Het ‘zelfreinigende’ vermogen van een volkswijk

Onderzoeker Hans de Vries was er helemaal van ondersteboven. Zijn wekelijkse gesprek met een aantal Nederlandse pubers was ontaard in een ware anti-moslim sfeer.

“Het geeft niks als baby’s van hen vermoord worden, zijn toch maar Moslims, een lager soort’ klonk het. Een andere slungelachtige jongen vertelde dat hij een blij gevoel kreeg als hij nieuws hoorde over veel Islamitische slachtoffers. De Vries probeerde hen nog te overtuigen dat dit echt niet door de beugel kon en dat Moslims, net als de Nederlanders, gewone mensen waren. Tevergeefs helaas, de jongens bleken niet te vermurwen en bleven keihard bij hun standpunt.

Na de televisie-uitzending ontstond er een ware opschudding in de Rotterdamse wijk. Ouders waren woedend op hun kinderen en dwongen zonder uitzondering om excuses voor de camera aan te bieden. Tevens is er in de wijk een initiatief gestart om onderzoeker De Vries als ereburger van de wijk te onderscheiden. ‘Je weet het gewoon niet en je schrikt je een ongeluk als je je eigen kind daar ziet. We hebben meteen maatregelen genomen en mijn zoon krijgt een gepaste straf hiervoor. Hij heeft inmiddels spijt betuigd en verzekerd dat het alleen maar grootspraak was’ aldus de vader van een van de jongens.

Tijdens een ontmoeting in het wijkgebouw zijn alle bewoners uitgenodigd en zijn de jongens aanwezig om persoonlijk hun excuses aan de plaatselijke moslimbevolking aan te bieden. ‘Een goed initiatief en we zagen al snel dat het vooral om grootspraak van puberale jongens ging’ zegt youssef, die als Moslim al 15 jaar lief en leed deelt in de Rotterdamse wijk. Een voorbeeld van een goede regie en een ‘zelfreinigend’ vermogen van een volkswijk in Rotterdam.

36 gedachten over “Het ‘zelfreinigende’ vermogen van een volkswijk”

 1. Ik zie dat onze wachtgelder mijn categorie “volstrekte lulkoek” niet trok. LOL.

 2. En snapt de geachte afgevaardigde al dat ik zelf kan bepalen of hier reclame komt ja of nee?

 3. “…Een goed initiatief en we zagen al snel dat het vooral om grootspraak van puberale jongens ging…”

  Wat een verschil met die pubers, die het een tijdje terug geweldig vonden wat Hitler met ‘de Joden’ heeft gedaan.

  Oh, wacht…

 4. Volgt allen @jhimvanbemmel, koket, scherp en zo nodig vilein, die met rode pumps en dito lippen de redactiezaal van Krapuul eens liet stilvallen.

 5. Moet ik dit nu geloven ?
  Toch aanleiding om te reageren , voor het geval dat…..
  Wat je erin stopt , komt er meestal ook uit.
  Ik voed mijn kinderen op met het principe, ieder mens is gelijk.
  Dan komen kinderen niet tot deze uitspraken.

 6. @10 Exact, dus is het volledig idioot om hier in Nederland waar, ook volgens jou, dit allemaal niet gebeurt, je haat te richten op een bevolkingsgroep.
  Israël kun je uiteraard kritiek op hebben maar is tegelijkertijd een oase van kennis, wetenschap en democratie in een omringende woestijn van afgunstige, oorlogszuchtige staten.
  Ieder slachtoffer in een conflict moet je betreuren. Als er baby’s sterven door idioten die deze vrouwen geen doorgang geven is dat volstrekt verwerpelijk.
  Als er kinderen in een bus omkomen door aanslagen van idioten is dat ook volstrekt verwerpelijk.
  Zo zie je maar. Zonder de idioten wordt het misschien nog eens wat.

 7. @1 Heb je geen categorie ‘irritante wachtgelders die met onze belastingcenten columns publiceren’ Zocht ik naar, maar niet gevonden.

 8. @5 De spijker op zijn kop. Alleen het niet zelfreinigende vermogen van die echte Arnhemse wijk is zeer verontrustend. Sterk nog de onderzoeker aldaar moet onderduiken. Doet het ergste vermoeden.

