Woordvoerder kolonisten Nati Rom roept in Nederland op tot steun aan illegaliteit

Wekelijks Pogrom tegen Palestijnen in Qusra bij Hebron

In een bericht op facebook http://www.australiansforpalestine.net/76964#.UTPFOXI8lN4.facebook werd gisteren melding gemaakt van opnieuw een pogrom tegen de Palestijnse bevolking in Qusra, op zaterdag 3 maart. Dergelijke pogroms vinden daar ongeveer wekelijks plaats. De Palestijnen werden aangevallen vanuit de nederzettingen. Volgens het bericht:

“Around 15 settlers from Esh Kodesh (Holy Fire) and Shilo entered Qusra…At around 11am this morning settlers began attacking the village of Qusra. Armed with rifles, they attacked homes on the outskirts of Qusra, throwing stones they broke windows. The youths of the village attempted to defend their homes. In the clashes that ensued Helmi Abdul Azeez Hassan was shot by a settler, the bullet narrowly missed his heart”.

Niks bijzonders, zou je zeggen, het gebeurt iedere week, dus waarom nu opeens melding hiervan maken? Wel, het bijzondere is dat een woordvoerder van de kolonisten uit Shilo momenteel in ons land is. Nati Rom komt op 4 en 5 maart spreken in het gebouw van de Christengemeente in Katwijk en het Israelcentrum in Nijkerk.

Deze “pionier” zal komen “uitleggen” waarom joden in Judea en Samaria (deze vormen samen de Westelijke Jordaanoever, Palestijns bezet gebied) moeten gaan wonen. Hij zal “handreikingen”komen geven hoe men in een gesprek duidelijk kan maken  “waarom de joodse aanwezigheid in Judea en Samaria niet illegaal is”. En hij zal geld inzamelen waarmee Nederlanders de illegale nederzettingen kunnen steunen. Hij baseert zich op een tekst uit Genesis 15:18 waarin “God aan het nageslacht van Abraham het land zou hebben gegeven van de rivier van Egypte af tot aan de grote rivier de Eufraat”.

Volgens het internationaal recht komt de Westelijke Jordaanoever toe aan de Palestijnen. De Israelische nederzettingen daar zijn illegaal en een obstakel voor de vrede.  Wie Hebron heeft bezocht weet in wat voor een hel de Palestijnen daar leven, dank zij de aanwezigheid van Israelische kolonisten als Nati Rom. De oude stad van Hebron met het graf van de Aartsvaders is de trots van de Palestijnen. De Aartsvaders zijn ook hun aartsvaders. Eeuwenlang hebben Palestijnen dit heiligdom in ere gehouden. Op die oude stad en het heiligdom hebben de kolonisten het gemunt, maar ook op het vruchtbare omringende land. De Palestijnse Shuhadastraat die langs de oude stad loopt is nu verboden terrein voor Palestijnen. Huis na huis wordt de Palestijnse buurt geroofd door de kolonisten. Jonge Palestijnen worden arbitrair gearresteerd en vermoord. Onlangs werd een pompbediende uit Hebron gearresteerd en in een Israelische cel doodgemarteld.

De Palestijnen proberen koste wat het kost hun stad en hun leven daar in stand te houden, maar hoe lang houden ze dit nog vol?

En tenslotte mijn grootste vraag: waarom tolereert Nederland de aanwezigheid van een kolonist die geweld tegen Palestijnen verheerlijkt en oproept tot steun aan landroof?

Gastbijdrage van Sonja Zimmermann: Bestuurslid Stichting Diensten en Documentatie Palestina  http://www.docp.nl

23 gedachten over “Woordvoerder kolonisten Nati Rom roept in Nederland op tot steun aan illegaliteit”

 1. Was het niet de PVV, die “pek en veren” verlangde voor een meneer, die ze ervan verdachten, de Nederlanders de les te komen lezen?
  “Pek en veren” zijn de eerste woorden die in mij opkomen, na het lezen van dit artikel.

 2. Ik zou zeggen, Nati is nog tot vrijdag in Nederland. Voordat je over hem en zijn boodschap oordeelt, vraag het hem zelf! Hij veroordeelt niemand !!! En er is geen boodschap van haat! En het is eerlijker eerst met hem zelf gesproken te hebben en beide partijen te horen! U kunt via mij in contact komen met hem. Agnes

 3. @2 hij is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de deportatie van veel palestijnen en heeft zelf een illegale nederzetting opgericht.

