Woerden wijst de weg in strijd tegen privacy en nog zo wat

Woerden moge niet groot zijn – en het is niet groot, en het is moeiteloos, ondanks Middeleeuwse krijgstochten, van Holland naar Nedersticht overgeplaatst een tijdje geleden – het is groots in de War on Drugs!
Driehonderdzestig harddrugsgebruikers in het stedeke (dat klinkt naar toch wel veel) hebben een dreigbrief ontvangen dat zij op de telefoonlijsten van dealers voorkomen. En alsdat ze gewaarschuwd zijn. Dit is een mooie:

Bezit van drugs tijdens het uitgaan kan leiden tot een collectieve horecaontzegging en administratie in de ontzeggingendatabase.

Privacy en degelijkheid, dat zal het motto zijn van de Woerdense bewakers van recht en orde.

4 gedachten over “Woerden wijst de weg in strijd tegen privacy en nog zo wat”

 1. Goorste bocht dat er gebrouwd wordt.
  Laat ze maar doen , over een paar jaar dumpt iedereen zijn mobieltje en het internet.

 2. Middeleeuws aandoend, toen werd je bijvoorbeeld verbannen, de poorten van de stad uit, en je verloor al je rechten. Oja, ze hakten ook nog eerst een hand af, of je kreeg een brandmerk. Kssstt..opzouten, wegwezen.

  Maja, toen was bier een Groot Goed, de alcohol voorkwam ziektes en pijnen, drinkwater was dodelijk. ( Nu trouwens ook weer).

 3. Misschien kunnen de Woerdense onderknuppeltjes de ‘Bekanntmachung’ nog wat uitbreiden met de aanzegging dat druggebruikers een letter ‘D’ op gele stof op hun kleding moeten dragen.
  Een voorbeeld voor de tekst vinden de Herrschaften hier:
  http://www.dbnl.org/tekst/pres003onde01_01/pres003onde01_01_0018.php

  En trouwens: misschien kan Neerlands huibaby Lodewijkje met dezelfde hobby als Wilhelm Stuckart en Richard Heydrich Asscher even meekijken hoe het in Woerden gaat.
  Want als je ‘kutmarokkanen’ etnisch gaat registeren omdat je een ‘Marokkanerfrage’ meent te hebben kan je natuurlijk ook een Endlösung voor drugsgebruikers op touw zetten.

Reacties zijn gesloten.