Hoe word je politie

Omdat mijn vorige bijdrage zomaar geplaatst werd en ook nog eens met groot enthousiasme is ontvangen, nog eentje.

Waarover moet je minimaal beschikken als je bij de politie wilt werken?

Nee, andersom. Waarover mag je niet beschikken als je bij de politie wilt werken?

Een atletisch lichaam

Gezond verstand

Inlevingsvermogen

Een eigen mening

Een geweten

Sociale vaardigheden

Bovengemiddelde intelligentie

Woordenschat

Een pijngrens

Dus wel geschikt zijn jongens en meisjes die beschikken over:

Minder dan twee werkende hersencellen

Lange tenen

Lange vingers

Obsessies met geweld, wapens en macht

Geldingsdrang

Minder dan 100 Nederlandse woorden

Je kunt nog wel meer eigenschappen opnoemen. Ga je gang maar.

Wat voor cipiers geldt, zie mijn vorige gastbijdrage, geldt ook voor polities. Polities schieten je dood als ze zich bedreigd voelen. Liefst met meerdere kogels in je rug. Ze zijn gek op zinloze wilde achtervolgingen, doen alles wat ze van hogerhand bevolen wordt en overschrijden met groot gemak de grens tussen het gezag en de criminaliteit. Voorbeelden te over.

Het nieuwe wapen dat op een merkwaardige wijze werd aanbesteed, de Walther zoveel, heeft een aantal agenten emotioneel geraakt. Echt waar en ze schamen zich daar helemaal niet voor. Blij met het nieuwe superspeelgoed en het oude moet zo snel mogelijk verschroot. Dat zei een van die knakkers en hij is er nog trots op ook. Het oude moordwapen was een DAF, het nieuwe is een Mercedes

Er moet een steekje los zitten aan jongens en meisjes die er lol in hebben andere mensen lastig te vallen en bij het minste of geringste dood te schieten. Als het aan de bond van Buitengewoon Opsporingsambtenaren, een speciaal soort geretardeerden, ligt krijgen de BOA’s ook wapens om te kunnen moorden.

Maar dit kan ook. Een agent die buiten diensttijd iets doet waarvoor iedere andere sterveling extra zwaar bestraft zou worden. Even een buschauffeur mishandelen. Gewoon, omdat je debiel bent.

7 gedachten over “Hoe word je politie”

 1. Verder moet je ook beschikken over
  • Affiniteit met corruptie
  • Affiniteit met (extreem) rechtse denkbeelden

 2. @Peter Drent, jij bent toch niet een van de collega”s, hopelijk?

  Collega,s gefeliciteerd met aanhouding verdachte prostitutie moord Groningen.— Peter Drent (@peter_drent) January 12, 2013

 3. Verder moet je ook zonder aarzeling kunnen liegen en valse verklaringen afleggen.
  Ben ik nu nog iets vergeten? Meldt het dan.

 4. De vooropleidingseisen voor de gemiddelde agent zijn VMBO en lager. Hoe kan je verwachten dat de heren in het blauw ook maar enig verstand van zaken hebben als de gehele top bij de Politieopleiding al vervangen is wegens wanbeleid ? De gemiddelde agent spreekt en schrijft niet naar behoren. Al eens een aangifte proberen na te lezen ? De spelfouten komen je tegemoet. Ook wetskennis is bij de gemiddelde agent ver te zoeken.

  Ook leuk, de geweldsinstructie van de Politie. Er staat duidelijk te lezen dat indien je van een wat zwaarder misdrijf verdacht wordt (jawel, VERDACHT), je neergeschoten mag worden als je vlucht.

  http://www.st-ab.nl/wettennr03/0237-004_Ambtsinstructie_voor_de_politie,_de_Koninklijke_marechausse_en_andere_opsporingsambtenaren.htm

  Dat is het land waarin wij leven. Een land waarin het Fascisme in het geheim wordt heringevoerd en waar de burger rustig doorslaapt.

 5. Verder dient men te beschikken over een volslagen gebrek aan historisch besef. Men nog nooit gehoord te hebben van de uitstekende boeken van Ad van Liemnpt over hoe Nederlandse politieagenten en ander schorem met joden en verzetsmensen op zijn gesprongen: het werd zelfs de nazi’s – die normaal hun vingers af likten bij elk denkbare en ondenkbare gruweldaad – af en toe te gortig.

Reacties zijn gesloten.