Zetbazen Europa schamen zich diep

Mensen die zich schamen buigen het hoofd, de ogen half gesloten, diep nadenken voorwendend. Zo herkent u de diepschamer. Kleine en grote kinderen die betrapt worden op het stelen van een koekje, liefst een likkoekje, nemen dezelfde houden aan. Dan is dat vertederend, boosheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Als volwassenen die houding aannemen weet u dat u op uw hoede moet zijn. Genade is mooi, maar niet te allen tijde.

De Europese leiders houden voortdurend het hoofd gebogen. Figuurlijk dan toch. Europese leiders turen de diepte in, waar zij beter recht vooruit en nog beter naar boven zouden kijken.

Recht vooruit kijkend lopen ze de kans een spiegel tegen te komen en oog in oog met zichzelf te staan. Kijken ze naar boven, worden ze geconfronteerd met hun, voor ons kastelozen, onzichtbare bazen en bazinnen. Dat willen ze niet, ze kijken liever naar beneden, naar u en mij.

Europa is in nood. Europa heeft veel te veel geld uitgegeven, veel te veel geld geleend en de burgers veel te veel geld laten lenen. Nu is het hommeles, het geld is op.

Almaar naar beneden kijkend ligt het voor de hand, dat nieuw geld ook daar vandaan opgediept moet worden. Van recht vooruit en van boven heeft Europa helemaal niets te verwachten. De conglomeraten die zich daar bevinden willen alleen maar meer en nooit minder. Zo werkt het kapitalisme en zo heeft dat altijd gewerkt.

Straffe bezuinigingen heten inmiddels consequent hervormingen. Het stelen van sociale zekerheden waarvoor decennia door arbeiders letterlijk en figuurlijk is gevochten is de orde van de dag.

De burgers van Europa zijn de wanhoop nabij. Die wanhoop is begonnen in de zuidelijke helft van Europa en breidt zich nu langzaam maar zeker uit naar de rest van het continent. Het is een tijdbom geworden. Doelloze sociale onrust is nog nooit ergens goed voor geweest. Overheden die het geweldsmonopolie hebben, maken van dat monopolie misbruik. Er vallen slachtoffers. Het aantal zelfmoorden stijgt spectaculair. In steeds meer landen neemt de armoede toe. De werkloosheid is niet meer te beteugelen. Het volk wordt bespied, gekleineerd en tot wanhoop gedreven. Nog weigeren de Europese zetbazen hun blik te richten in de richting waar de oplossing gezocht moet worden. Ze zijn de schaamte nog niet voorbij, het kan alleen maar erger worden.

De crisis is ergens boven veroorzaakt door een beperkt aantal lieden die hun tengels niet thuis konden houden. Eenmaal geproefd aan de extreme luxe, de extreme macht, de extreme lustbevrediging, zijn deze lieden onstuitbaar en dat zal en moet ten koste gaan van de burgers. De zetbazen voeren de executie uit. Zij bepalen niet, zij voeren slechts uit. Iemand moet het doen en ze worden er rijkelijk voor beloond.

Niet zo gek dat populistische bewegingen overal in Europa hun kans schoon zien en de burgers tegen elkaar opzetten. In Griekenland spint het fascistische Gouden Dageraad garen bij de strengheid van Europa. In Duitsland worden de nazi-clubjes groter en talrijker. Ook in andere landen steekt het fascisme de kop op. In Nederland hebben we de club van Wilders en die wordt nu ook, al dan niet bewust, ondersteund door allerlei figuren die regelmatig van hun titels misbruik maken om toch maar vooral met hun hoofd op de buis hun extreme meningen te verkondigen. Thierry Baudet is er zo een. Onderschat die jongeman niet. Hij maakt misbruik van zijn uiterlijk, van zijn snelle babbel en van onze wanhoop. Europa is de hel. Europa moet weg, liefst dood. We moeten niets met Europa willen. Het alternatief is de nieuwe natiestaat. Rotwoord dat ook nog eens afschuwelijk klinkt.

Luister toch niet naar die verdwaalde zieke geesten. Europa is een zegen voor u en voor alle andere Europeanen. Nou nee, zo is het ook niet. Europa zou een zegen kunnen zijn wanneer de zetbazen, de leiders hun blik richten naar waar de oplossing te vinden is voor de huidige problemen, die voornamelijk van financiële aard zijn. Europa moet worden teruggeven aan de burgers. Er moet linksom of rechtsom een echte Europese democratie ontstaan. De huidige zetbazen die druk bezig zijn alles te verprutsen moeten plaatsmaken voor rechtstreeks gekozen leiders, want leiders zijn zeker nu onontbeerlijk.

Het verzet tegen de dictatuur begint altijd klein. Het begint bij u en mij. We zijn verplicht telkens weer het opkomend nationalisme, racisme en fascisme te vuur en te zwaard te bestrijden, ook al zijn deze levensgevaarlijke elementen vermomd als fotomodel met een titel.

Geschreven door Jakob Java en oorspronkelijk verschenen op DeWaarheid.nu

1 gedachte over “Zetbazen Europa schamen zich diep”

  1. heel goed gezegd heer Java, maar hoe kunnen wy brave burgers zo olliebollenberendom zyn om twee partyen die BEIDEN kiloos boter op hun hoofd hebben als sterkste te kiezen?????

Reacties zijn gesloten.