Wordt Israël dan toch de wacht aangezegd?

Interessant bericht in NRC:

Groot-Brittannië en Frankrijk overwegen hun ambassadeur uit Israël terug te roepen vanwege de aangekondigde bouw van nieuwe huizen in bezet Palestijns gebied. Dat hebben diplomatieke bronnen gezegd. Nederland zou naar aanleiding van de bouw ook maatregelen tegen Israël overwegen.

Dat laatste zou me meevallen van Nederland, dat immers vrijwel altijd bijna even onvoorwaardelijk als de Verenigde Staten achter Israël gestaan heeft. Het zou hoog tijd worden dat Israël eindelijk eens de wacht aangezegd wordt door zijn westerse bondgnoten.

5 gedachten over “Wordt Israël dan toch de wacht aangezegd?”

  1. Nederlandse reactie : De Ambassadeur geeft een verklaring van “niet zo heel erg blij-heid ” af bij Netanjahu , samen met een verklaring van ” heel erg veel spijt dat zo’n goede vriend storen-heid “

  2. Nederland heeft de ambassadeur op het matje geroepen en door laten geven dat ze niet blij zijn met de nwe aankondiging van 3000 nederzettingen (zgn. als reactie op het VN besluit maar dat was natuurlijk allang besloten). Nou daar zal Netanjahu vannacht wakker van liggen zeg!

Reacties zijn gesloten.