Zit ‘ie daar in het Catshuis, op kosten van de Staat

Dag mensen. Jullie kennen mij nog niet, maar het wordt tijd dat ik eens van me laat horen. Mijn naam is Krisztina Marfai. Krisztina wie? Krisztina Wilders-Marfai. Ja, ik ben hoogst zelden in het nieuws, maar zou ook wel eens uit de schaduw van mijn echtgenoot willen stappen. Denkt sodeju dat de hele wereld om hem draait. De narcist.

Nu ook weer, zit ‘ie daar in het Catshuis, op kosten van de Staat. Een moeizaam overleg, ja ja, het zal wel. Stiekem zit hij buiten op het terras. Pilsje, sigaretje erbij. Ja, hij maakt het zich graag gemakkelijk. Niet dat ik veel van hem hoor. Het meeste zie ik op het NOS-journaal. Gisteravond stuurde hij me nog wel een sms’je. Of ik komend weekend goulash wil maken. Met grote brokken varkensvlees, precies zoals hij het graag heeft. Nou ja, zal de boel maar vast marineren dan.

Thuis heeft hij net zo’n grote mond als in de Kamer. Het is niet dat ik niet voor mezelf opkom. Maar hij heeft zo van die middeltjes, weet je wel. Eerst dreigde hij met bekendmaking van mijn dubbele nationaliteit, wat uiteraard zou inhouden dat ik mijn Hongaarse pas in moet leveren. Sinds kort ben ik bovendien bang dat hij me aangeeft bij zijn meldpunt Midden- en Oosteuropeanen. Zo ondankbaar!

Alsof ik al niet alles voor hem doe. Ik maar wassen, strijken, al zijn overhemden, zijn stropdassen, zijn kopvodden hoofddoekjes die hij af en toe stiekem draagt. Hij wil weten hoe het voelt om zo verscholen te zijn. Hij zal het niet toegeven, maar stiekem vindt hij het heerlijk! Ik houd ons huis schoon, maak hem iedere dag overheerlijke stoofschotel of varkenslappen, om nog maar te zwijgen van het feit dat ik mijn hele leven voor hem heb achtergelaten.

Nee, mijn leven is niet gemakkelijk. Vaak voel ik me eenzaam. Mijn familie zie ik nog maar een keer per jaar. Nooit gaat hij mee. Kinderen heb ik niet. Vriendinnen heb ik weinig. Vroeger, toen was hij pas romantisch. Wij leerden elkaar kennen in Italië. We waren beiden met vakantie. Hij was nog echt attent. Haalde mij Cosmopolitans, voerde me aardbeitjes. Hij hield van Oostblokvrouwen, zei hij. Die zeuren niet, dragen mooie jurkjes met hakjes. Je kunt er alle kanten mee op.

Maar in de loop der jaren kreeg ik steeds minder aandacht. Hij werd drukker met zijn politieke carrière, en is zelden meer thuis. Mij ziet hij niet meer staan, of er moet gekookt of gewassen worden. Een liefdevolle knuffel is er ook al niet meer bij. Maar ik ben het zat hoor! Ik verdien aandacht. Ik blijf niet alleen thuis. Daarom heb ik vorige week een hondje genomen. Een poedel, Job.

Gastbijdrage van Chretienne Peeters.

12 gedachten over “Zit ‘ie daar in het Catshuis, op kosten van de Staat”

 1. Maar Krisztina, jij bent toch ook de helft van het jaar van huis weg (meestal in het buitenland) wegens je werk voor Pfizer? Ruimte genoeg om dan ondertussen, um, iets leuks te doen …toch?

 2. lijkt mij trouwens stug dat er in huize Wilders varkensvlees gegeten word , illegaal volgens traditionele regels geslacht Kosher lijkt me waarschijnlijker ….

 3. Prachtig verhaal!!
  Als m’n vrouw, kinderen en kleinkinderen goed vinden zou je dan met me willen trouwen? Ik zal er alles aan doen om van die vent van je af te komen. Dat lijkt me zelfs een goed aanbod zonder m’n trouwbelofte.

