De zegetocht van Wilders gaat verder

Drie weken zijn verstreken waarin het Catshuys is omgetoverd tot een ontneembare geluidsstille onderhandelingsbunker. Wat de uitkomst van deze onderhandelingen ook zal zijn, de winnaar is al lang bekend. Er wordt dan ook in Limburg met smart gewacht tot het moment aanbreekt waarop de champagne ontkurkt kan worden.

Het zou mij enorm verbazen als één van de onderhandelingspartijen een troefkaart achter de hand heeft die G. Wilders uit het rotsvaste verdedigingsbastion zal doen bewegen. De (Christen) democraten en liberalen zullen principes moeten inleveren. Nu is dat bij het CDA meer regel dan uitzondering. Verhagen komt hoogstwaarschijnlijk met een voorstel om het woord ‘principe’ uit de Dikke Van Dale te schrappen, aangezien het een leeg begrip is geworden op basis van de hedendaagse politiek. Om dit voorstel met veel kracht te ondersteunen, zal een campagneteam worden geformeerd. Spoedig zal er een nota uitlekken waaruit zal blijken dat Koppejan en Ferrier benoemd zullen worden tot leidinggevenden van deze clan. Zij weten immers vanuit het verleden bijzonder goed dat het eerdergenoemde woord een lege huls is geworden op het Binnenhof.

Terug naar de onderhandelingen. De PVV heeft al geruime tijd voor aanvang open kaart gespeeld. Er schijnt een plan te bestaan voor de totstandkoming van De Germaanse Muur. Een gehersenspoelde Maastrichtenaar zal gaan fungeren als uitvoerder, terwijl Geert Wilders zal opereren als architect op de achtergrond. Indringers die het toch lukken om Fort Nederland te betreden zullen zonder pardon worden teruggestuurd, want we hebben nu eenmaal onze principes. Oorlog, vervolging? Jammer joh, we zijn niet allemaal gelukkig in dit leven. Beleid is beleid en pas je daar niet in, word je met zachte, toch dwingende hand, buiten De Muur gezet. Commentaar uit Brussel/Straatsburg? Daar moeten ze ‘maar een toontje lager zingen’ aldus Wilders.

Ontwikkelingssamenwerking is volgens Wilders compleet nutteloos. Arme mensen moeten maar genoegen nemen met één rijstkorreltje i.p.v. twee dan hebben ze toch nog gewoon te eten? Op deze manier zal Rutte enkel als een figurant premier mogen optreden en zal Wilders zijn victorie vieren. Een Brinkmanbommetje zal dan ook zeker niet genoeg zijn om dit scenario te belemmeren. De alleenheerser zal bijval blijven krijgen door de manier waarop hij de macht blijft handhaven. En ja hoor, weer een aantal zetels kunnen worden bijgeschreven. Wordt de PVV door de andere partners buitenspel gezet, zal het voorgaande scenario zich herhalen. Maxime, Mark, stop maar met onderhandelen, het is pure tijdsverspilling.

Een gastbijdrage van Rocket Ed.

3 gedachten over “De zegetocht van Wilders gaat verder”

Reacties zijn gesloten.