Zetelplakkers en Ouwe Taarten ;)

Door het vertrek van André Rouvoet (CU), die samen met Sharon Dijksma (PvdA; al bijna 14 jaar Kamerlid) recordhouder tweedekamerzitten was, zijn op Dijksma na alle langzetelaars een plaatsje omhoog gekropen.

Coryfeeën als Jan de Wit (SP; tevens met 66 jaar het oudste Kamerlid), Kees van der Staay (SGP), Mariëtte Hamer (PvdA) en Harry van Bommel (SP) vinden we daardoor nu op een gedeelde tweede tot en met zevende plaats met een score van iets meer dan 13 jaar.

Ook Geert Wilders (PVV) is een plaatsje gestegen, namelijk van nummer 10 naar nummer 9. Hij zit momenteel 4617 dagen in de Kamer, wat neerkomt op iets meer dan 12½ jaar. Slechts tien van de thans zittende Tweede Kamerleden zijn elf jaar of langer in functie; het gemiddelde voor álle huidige Kamerleden bedraagt 4 jaar en 2 maanden.

De drie oudste partijen zijn PvdA, CDA en VVD, waarvan de leden gemiddeld 47,1, 45,6 en 45,1 jaar zijn. De PVDD is met 37,0 jaar ruimschoots de jongste; geen enkele andere partij komt lager dan 41,5.

Met het vertrek van Atzo Nicolaï (VVD) per 1 juni en diens vervanging door de in Luxemburg geboren Ingrid de Caluwé telt de VVD nu vier Kamerleden die niet in Nederland zijn geboren. De PvdA heeft er drie, het CDA telt er twee, CU, D66, GL, PVV en SP allen één, terwijl PVDD en SGP het nog steeds zonder moeten doen.
Ja, interessant hè? 😆

bron: http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/index.jsp?id=ALLE

4 gedachten over “Zetelplakkers en Ouwe Taarten ;)”

  1. Maar heeft Geert zijn koperen jubileum als deel van de bestuurlijke elite nou nog gevierd? Nee zeker? 😈

  2. Dat zullen wij dan moeten organiseren, want hij wil het voor H & I niet weten natuurlijk! Want hij is anders en helemaal nieuw in Den Haag. *proest*

  3. Vanuit parlementair oogpunt is het een slechte zaak dat er zo´n snelle “omzet” van Kamerleden is, de titel van dit stuk slaat eigenlijk nergens op.

  4. @2: Of hij heeft het niet gevierd omdat hij het schandalig, infaam en abject vond dat om hem persoonlijk dwars te zitten precies op die dag reeds was georganiseerd dat miljoenen Nederlanders de straat op zouden gaan om hun genegenheid voor Ons Bea en haar nazaten te betuigen. 😛 (Waarschijnlijk weer een complot van de PvdA ofzo.)

    .
    @3: Zo beter? 😉 (Ik dacht: laat ik een keer geen smiley in de titel zetten….)

Reacties zijn gesloten.