Zelfverbranding op Dam in Amsterdam

Op de Dam in Amsterdam heeft zich gistermiddag 6 april 2011 een Iraanse vluchteling in brand gestoken. Hij had zijn zoveelste afwijzing binnen maar had nog een kans op een procedure.
Het vluchtelingschap is geen feest, ook al verkondigen de xenofoben dat graag.
Vanochtend 7 april is de man overleden. Hij neemt het geheim van zijn motieven mee in het graf.

Om 18 uur op 7 april is er een stille wake voorzien op de Dam tegen het hardvochtige vreemdelingenbeleid van het zittende regime.
Vanochtend zijn acht gezinnen van Iraakse herkomst opgepakt en uitgezet.
Wordt vervolgd, om Amnesty Nederland te citeren

30 gedachten over “Zelfverbranding op Dam in Amsterdam”

 1. Als die 36 jarige Iraanse man werd terug gestuurd dan stond er voor hem hetzelfde lot te wachten, allen dan anders met martelling en ophanging en dan komt er op zijn dossier drugsdealer. Case closed.
  Net als Zahra bahrami NL/Iraanse vrouw die vorige jaar werd opgepakt in de massale demonstraties tegen regering in Iran, toen was ze daar voor vakantie en werd als drugsdealer opgehangen.
  Zo ruimen ze al 32 jaar hun politieke tegenstanders op.
  100.000 in gevangenisen tot nu toe allen en elke dag komen er 2 bij.
  2de rang op de totale wereld schaal executies.
  Dit is geen geheim maar heldere feiten.

 2. Ja en dan nog durven te brallen dat het ‘gelukszoekers’ zijn. Gerd Leers is een laffe klootzak, die al zijn principes heeft overboord gegooid voor een baantje in het plcuhe. Maxime en Gerd, de ‘helden’ die tegen Geert waren, maar nu zijn schoenen likken. Tuig van de richel is het nog wel het netste wat je ze kan verwensen.

 3. Het eerste waar ik aan dacht was dat het tragisch is dat de omstanders niet meer wisten over vlammen doven want ze deden overduidelijk hun best. Je moet de vlammen echter verstikken; met je jas erop slaan, werkt niet of gaat minder snel.

  Misschien toch eens kijken wat een branddeken kost.

 4. Een branddeken kost zo goed als niets, maar ga je er dagelijks mee de straat op?

 5. #4 Er gaan dagen zat voorbij dat ik niet met een branddeken over straat ga 🙄

 6. Ik draag vrijwel altijd een reddingsdeken en een kleine EHBO pakketje bij me dus waarom niet?

  In de eerste plaats, hoort de overheid geen beleid te voeren dat mensen tot dergelijk wanhoop drijft.

 7. Leers noemt de gebeurtenissen “zeer tragisch” en gaat vervolgens gewoon verder met de uitzettingen. Dit in dienst van dat stelletje harteloze rechtse pluche liefhebbers. En de politie is zo achterlijk om ook nog te zeggen dat ze geen idee hebben wat het motief van deze man zou zijn. Radeloos door de behandeling in Nederland van deze man, zou het dat misschien kunnen zijn?
  We worden wereldnieuws, we krijgen steeds meer bekendheid in de wereld door deze gebeurtenis. Ook in ons land zijn we zo afgezakt dat we geconfronteerd worden met zelfverbrandingen. Hoe walgelijk gaan we nog worden?

 8. In de Arabische wereld leidt een zelfverbranding tot de Jasmijnrevolutie, Arabische Lente oid. Hier in Nederland gaat men over tot de orde van de dag.

 9. Er schijnt vandaag een heel vliegtuig vol gezinnen terug te gaan naar Irak.

 10. ‘Waarom tolereren we dit? Een asielbeleid waarvan een fatsoenlijk mens aan zijn water voelt dat het niet deugt, dat mensen opvreet en uitspuugt, dat sommigen reduceert tot een wanhopige vlam. In binnen- en buitenland staan we in ons vale, gerafelde hemd. Nederland lijkt het op zich genomen te hebben om eigenhandig het fort Europa te bewaken tegen de door rechts ingebeelde wilde hordes en raakt hierbij de menselijkheid en rechtvaardigheid volledig uit het oog. ‘

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/wanhoopsdaad/ Mooi stuk!

