‘Ze wilden het zelf en ik neem mezelf niks kwalijk’

Hoe maak je mensen voor de rest van hun leven tot slaaf?

Wel, da’s heel eenvoudig.

Eerst saneer je hun banen weg zodat ze op straat komen te staan.

Vervolgens als ze in de bijstand zitten laat je ze via een – ik krijg het valse en misplaatste om niet te zeggen ronduit misleidende woord mijn strot amper uit – ‘re-integratie’-bedrijf (in oprichting!) dwangarbeid verrichten met de valse beloften dat het ‘hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot’ en breek je waardigheid van die mensen tot de grond toe af door op allerlei manieren ze in te peperen dat het hun eigen schuld is dat ze werkloos zijn geworden. ‘Werkloosheid is een keuze’. Kek streepje eronder en het kan zo op zo’n weerzinwekkende poster van die weerzinwekkende bende die er thans het hele land mee vervuilt.

Afijn, als re-integrrrrratie bedrijf ontduik je de verplichtingen om sociale lasten af te dragen en het geld dat je daarmee uitspaart steek je in eigen zak.

Vervolgens nadat het re-integrrrrrrrrrrrrrratiebedrijf compleet is leeggezogen, of liever gezegd: de arme sloebers compleet zijn uitgeknepen en ook de valse belofte van een volwaardige baan via die zwendel niet meer vol te houden valt… laat je het bedrijf failliet gaan.

Dat kost de gemeenschap handenvol geld maar die vindt dat prima want die stemt 19 maart a.s. toch weer op dergelijke klootzakken en zwendelaars die hun medemensen zo belazeren en uitbuiten.

Hoe het ook is: de slachtoffers van die zwendelpraktijken melden zich bij het UWV dat doodleuk weigert hen te helpen en in feite zegt: verrek maar.

De reden die aangevoerd wordt: uw ‘re-integrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrratiebedrijf’ heeft de boel belazerd en geen premies betaald’.

Dan komt het vals kreng van een wethouder onder wier verantwoordelijkheid dit alles heeft kunnen gebeuren en die is- je gelooft niet wat je leest! – bereid die mensen een ‘bijstandsuitkering te lenen’.

Kortom: de mensen die wat het UWV betreft mogen verrekken van de honger en onder een brug mogen slapen mogen van de wethouder de hand ophouden voor een lening om dat alles te voorkomen…

Ik stel voor die UWV-bazen, dat geteisem van dat reintegrrrrrrrrrrrrrrrrratie-bedrijf en die valse oplichter van een wethouder (die het ook nog bestaat zichzelf op de tieten te kloppen door te zeggen dat de slachtoffers van die zwendel toch mooi een half jaar werkervaring hebben opgedaan) in een door BOA’s bewaakt werkkamp te stoppen en ze net zolang te laten werken totdat de slachtoffers van hun misdaden volledig schadeloos gesteld zijn.

Maar zoals ik al zei: u stemt 19 maart gewoon weer op clubs die schorem als Mieke Kuik uit Almelo legitimeren in hun zwendel. En vunzige kletspraat om te verdoezelen wat voor incapabel tuig van de richel het is.

2 gedachten over “‘Ze wilden het zelf en ik neem mezelf niks kwalijk’”

 1. in een artikel in de groene amsterdammer van deze week wordt uitgelegd dat robots op grote schaal mensen aan het vervangen zyn.
  daarom zyn politieke partyen die volle werkgelegenheid propageren liegbeesten
  Volgens de onderzoekers Frey en Osborne zyn de bedreigde beroepsgroepen:
  boekhouders
  caissieres taxichauffeurs schoonmakers en historici.
  Reintegratiebedryven zyn drogbeelden de toekomst vraagt ;een leefloon voor ieder

  als je 50+ bent wil geen baas je meer hebben, daar helpt geen werkervaringtraject aan.
  Helaas kan Roemer van de SP de waarheid niet vertellen en de rest van onze volkshelden, salaris 8000 per maand durven ook niet de feitelijke situatie uit te leggen.

  We stevenen af op een wereld van kunstenaars, psychologen, yogadocente en relatieterapeuten.

 2. Wat een uitstekend artikel zeg! Ik zou het zelf geschreven kunnen hebben. En ook het commentaar van Richard Walter ben ik het volledig mee eens.

Reacties zijn gesloten.