Zelfverbranding is een pijnlijke politieke daad

De Iraanse asielzoeker die zichzelf in brand stak op de Dam, wilde een statement maken. Waar blijft de discussie?

Ja, dat vraag ik me ook al af. Er is van alles te doen over vluchtelingen, mensen die uit wanhoop zichzelf of anderen het leven benemen (Baflo). Maar niemand stelt de vraag eens of die regels die zo ‘netjes’  worden gehanteerd wel goed zijn? Het antwoord van Leers op de zelfverbranding vind ik ook weer van een dusdanig niveau dat ik mijn maaginhoud niet binnen kan houden 😥

2 gedachten over “Zelfverbranding is een pijnlijke politieke daad”

 1. Het valt me nog mee dat er niet onmiddellijk voorstellen zijn gekomen om de beroepsmogelijkheden van vluchtelingen verder te beperken.

 2. Hardleers
  Minister van Immigratie en Asiel wéér op het matje geroepen door de Tweede Kamer … Leers heeft Kamer verkeerd geïnformeerd over verzet bij uitzettingen
  Minister Leers heeft maandag in een brief aan de Tweede Kamer geprobeerd om een zorgwekkend verslag over misstanden bij uitzettingen te ‘nuanceren’. Volgens de minister kwam het in 225 gevallen voor dat een uitgeprocedeerde asielzoeker niet kon worden uitgezet omdat die zich verzette. De Commissie Integraal Toezicht en Terugkeer (CITT), die het verslag opstelde, kijkt hier van op. Zij telde er namelijk 312, zo meldt De Pers woensdag.

  “Een curieuze gang van zaken”, stelt secretaris Nanne Haspels van de CITT in De Pers. “Bovendien bijzonder dat hij de cijfers van zijn eigen Dienst Terugkeer & Vertrek nuanceert. Want daar hebben wij de cijfers toch echt van gekregen.”

  Volgens een woordvoerder van het ministerie komen de cijfers bij verschillende partijen, waaronder de marechaussee, vandaan en zijn er getallen opgeteld die niet zo gauw weer ontleed kunnen worden. De CITT reageert verbaas over de reactie van Leers. “We hebben ons onderzoek met de minister besproken en op dit punt is geen commentaar gekomen.”

  De commissie veegt de vloer aan met meer beweringen van Leers. Zo stelt de minister dat het leeuwendeel van de uitzettingen zonder begeleiding van de marechaussee plaatsvond en dat het meeste verzet verbaal was. Die splitsing hoort de commissie voor het eerst. Haspels noemt het bovendien “een vrij riskante bewering” omdat Leers ermee impliceert dat 224 keer verzet op onbegeleide vluchten dus mogelijk “door begeleid uit te zetten voorkomen hadden kunnen worden”.

  Bron: Joop.nl

  De beulsknecht van Haatzaaiverdachte Geert W. moet toch eens uitgelegd krijgen wat de woorden, rechtvaardigheid, eerlijkheid, compassie en zo nog een paar van de sociale begrippen betekenen.Of heeft Leers sinds het Bulgarije akkefietje alleen nog begrip voor het gebruik van de Neurenbergdoctrine? U weet wel, Ik heb het niet geweten?

Reacties zijn gesloten.