Zakendoen met een arbeidersparadijs

“De staat houdt een flink deel van het loon in”.
Dat klinkt bekend. In een land als Nederland heet dat belastingen, en dan is het blijkbaar in orde. In Noord-Korea betekent het dat de mensen in slavernij verkeren. Geen vragen stellen alstublieft.

Geen vakbondsrechten, alleenheerschappij van de communistische partij. In China en Vietnam dagelijkse praktijk. Maar Vietnam houdt nu godbetert marineoefeningen met de Verenigde Staten en daardoor wordt u geacht het een stuk “vrijer” te vinden dan Noord-Korea. En aangezien China de grootste crediteur is van de VS en inmiddels misschien ook wel de EU klappen we niet meer van de slavenarbeid daar, nietwaar. Bovendien vinden “Nederlandse ondernemers” die anoniem willen blijven de lonen in China te hoog worden, en dus wijken ze uit naar het enige echte wereldarbeidersparadijs, Noord-Korea.
Waar ook Disneykitsch in elkaargeflanst wordt.
De hypocrisie van kapitalisten kent letterlijk geen grenzen.
Kijk het nog eens na.

3 gedachten over “Zakendoen met een arbeidersparadijs”

  1. Uiteraard zijn bedrijven als Nike, bekend van kinderarbeid onder erbarmelijke omstandigheden (kinderen raken op grote schaal ernstig gehandicapt) er ook al aktief.

  2. Vietnam is ook nog lekker goedkoop, maandsalaris is daar 140 dollar per maand. Hoewel 140 dollar met die kelderende euro ook al gauw weer een hoop geld wordt

Reacties zijn gesloten.