 9. Ik heb om 13 uur een artikeltje over het verdelgen van moslimparasieten. Kun je je op uitleven met duiding.

 10. @14 nu komt de aap uit de mouw , gewoon een fictief stukje om te laten zien dat Nederlanders zoiets superieur zouden aanpakken. GELUL , als moslim word je dagelijks met Nederlandse baardhaters geconfronteerd , maar daar haalt een hoernalist geen pluim van de hoofdredacteur en een wijd verspreidde belangstelling van de media mee . Nee dat word als “slachtoffer-rollen afgedaan .. en aangifte doen , dat is zo goed als onmogelijk , politie heeft geen tijd , je bent op het verkeerde bureau , de agent die racismeaangiftes doet is op vakantie ect ect

 11. @11, ”
  Israël kun je uiteraard kritiek op hebben maar is tegelijkertijd een oase van kennis, wetenschap en democratie in een omringende woestijn van afgunstige, oorlogszuchtige staten.”

  PARDON???

 12. In het verlengde van @17

  “…maar daar haalt een hoernalist geen pluim van de hoofdredacteur en een wijd verspreidde belangstelling van de media mee…”

  Pageviews/ inkomsten vanuit advertenties etc.. Een brainfart van Wilders op twitter breeduit in de media, geeft die armoedzaaiers weer een paar Eurocent extra. Zie: TMG/ Geenstijl

 13. @17 gewoon even wat concrete voorbeelden en we kunnen verder discussiëren.

 14. Concrete voorbeelden : Afgerukte hoofddoeken , scheldpartijen , weigeringen te helpen in winkels, niet wachten om een gehandicapte Moslima te laten gaan zitten in de bus , maar de volgende halte wél wachten tot een bejaarde Nederlandse is gaan zitten , de krukken van een gehandicapte Moslima wegschoppen .. DAT zijn de daden van hen die op jouw stemde Jhim “dapper”geworden door de woorden van de fascist waar jij je bij aansloot ..

  Jullie fascistentuig schermt altijd met hoe onbeleefd Jonge allochtonen vrouwen behandelen en ziet niet dat zulks juist héél geintergreerd is , vanaf kleins af aan hebben die jongens gezien en gehoord hoe NEDERLANDERS hun moeder behandelde en uitscholden ..

 15. @21, Hitlergroet achter twee Moslimas die ergens op een bankje zaten. Foto stond, volgens mij, ooit op wijblijvenhier.nl.

  @20, persoonlijk meegemaakt:
  Tijdens een overleg was de vergaderruimte tijdelijk in gebruik door iemand die even aan het bidden was. Opmerking: laat ze gvd naar de moskee gaan.

  Laat ik het even dichterbij houden…de enorme lading bagger, die Arnoud van Doorn momenteel over zich heenkrijgt, juist door diegenen die eerder zo met hem dweepten.

  Hoeveel concrete voorbeelden heb jij eigenlijk nog nodig, na al die jaren?

  Bakra heeft zijn punten meermalen gemaakt én daarbij een onderbouwing gegeven, bij meerdere artikelen – incl. die van jou.

  En nog vraag jij om concrete voorbeelden? Kom op zeg! Je ontwijkt en kijkt weg van de meermalen aangegeven concrete voorbeelden. Wat maakt dat van jou?

  Voor een ‘zelfreinigend effect’, verwijs ik je graag naar https://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_dissonance

 16. @22 dus we zijn het eens dat beide groepen onbeschoftelingen zijn.
  Moslims die dit soort uitingen over Joden doen zijn tuig van de richel en Nederlanders die dit soort uitlatingen tov Moslims doen zijn dit eveneens. Precies hetzelfde dus.

 17. Het verschil zit m dan ook in de opgeblazen media-aandacht voor het ene en de volstrekte acceptatie van het andere.

 18. @23 ben ik te min om direct op te reageren Jhim ?? je had trouwens geen probleem met dit type onbeschoftelingen toen het je stemvee was , je fröbel een artikeltje in elkaar waarin je insinueerd dat “nederlanders ” het anders zouden aanpakken , en daarna wens je voorbeelden over de discriminatie die wij Moslims tegenkomen , om de “discussie voort te zetten “zogenaamd .. Om vervolgens wat ik aandraag te negeren ..