 11. #11 Waarom tolereren we dit? Dit wordt getolereerd zolang er nog bankiers rondrennen die graaien en nog eens graaien en zolang er dat verschrikkelijk gezelschap rechtse ellendelingen de dienst uitmaken in Den Haag. Die figuren die geen menselijkheid kennen, geen gerechtigheid toepassen en ons land compleet uit elkaar speelt. Op elk gebied is het te walgelijk voor woorden, asielbeleid,sociale voorzieningen en verzorging van ouderen. Elke Nederlander die een minimum inkomen heeft kreunt en steunt onder dit bewind van zakkenvullers.

 12. @13 Ik had het nieuws gehoord vlak nadat het was gebeurd en toen leefde hij nog. Excuses voor mijn slordigheid.

  ———————
  Iraniërs integreren hier over het algemeen goed en het herkomst land is niet veilig. Waarom doet men nou zo moeilijk.

 13. toch jammer dat onze overheid Irak en Iran tot veilige gebieden hebben verklaard en dit soort mensen als economische gelukszoekers worden bestempeld en dien ten gevolge het land uitgegooid worden….uitgezwaaid door de grote blonde leider…soms schaam ik me zo om deel te nemen aan deze brul maatschappij. Dan kan je twee dingen doen, emigreren of je tot de laatste snik blijven verzetten tegen deze verhuftering!

 14. Deze man moet het gevoel hebben gehad dat hij met de rug tegen de muur stond. Een triest verhaal. Als ik dan de reacties lees in de “Gele Raaf” komen die neer op het volgende: schande dat die man gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden van ons rechtssysteem, en schande dat hij ons heeft geconfronteerd met zijn ondankbaarheid over alweer een afwijzing!

  Ons land gaat naar de kloten door het orakel van Venlo, zijn domme stemvee en de politicie die hiertegen geen stelling willen of durven nemen. 😥 (sorry maar die moest er even uit).

  De man op de Dam moet voor iemand dierbaar zijn geweest. Het is een triest en beschamend gevoeld dat deze mensen nu alleen met dit verdriet zitten, omdat de herberg “Holland” volgens sommigen “VOL” is!

 15. #17 Jan, heel mooi gezegd: omdat de herberg “Holland” volgens sommigen “VOL” is!

 16. de herberg holland waar je betaald word om te verblijven is zo goed als failliet.

 17. TROLLIP Schreef:

  de herberg holland waar je betaald word om te verblijven is zo goed als failliet.

  Op basis van jou visie, in ieder geval moreel!

 18. Jan uit Helmond: Weer de schuld van Geert Wilders?
  Hoelanng heeft die man in de opvang gezeten? volgens mij 11 jaar.
  Waar was de Pvda, toen die tijd? Of heeft toen Geert Wilders alles al tegengehouden?
  Gek dat iedereen zo’n korte termijngeheugen heeft en alleen ziet wat hijzelf wil zien.
  Het is belachelijk dat er mensen meer dan 10 jaar in onzekerheid leven. Zo ga je niet met mensen om.
  De hele politiek en de gehele opvang is hier schuldig aan.

 19. Bert heeft wel gedeeltelijk gelijk. Het huidige asielbeleid is in essentie ontworpen door het sociaaldemocratische icoon Job Cohen. Maar dat ontslaat onze hoogblonde leider niet van het feit dat hij aanvoerder is van de haathetze tegen buitenlanders. Zijn aanhangers ( ook VVD, alleen zij hebben het over kansarmen, terwijl ze ondertussen zwart Polen in dienst nemen) denken dat het beter wordt zonder buitenlanders, maar gedenk zijn “breekpunt” over de AOW.