 4. Wat is dat? Nou ineens slachtoffertje spelen, vrouwtje? Je zit toch lekker in je luxe gestoffeerde bunker met ingebouwd zwembad, marmeren badkamer, een zonnebank, kapster aan huis, luxe gepantserde auto en schoonmaakster, en dan ook nog met al die lekker lijfwachten om je heen? Het is dat ik die vieze vent van je niet zou willen aanraken al was hij de enige in het melkwegstelsel, maar anders wil ik wel met je ruilen.

  Mag je elke dag lekker naar de voedselbank, daar eerst in uurtje of twee, drie in de rij staan en dan ontdekken dat er alleen nog paprikachips, cola en een blik overjarige knakworsten op je liggen te wachten. Vinden ze het gek dat je te dik bent en daarom veel te vroeg dood gaat, maar zelf zitten ze wel lekker aan de kaviaar, vette vis en champagne.

  Wat ook heel leuk is, is alle tweedehands zaken af lopen in de hoop nog een paar passende schoenen te vinden en een ouwe spijkerbroek in mijn maat. Als ik mazzel heb vind ik zelfs wel eens een heuse winterjas met alleen afhangende knopen en kapotte zakken. Daar kan ik dan weer zes jaar meedoen. Ik gebruik hem ook als dekbed in de winter, want ik kan mijn energiekosten niet meer betalen.

  Twee jaar geleden konden mijn kinderen nog één keer per maand gaan zwemmen, nu moeten ze het doen met een flinke regenplas. Gelukkig is dit Nederland, Regenland, dus in hun halfversleten onderbroekjes spetteren ze wat af op het verwaarloosde slecht onderhouden speelplaatsje in de buurt.

  Het is een heerlijk leven voor een Tokkie doe Ingrid heet, maar als je Fatima heet liggen de zaken toch is ingewikkelder. Ingegooide ruiten, hakenkruizen op m´n muur, verbrande korans in het portiek en verscheurde hoofddoeken die in een fles wasbenzine gepropt zijn door de brievenbus geperst.

  Dus huilie huilie doen vrouwtje? Slachtofferschaapje spelen? Ik zou me dood schamen als ik met Wilders getrouwd was maar jij loopt alleen te klagen over de goulash en zijn overhemden.

  P.S. Kijk maar uit dat je het niet aan je hart krijgt van die grote brokken varkensvlees, slecht voor je cholesterol, voer ze maar lekker aan je man, dan helpt daar straks geen pilletje meer voor.

  Groetjes van een uitgezogen, weggetrapte, misbruikte en als terrorist neergezette derderangsburger.

 5. Werkt Krisztina voor Pfizer?
  Hm..
  Wat moeten we hieruit concluderen?

 6. @8 wilt u insinueren dat ….. Geert zo’n stijve …….. hork is vanwege een overdosis blauwe pilletjes ???

 7. @8 Nooit officieel bevestigd, maar net zoals haar tweede paspoort (dat ze waarschijnlijk wél heeft, omdat in de tijd dat ze met Sint Cheert trouwde het behouden van de oorspronkelijke nationaliteit door de NL overheid sterk werd gestimuleerd) is het een erg hadnekkig gerucht, zie bv hier: http://www.nujij.nl/wilders-zijn-vrouw-had-ook-2-paspoorten.1033994.lynkx#axzz1qdJFYJuV

  Elders heet het “een Amerikaanse multinational voor medische apparatuur”: http://eendoodleuk.weblog.nl/bericht/de-vrouw-van-wilders/ maar het kan ook zijn dat ze van baan is veranderd.

 8. Wilders kreeg net nog een melding binnen op zijn meldpunt Midden- en Oosteuropeanen.
  Dit maal van zijn eerste vrouw, die klaagde dat haar plek is ingenomen door één of andere Hongaarse troela.

 9. Ik begin het te snappen. Eigenlijk wil hij van z’n vrouw af, maar momenteel kun je nog niet het land uitgezet worden als je 2 paspoorten hebt. 🙂

Reacties zijn gesloten.