 19. @21 klinkt ernstig. Wellicht toch maar eens met een verborgen camera de stad in en dit soort zaken filmen. Je hebt vast wel een voorbeeld van een winkel waar dit gebeurt.

  Je tweede alinea is volstrekte lulkoek om even het jargon van ons aller hoofdredacteur te gebruiken. Hoe verzin je het dat er hier stelselmatig sprake zou zijn van het onbeschoft behandelen van moeders door kinderen. Totaal mesjogge!

 20. @26 Lezen lulhannes , die allochtone kinderen hebben HUN moeders consequent slecht door Nederlanders zien behandelen , maar als het nu andersom gebeurt , naar het voorbeeld wat ze van Nederlanders kregen DAN is het plotseling een “Allochtonenprobleem ..”

 21. Wat @24 en @28 zeggen.

  Jhim, je hoeft niet met een verborgen camera de stad in te gaan. Je hebt de afgelopen jaren niet onder een steen vertoeft, lijkt mij zo. Los van dat, je ogen eindelijk eens echt opendoen, kan verhelderend werken.

  Of heb je werkelijk alle kritiek niet meegekregen? Had je enkel maar een luisterend oor voor de vele aantoonbare leugens, door de ‘ruis veroorzakende pionnetjes’ aan de (extreem-)rechtse zijde van het politieke spectrum verspreidt? Nee toch?

  “…dus we zijn het eens dat beide groepen onbeschoftelingen zijn…”

  En daar maak jij dus een kapitale fout, door de duiding van groep, terwijl het uiteindelijk om een paar idioten met een totaal verknipt wereldbeeld gaat. Iets met een kam en scheren. Dus nee, we zijn het verder niet met elkaar eens.

 22. @28 blijft een vergezochte kromme redenering. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Een beetje vergoedelijken met een kwatschredenatie lijkt het.

 23. @29 Ik vroeg om bijvoorbeeld een winkel waar dit regelmatig gebeurt. Geloof me, als dit op beeld staat, heb je groot nieuws.

 24. @31, ook Marcel ‘Oraal’ is zeer waarschijnlijk een pseudoniem, net als:

  “Oke, mijn echte naam is Marcel Buitenhof.”

  Ergens zal het mij niet verbazen, dat de keuze voor de naam ‘Marcel’ voortkomt, vanuit de frustratie van sommigen m.b.t. ‘Marcel van Dam’. Waarschijnlijk gevoedt door de retoriek van geenstijl en die andere extreemrechtse baggerblogjes.

  Overigens, Jhim, ik mag aannemen dat je aangifte hebt gedaan n.a.v. die uitspraak van dat kneusje? Nee? Verjaring is waarschijnlijk nog niet verstreken, gezien de datum 22 feb van die shot.

 25. Jhimbo,
  Dit is weer een stukje met pure fictie, geen artikel. Mogelijk, dat dit in een verre toekomst misschien realiteit wordt, ik hoop het van harte. Vooral als men “moslim” met willekeurig welke ‘etnische’, politieke (behalve extremisten), religieuze (dito) of ideologische (dito) groep of gezindheid kan vervangen.
  Het heeft in een dicht geclusterde samenleving als de Nederlandse (of Europese) zo verdomd weinig zin om over groepen te praten, of erop te schelden. Het komt veel meer op de gedragingen van het individu aan.
  Jhimbo, jij houd toch van Oudhollandsche wijsheden? Hier is er een: er zijn geen slechte volkeren, alleen slechte mensen.

 26. Heb bewust even afgewacht om een kans aan Jhim te geven. Misschien wil hij toch iets beter voor onze land. Helaas!

  Nu even op de thema: dit is volledig bullshit van Jhim.

  Indien Nederland ooit over zelfreinigend vermogen zou beschikken, was reeds het fascisme van PVV/Wilders, ultra-rechts VVD en ultra-rechts CDA opgeruimd.

  In tegen deel – de hele staatsapparaat durft het traditionele fascisme niet aan te pakken, maar sociaal betrokken mensen worden als misdadigers afgeschilderd of criminelen.
  Als Joke Kaviaar.

  Meten met twee maten.
  Dan moet je niet van opkijken dat de jongens dit meteen zien en inpikken. Ze willen toch volledig integreren?

Reacties zijn gesloten.