 20. Bert Schreef:

  Jan uit Helmond: Weer de schuld van Geert Wilders?
  Hoelanng heeft die man in de opvang gezeten? volgens mij 11 jaar.
  Waar was de Pvda, toen die tijd? Of heeft toen Geert Wilders alles al tegengehouden?
  Gek dat iedereen zo’n korte termijngeheugen heeft en alleen ziet wat hijzelf wil zien.
  Het is belachelijk dat er mensen meer dan 10 jaar in onzekerheid leven. Zo ga je niet met mensen om.
  De hele politiek en de gehele opvang is hier schuldig aan.

  Nou Bert mijn korte (en lange termijn geheugen) zijn best in orde! En wellicht iets minder selectief als de jouwe. Mag ik je daarom nog even het voorbeeld schetsen van het meisje Sahar dat volgens een uitspraak van de rechter mocht blijven. Tegen deze uitspraak is toen door Leers op nadrukkelijk verzoek van de Goeroe uit Genooi beroep aangetekend. De man op de Dam heeft helaas niet mogen meemaken dat Leers uiteindelijk op de valreep (helaas pas nadat het kalf “verbrand” was) z’n ballen heeft terug gevonden en clementie getoond richting Sahar. De man op de Dam zag geen normale uitweg meer, omdat op het moment dat hij zijn lucifer ontstak er voor hem geen hoop meer was! En ja Bert, volgens mij is dat omdat Geert Wilders de asielzoekers nog liever gisteren als vandaag op de boot wil zetten.

  Nou de Ernie de groeten, en voortaan niet de PvdA de schuld geven van alles wat volgens jou Leider mis is in ons land.

 21. Bert Schreef:

  Jan uit Helmond: Weer de schuld van Geert Wilders?

  Ja, zijn eerste succes, plus gedoogvazallen CDA & VVD die sidderend voor hem bukken.
  Want je kunt mutsen over de PvdA wat je wilt, die stonden een humaner beleid voor, wat helaas werd tegengehouden door VVD visvrouw Verdonk als hoofdkapo van de uitzetpolitie.

 22. Voor de ouderen onder ons wie kan zich nog niet de foto herinneren van die zelfverbranding van die monnik in Saigon in de jaren 60. Die zelfverbranding op de Dam is een symbool van het vreemdelingenbeleid wat dit kabinet voorstaat. Hoe gristelijk en liberaal zijn wij, he? Hoewel zij het wel af zullen doen met ; De man was verward.

 23. Jan,

  Heb Ernie de groeten van jou gedaan, maar neemt ze niet aan van Jan Klaasen………..
  Zoals ik al geschreven heb vindt ik ook, net zoals Wilders, dat je asielzoekers niet jarenlang in onzekerheid kunt laten. Als een procedure zorgvuldig is geweest, dan dient de uitslag te worden uitgevoerd. Dit hoeft geen 11 of 12 jaar te duren met allerlei beroepszaken. Daarom is Sahar verwesterd, wat ik toejuich en ik ben blij dat ze mag blijven.
  Maar dit neemt niet weg dat de beroepsprocedures anders moet.Binnen een paar jaar weten waar je aan toe bent, blijven of wegwezen.Is voor iedereen beter. of ben ik nu weer te rechts en racistisch bezig?

 24. @ Bert:

  Beste Bert,

  Kan me vinden in je argument tussen “Zoals ik al schreven heb . . .” en “Is voor iedereen beter.” Vind het wel jammer dat je vriend mijn groeten niet wil aanvaarden (maar misschien is mijn humor iets te sarcastisch) en dat je er gemakshalve van uitgaat dat ik je reactie als rechts of racistisch zou zien.

  Ik beoordeel een visie op inhoud en argumentatie, niet of dat ie van links of rechts komt.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Klaasen uit Helmond

 25. Gisteren gezien hoe de ambassade van GB werd bestorm en in antwoord daarop oa. Nederlands zijn personeel terugtrok. Wat voor gevolgen kan dit hebben voor die mensen die hier jaren en jaren hebben gewoond. Hr. Leers en kornuiten zullen hun handen wel in onschuld was en in de rondte jammeren: “Dit konden we niet voorzien, maar we zullen de zaak blijven volgen”

Reacties zijn gesloten.