 4. @2 Dan zal de heer Rom eerst naar Berlijn moeten komen, daar woon ik namelijk.
  Wat zal ik hem eens vragen?
  Waarom bezet u land dat u niet toebehoort en druist u daarmee in tegen alle internationale wetten en diverse VN-resoluties? Waarom doet u mee met, of ondersteunt u de mens-onwaardige behandeling van andere mensen? Heeft u de documantaire THE GATEKEEPERS, IL 2012, Dror Moreh gezien? Wat dacht u daar van? Neemt u alles in het Oude Testament zo serieus als Genesis 15:18? Waarom? Ook de Woorden 6, 8,9 en 10 van de Tien Woorden? Misbruikt u de naam Gods niet (Woord 3), door in Zijn naam te spreken? Waarom acht u het nodig, handreikuingen te geven om een illegale bezetting te rechtvaardigen?
  Zo, mevrouw Ooms, met deze vragen kunnen we eens beginnen. Eventuele antwoorden van meneer Rom kunt u in deze post publiceren.

 5. Even de vraag van een leek.

  Zou mij iemand kunnen vertellen waarom mevrouw Kaviaar voor haar stellingen wordt aangeklaagd en deze meneer dus niet?

 6. In Nederland is vrijheid van meningsuiting voorbehouden aan een kleine elite, in Israel is het “legaal” plegen van misdaden tegen de menselijkheid voorbehouden aan joden.

 7. Ik heb met Nati gesproken en hij zal proberen, indien de tijd het toelaat zelf, t.w. morgen uw vragen beantwoorden.

 8. NATI ROM BEZOEKT NEDERLAND (LEV HA’OLAM)

  Nati is een jonge pionier uit Judea en Samaria met een bijzonder levensverhaal. Zijn liefde voor HaShem en Eretz Israël drijft hem en zijn vrienden om de beloften die God in Zijn Woord voor Zijn volk heeft laten opschrijven ten uitvoer te brengen en om een gemeenschap te bouwen in Judea en Samaria, zoals God, dat in Zijn Woord heeft voorgezegd.
  Het zijn de gebieden die door de wereld als ‘nederzettingen’ worden beschouwd en die op last van de VN ontruimd dienen te worden! Het Woord van God spreekt hier duidelijk anders over!!! Genesis 15:18:

  “Op die dag sloot de HEERE een verbond met Abram, en zei: Aan uw nageslacht heb Ik dit land gegeven, van de rivier van Egypte af tot aan de grote rivier, de rivier de Eufraat.”
  http://www.succatyeshua.nl/index.php?p=nieuws&id=36

  Die jongen claimt een behoorlijke hoeveelheid “Lebensraum” en dat nog wel op basis van de sprookjes van Grimm. Daar zou je toch op slag anti-semitisch van worden?!!

 9. @12 Haatbaart, dus.
  @11 We zijn benieuwd.
  @ all Heeft iemand nog vragen toe te voegen?

 10. @12 Haatbaart, ook goed. Ik kijk niet op een eretitel meer of minder.

  Nee, geen vragen toe te voegen, want als mensen zich beroepen op de HEERE, dan is elke uitwisseling van gedachten toch zinloos. Wie ben ik om met de almachtige in discussie te gaan?

  O, toch wel… Is die Abraham van de Joden nou dezelfde als die Ibrahim van de Palestijnen?
  Het zou de eerste keer niet zijn dat de erfgenamen elkaar de koppen in slaan.

 11. @11:

  Vraag even hoe het met de Palestijnse kinderen zit die door Israël worden vastgehouden waarbij dat land alle internationale verdragen aan zijn laars lapt.Heeft dus niets met Joden te maken maar met dat land hè? Voordat het gezeur over anti-semieten weer begint.

 12. @13 Weer een illusie armer.

  Dat vind ik ook altijd zo grappig in het buitenland: dan staat iemand je (vermoedelijk) de verschrikkelijkste verwensingen toe te voegen en het enige dat jij er tegen in kunt brengen is: “Wat zegt ie nou? Wat zegt ie nou?”

  Heb ooit zelfs de complimenten gehad van een politieman vanwege mijn fantastische zelfbeheersing.

 13. @18 Voer je graag erentitels? Knorpot is misschien meer van toepassing. 😉

 14. Nou, mevrouw ooms, er zijn nog wat vragen bijgekomen. De vraag onder @16 betrekt zich op dit: https://krapuul.nl/overig/blog/101160/unicef-israel-maakt-routinematig-schuldig-mishandeling-palestijnse-kinderen/#sthash.K01FBYpT.dpbs Ik zou me kunnen voorstellen, dat meneer Rom eerst het rapport zelf wil lezen, ik moedig hem zelfs aan. Nur zu. In het artikel is een link naar het rapport in het originele Engels.
  Verder is de vraag onder @14 ook interessant. Abraham (Ibrahim) geldt ook als stamvader van de Arabieren (Palestijnen). Dien ten gevolge hebben ze ook een claim op het land van de rivier van Egypte af tot aan de grote rivier de Eufraat. Graag ook heer Rom’s mening daarover.

 15. Ik kan niet zeggen dat ik het niet verwacht had, maar toch jammer, dat de heer Rom niet de tijd heeft genomen onze vragen te beantwoorden.

 16. @22 Dat klopt, maar ik had hem graag een publieke afgang (zie ook @1) en het volledige onderuithalen van zijn standpunten gegund.

Reacties zijn gesloten.