Yehudi Moszkowicz, de schrik van Aleid Wolfsen

Het gezin dat in 2011 werd weggepest uit de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn sleept de gemeente Utrecht voor de rechter. De familie wil een schadevergoeding. Dat heeft hun advocaat Yehudi Moszkowicz dinsdag laten weten.

De familie stapt nu naar de rechter, omdat de gemeente Utrecht geen schadevergoeding wil betalen. De familie had de gemeente aansprakelijk gesteld, maar burgemeester Wolfsen wees dat dinsdag af. Hij wees erop dat het gezin in de 10 maanden dat de pesterijen aanhielden, is bijgestaan door politie, woningcorporatie, wijkbureau en hemzelf. Ook hebben gemeente en corporatie kosten voor hun rekening genomen, zonder dat zij daartoe verplicht waren, zegt de burgemeester.

Jawel, de derde generatie is ook advocaat geworden.
Grootvader Max is zijn held, maar vader Robert was een tijd verslaafd aan drugs en mocht jaren geen advocaat zijn. En ook ooms Bram en David haalden met enkele affaires negatieve publiciteit. Dat weerhield Yehudi Moszkowicz (30) er niet van in hun voetsporen te treden. Op eigen kracht:
‘Ik moest als student alles zelf betalen.’

De zwaar dyslectische Yehudi is vanaf 2009 ingetrokken bij het advocatenkantoor van zijn moeder, Marjolijn Vissers, gespecialiseerd in civiel en internationaal recht. Ondanks, of juist dankzij, zijn handicap weet hij hoe hij moet lezen en er ontsnapt geen komma aan zijn aandacht.
Wat gaat het worden? Binnenkort aanschuiven aan de tafel van Pauw en Witteman en als sidekick bij De Wereld Draait Door of toch meer een man die gaat lijken op zijn befaamde opa?

bron: Revu

14 gedachten over “Yehudi Moszkowicz, de schrik van Aleid Wolfsen”

 1. Zijn aanbeden opa was ook niet zo netjes ,ook hij rekende vaak te veel ,het liefst onder de tafel .En zolang een zaak de kranten haalde kwam hij hiermee naar buiten ,maar als de pers het niet intresant meer vond liet hij de zaak ook maar verzanden .Het is te hopen voor zijn toekomstige clientele dat hij uit ander hout gesneden is .

 2. @2 misschien wel dat een lid van een vooraanstaande advocatenfamilie opkomt voor het recht van een gewoon gezin?

  De gewone man in de straat bijgestaan door een advocaat met een illustere achternaam die doorgaans geassocieerd wordt met criminelen, vastgoedhandelaren, criminele politici, dure pakken, nog duurdere facturen, handje contantje betalingen en TV-camera’s

 3. @1 Ow, dus Bram heeft het niet van een vreemde. En die papa die zich later Robert noemde is toch Baruch?

 4. @7:

  Slivovitsj Baruch Robert Bram Max Yehudi Moszkowicz.

  Als je dit snel uitspreekt snap je het, doe maar ; )

 5. de advocaat zal me worst wezen, is het niet meer van belang dat die familie geholpen gaat worden tegen zo’n dreuzel als Wolfsen?

 6. @10 helemaal gelijk. alleen hebben de advocaten binnen deze familie nog wel eens de neiging (volgens de media) dat ze meer in eigen belang handelen dan in het belang van hun cliënt.

  appel valt niet ver van de boom
  Dus is het goed te weten welke jonge advocaat de familie bijstaat in de rechtszaak tegen de gemeente Utrecht en zijn dreuzelburgemeester Aleid Wolfsen

 7. @12: Amstel:

  Wat een kletskoek. Je veroordeelt mensen al bij voorbaat, gebaseerd op niks.

Reacties zijn gesloten.