Ze heeft zomaar op haar eigen hoofd gepiest

Schandaalkroniek van een verzorgingshuis voor zwakbegaafden, zoals uitgezonden door de BBC afgelopen dinsdag 31 mei. Een herhaling op televisie is nog niet voorzien, de BBC-“i-player” werkt niet buiten het Verenigd Koninkrijk, maar er is Youtube.
Ongelooflijke beelden van “zorg”.

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Een van de opmerkelijkste commentaren die ik over deze reportage heb gelezen op het net is: “dit is koren op de molen van ‘links’ dat beweert dat zorg niet geprivatiseerd moet worden.”
Tja, wat denkt u er zelf van?

Eerlijk gezegd, geprivatiseerd of niet, ik heb er geen vertrouwen in dat “zorg” elders zoveel beter en minder ontspoord is, en dat “Winterbourne View” dan weer een rotte appel op een frisse fruitmand zou zijn. Heb net iets te veel vernomen op dit gebied de afgelopen maanden.

1 gedachte over “Ze heeft zomaar op haar eigen hoofd gepiest”

  1. Inderdaad een schokkende documentaire. En ik vrees, dat je inschatting “ik heb er geen vertrouwen in dat “zorg” elders zoveel beter en minder ontspoord is” volledig juist is. Misschien kan de “public outcry” na het zien van een dergelijke documentaire enige verandering (=verbetering) in de situatie brengen. Maar vaak is de “public outcry” al lang weer verstomd, voordat het echte “puinruimen” zou moeten beginnen en zullen “we” dus nooit weten, of er echt iets gebeurt/ het echt iets geholpen heeft…

Reacties zijn gesloten.