Wilders wint wederom

Rancune en verongelijktheid regeren in Den Haag, en zetten aan tot racistisch beleid. Een voorbeeld is de hardnekkige poging van politici om een verdrag met Marokko te wijzigen. Volgens dat verdrag kunnen mensen die recht hebben op kinderbijslag, uitkering wegens nabestaandenwet en kindgebonden budget, die ook ontvangen als ze in Marokko wonen. Politici willen de uitkeringen van zulke mensen kunnen verlagen, met als argument dat de kosten van levensonderhoud daar ook lager zijn, en er dus geen goede reden is voor betaling op hetzelfde niveau als in Nederland. Een verdrag met Marokko maakt dat onmogelijk dus moet dat verdrag gewijzigd of wat de Tweede Kamer betreft – als Marokko niet meewerkt – zelfs worden opgezegd. Het klinkt in sommige oren niet eens onredelijk, maar het is inspelen op afgunst.

 

Het is inspelen op de klacht van niet-Marokkaanse Nederlanders jegens Marokkaanse Nederlanders: waarom krijgen ‘zij’ net zo veel als ‘wij’ terwijl ze er meer van kunnen kopen? Waarom krijgen ze qua koopkracht dus meer dan wij? Door op deze afgunst in te spelen, voeden partijen als de VVD de rancune. In de kern is het echter een drogreden. In de eerste plaats: het gaat hier gewoon om mensen die wettelijk precies net zo veel recht hebben op de uitkering als Nederlanders zonder Marokkaanse roots. De mensen hebben belasting betaald, veelal gewerkt in Nederland, ze verhuizen om wat voor reden ook naar Marokko, en nemen hun rechten gewoon mee. Hun vrouw of man is wellicht overleden, dus hebben ze recht op nabestaandenpensioen, en willen dat ook in Marokko kunnen gebruiken. Dat is doodgewoon hun recht. De wet kent bedragen toe, en die veranderen niet zomaar omdat het bedrag achter een persoon aan gestuurd wordt die ergens anders woont.

Lees verder bij de bron
Via Ravotr.

6 gedachten over “Wilders wint wederom”

 1. ‘Van een principiële oppositie tegen het inherent discriminerende karakter van het wetsvoorstel en tegen de afgunstbenadering van de VVD is ook in die progressieve kringen weer eens weinig tot niets te bespeuren. Racisme gaat vrijuit.’

  Keigoed verwoord door Peter.

 2. Xenofobie en Racisme met dik Maffia-saucje bovenop zijn de belangrijkste kenmerken van Nederland geworden.
  In de decennia voorheen waren ze ook aanwezig – doch onder een dik laagje vernis, vaak door de collaborateurs van de xenofobie als “tolerantie” aangeduid.

  Nu ziet iedereen waar het om gaat. De maskers zijn definitief gevallen.

  Neem ook het volgend uiterst bizar voorbeeld van wetgeving interpretatie door de zogenoemd kiesraad. In principe heeft de Europese wetgeving de bovenhand over de Nederlandse wetgeving sinds jaar en dag. We moeten onze wetten aanpassen aan de gezamenlijke Eurobesluiten.

  Ineens naar oud VVD – wens blijkt dat de Rechtstaat niet meer bestaat en Wilders mag in de Europarlament komen en twee functies vervuilen nog voordat de Europese rechter erover besloten heeft.

  Uit dit geval kan gerust de conclusie getrokken worden dat daar waar Wilders komt direct houdt de Rechtstaat te bestaan.
  Tevens is de xenofobe aanhang van Wilders blijkens deze veel groter en hoger geplaatst dan de beroemde Henk en Ingrid.

  Wilders is de boegbeeld van Nederland geworden.
  Wilders is in wezen het echte Nederland.

 3. Geldt het ook voor pensionados in spanje?
  Frankrijk en belgie?
  Dus voor elke nederlander die verhuist naar het buitenland of alleen marokko?

 4. @natte neel,

  Voorlopig alleen voor Marokko. Daarom moet zo nodig een internationaal verdrag met Marokko worden opgezegd.

 5. Het speelt sowieso alleen voor landen buiten de EU. Met (in elk geval) Turkije en Marokko heeft Nl. sociale zekerheidsverdragen – maar voor alle andere plekken ter wereld wordt die wet – de Wet Woonlandbeginsel – gewoon uitgevoerd. (Lijkt me nog een gedoe om voor al die landen het prijspeil te bepalen…) Met Turkije heeft Nl. trouwens al bakzeil gehaald, want die hebben een associatieverdrag met de EU. Bleek achteraf pas, kennelijk. Het heeft allemaal weer een hoog ‘we zien wel waar het schip strandt’-gehalte.

 6. Ben benieuwd wanneer het gehuil los gaat barsten, van de roomblanke ‘christelijke”pensionada’s die geriefelijk met hun AOW en pensioen leven, als de spreekwoordelijke “god in Frankrijk” in b.v. Thailand,Turkije en zo

  Want dat hebben die vreemdelingenhatende extreem rechtse “Henk en ingrids” nog niet door.

  Ha!

  gr.Frank.

Reacties zijn gesloten.