Zeg Tijs van den Brink, moslimvluchtelingen kunnen toch beter aan een boom bungelen?

Gisteren was Tijs van de Brink weer eens op t.v. met zijn programma ‘Arena.’ Daarin waren o.a. als gasten, als levende toonbeelden van empathieloosheid, een gek die op een nazi-blog schrijft en zo door het dolle heen is dat ie hulporganisaties wil aanklagen wegens moord en een andere gek die als ie niet met plannetjes komt om arbeidsmigranten te treiteren wel met doldwaze ideetjes komt om een muur van zo’n 65.000 km om Europa te zetten. Beiden wilden een einde aan het verdrinken van vluchtelingen in de Middellandse Zee en mensen opvangen ‘in de regio.’ Uiteraard met de beste bedoelingen jegens die mensen (NOT). Overigens, meer dan 95% van de mensen die vluchten worden al opgevangen ‘in de regio.’

Verder ook geen woord over de werkelijke oorzaken die ertoe leiden dat mensen massaal vluchten. Dat zijn niet gewetenloze mensensmokkelaars, die zijn namelijk slechts – hoe gruwelijk ook – misdadige profiteurs van een westerse politiek van roof, plundering en uitbuiting. Wil je de ellende stoppen in Congo? Pak Nokia aan of één van die andere bedrijven die mineralen uit Afrika onder verschrikkelijke omstandigheden laat winnen om ze te verwerken in uw mobieltjes. De immense vervuiling door bijvoorbeeld oliewinning in het westelijk gedeelte van Afrika aanpakken? Koop geen benzine meer en klaag Shell aan. Het leegvissen van de zee voor de kust van Somalië en Eritrea stoppen? Pak die rederijen met hun fabrieksvaartuigen aan en boycot de visproducten van die lui.
Als je het hebt over vluchtelingenvraagstukken en je zwijgt over de oorzaken ervan, dan is dat in mijn optiek misdadig.
De insteek van ‘Arena’ was ook niet hoe te voorkomen dat mensen op de vlucht slaan of menslievendheid en begaan zijn met anderen maar hoe te voorkomen dat ‘wij’ hier in het westen geconfronteerd worden met wat we teweeg brengen in Afrika.

Over de echte oorzaken van al die misère ging het niet. De vluchtelingen zijn het probleem als je dat ranzige EO-programma zo beluistert. Er lijkt een doelgerichte campagne in de politiek en de gelijkgeschakelde media aan de gang te zijn om zoveel en zo vaak mogelijk vluchtelingen te framen als probleem. De maatschappelijk betrokken VARA, de Volkschbruine Haat- & Lasterbode, Buitenhof, de echte Charlie en uiterst gewelddadige staatssecretaris Klaas Dijkhoff die net als Malik Azmani van de extremistische organisatie ‘PVV met leden’ is, de NOS met haar Babette olde Hanhof… allemaal doen ze er volop en met enthousiasme aan mee.
Dat was dus ook de werkelijke bedoeling van ‘Arena’ gisteren: het framen van vluchtelingen als zijnde ‘een probleem.’ Niks anders.

Na afloop van het programma schreef een tevreden Tijs van den Brink dit:

Maar laten we het plan-Azmani niet onmiddellijk weggooien. Als we er even op voortbouwen, ontstaat er dan niet een heel goed idee? We vangen asielzoekers op in hun eigen regio, het is niet meer nodig (maar ook niet zinvol!) om rechtstreeks naar Europa te komen. En daarna spreiden we de vluchtelingen op een logische manier. Wie heeft er plek en wie past waar het best? Moslim-vluchtelingen bij voorkeur naar moslimlanden, christenen en atheïsten naar het Westen bijvoorbeeld.

Bron

Aha! ‘eigen vluchtelingen’ eerst dus. Zij die het juiste kerkje aanhangen mogen naar het paradijs dat Europa heet. De rest kan barsten ‘in de regio.’ Nou ja, niet helemaal wat Tijs van den Brink betreft: moslims zouden naar ‘moslimlanden’ (alleen het taalgebruik al van die zieke gast…) gebracht kunnen worden volgens het stukje waarin niets voorkomt dat erop duidt dat die vluchtelingen wat Van den Brink betreft zelf ook nog wat in te brengen hebben over hun toekomst.

Was dit al ziek, het werd nog zieker toen ik me bedacht dat in hetzelfde programma nog niet zo lang geleden naast iemand die vol leedvermaak over ‘dobbernegers’ en uitroeien middels ebola schreef een of ander stuk drek uit Rotterdam mocht optreden. Namelijk ene Sylvana, die volgens haar uitlatingen op feesboek van mening is dat moslims het beste aan een boom kunnen bungelen.
(En Aboutaleb maar krijsen over ‘extremisten’ en ‘jihadisten’ die aangepakt moeten worden. Ik zou zeggen: ruim eerst je eigen troep eens op eikel).

U als kijker van die Arena-troep kan in het vervolg maar beter niet al te verontwaardigd zijn als er weer iemand een foto van een verdronken kind in zijn of haar mooiste kleertjes als screensaver gebruikt en er prat op gaat op social media. U financiert als belastingbetaler namelijk dit soort mensenverachtende individuen als Tijs van den Brink, Malik Azmani en Arnold Karskens, die in feite zeggen ‘verzuip maar met zijn allen in de Middellandse Zee.’ Alleen: dat laatste laten ze dan tokkies als ene Maarten Cornelissen zeggen omdat ze er zelf te hypocriet voor zijn. Maar wat mij betreft mag Tijs van den Brink er best openlijk voor uitkomen als ie tenminste een kerel is, dat ie moslims liever aan een boom ziet bungelen. En als ie dat niet doet, is het gewoon een hypocriete en laffe zak stront.
Heeft Andries Knevel al over dat meisje in de Middellandse Zee opgemerkt dat ze het er naar gemaakt heeft?

1 gedachte over “Zeg Tijs van den Brink, moslimvluchtelingen kunnen toch beter aan een boom bungelen?”

  1. Pingback: Tussen leven en dood in het Europa van de 21ste eeuw | Krapuul

Reacties zijn gesloten.