Wie zegt “Dat is niet van deze tijd” is niet van deze tijd

Het hoorcollege “is niet meer van deze tijd”.
Mensen die zeggen dat “iets niet meer van deze tijd” is hebben nooit iets belangrijks bij te dragen “aan deze tijd” en zijn meestal alleen uit op centenknijpen.
Dat blijkt ook in dit geval zo te zijn.

‘Hoorcolleges zijn ook kosteneffectief. Het organiseren van practica en werkcolleges kan uiteindelijk wel eens minder efficiënt zijn.’ Al in diverse universiteitssteden gingen studenten om die reden de barricades op als er hoorcolleges werden geschrapt: ze klaagden dat ze minder goede docenten kregen.

Het gaat er om dat er iemand college geeft die in het vak zit, zelf interesse en bevlogenheid ten aanzien van het onderwerp heeft en goed en meeslepend kan spreken.
Zulke mensen zijn er, maar ze zijn niet welkom aan de universiteit.
Daar wordt naar “kosteneffectiviteit” gekeken.

2 gedachten over “Wie zegt “Dat is niet van deze tijd” is niet van deze tijd”

  1. Interactie is belangrijk. Het gaat erom dat een student ook een mogelijkheid heeft een vraag te stellen.

    Het ene hoorcollege is het andere niet. Hoorcolleges met honderden studenten zijn zonde van het geld. De studenten zouden daar wel vragen kunnen stellen, maar in de praktijk krijgen ze door de massaliteit geen mogelijkheid tot vragen, of ze krijgen slechts een ‘politiek’ antwoord, dat m.a.w. niet op de vraag ingaat.

  2. Past uitstekend in de nieuwe (rechtse) politieke correctheid: zeggen dat iets niet van deze tijd is. Vervolgens zeilt er een sloopkogel naar je betaalbare huisje, rijdt er geen bus meer naar de school van je kinderen, mag je doktersrekeningen helemaal zelf betalen, etc.

Reacties zijn gesloten.