Voor wooncorporaties zijn huurders parasieten

Een zelf veroorzaakt financieel probleem wordt volledig doorgeschoven naar de Amsterdammer die huurt, en erger, een semi-overheidsinstantie loopt weg voor de enige verantwoordelijkheden die de samenleving haar heeft gegeven. Zij begeeft zich (nog verder) op een markt met name bedoeld voor de particulieren, haar bezit daarbij verkwanselend.
Daarbij voelt de sector zich gesteund door kroegpraat die inmiddels tot wetenschap is verheven: de zittende huurder betaalt te weinig. De gemiddelde (absolute!) maanduitgaven mogen in Amsterdam per m2 voor een huurder dan wel hoger liggen dan gemiddeld voor een huizenbezitter, zo laten de statistieken zien, de zittende huurder is en blijft een uitvreter. Van een ‘sociale’ verhuurder moet je het maar hebben….

Twee raadsleden van de zittende coalitie in Amsterdam, aangevuld met de fractievoorzitster van de SP en de voorzitter van de Huurdersvereniging, over het gejank van de wooncorporatiebazen dat de huren te laag zijn voor hun bonussen. Weet u wie bijvoorbeeld ook corporatiebaas is?
Was “aartscorrupte wooncorporatie” nu een pleonasme of niet?

2 gedachten over “Voor wooncorporaties zijn huurders parasieten”

  1. Voor dat hij corporatiebaas werd, binnen de gebruikelijke VVD circuit, zat de betreffende persoon te sleutelen aan de constructie van de huidige Zorgstelsel.

    Eens een keertje raden dan welke kant zal het opgaan met de Nederlandse Gezondheidszorg?

Reacties zijn gesloten.