Zin an de toekomst – hoeveel zetels zal het opleveren?

Niet veel, vermoed ik.
Voor een keer kan ik eens instemmen met niksige columnist René van Leeuwen in de Volkskrant: Moet ik nu gillend van angst in de armen van Groen Links rennen?
Als zelfs bij de VVD het geloof in het “liberalisme” verdwenen is, waarom dan als GroenLinks doen alsof het wel iets is om in te geloven?

Iedere analyse van de concrete situatie ontbreekt. Hadden we het nog mogen verwachten? Ik heb hier al eerder mijn leedwezen uitgesproken over de intellectuele armoede van de club die bij uitstek “linkse intellectuelen” voorzover voorradig in Nederland (en ja, ik beschouw mijzelf als een dus er zijn er) zou moeten vertegenwoordigen of bundelen en er eenvoudigweg niets voor te bieden heeft.

Dit stuk uit 2009 [pdf] heeft al wat meer te bieden, maar ja, het gangbare seksisme en speciesisme zal er wel voor borg staan dat hier geen echt Groen Links herkend wordt.

3 gedachten over “Zin an de toekomst – hoeveel zetels zal het opleveren?”

 1. Die ingezonden brief van mevr Sap is meer dan tenenkrommend te noemen. Ik ben bang dat zij en haar spindoctor zichzelf op de schouders slaan door het bedenken van deze actie. Voor mij is de grote vraag: bij hoeveel zetels verlies voor de verdwijnt mevr Sap uit de Kamer richting een bestuursbaantje bij een zorginstelling? Hoe is het mogelijk dat een dergelijke partij zich zo kan diskwalificeren louter en alleen omdat mevr Sap ministeriële verantwoordelijkheid wil dragen.

 2. De verwijten van Sap aan Rutte klinken hol na het Kunduz-akkoord. Maar één klacht is volkomen terecht:

  Het is onvoorstelbaar dat jij letterlijk zegt niet over de toekomst te willen praten, terwijl die toekomst juist op het spel staat.

  Rutte heeft gezegd:

  Maar het kabinet wil nu geen discussie over ‘institutionele vergezichten’. Ook wil het kabinet niet instemmen met de invoering van eurobonds, centrale financiering van Europese banken of een Europees depositostelsel.

  (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3266276/2012/06/05/Rutte-nu-niet-de-tijd-voor-Europese-vergezichten.dhtml)

  Er is een grote crisis. Er moet fundamenteel worden nagedacht over een andere route uit de crisis dan die van bezuinigen. En Rutte reageert daarop met ‘geen vergezichten’. Conservatiever kan niet.

 3. @Sjaax, Rutte kent gewoon geen oplossing en daarom probeert dit achter ingewikkelde retoriek te verhullen. Dan is het maar de spastische reflex tot eindeloze bezuinigingen aanwezig. (gnignigni-gnagnagna).

Reacties zijn gesloten.