Wilders wil Palestijnen verdrijven naar Jordanië

Bijgaand bericht is een bijdrage van bezoeker Andreas op ons Open Podium.

Als gevolg van de voortgaande fragmentatie van de Westelijke Jordaanoever liggen de Palestijnse nederzettingen op een archipel van eilanden in een zee van Israëlische aanwezigheid. (Kaart: StrangeMaps) >

Wilders wil meer nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. ‘Jordanie is de enige Palestijnse staat die er ooit zal komen. Judea/Samaria zijn Israel dus hoe meer joodse nederzettingen daar hoe beter’, twitterde hij zaterdagavond. Volgens het internationaal recht mag Israël de Westelijke Jordaanoever helemaal niet bebouwen, hoewel dat de laatste tijd weer in hoog tempo gebeurt, ondanks internationale druk om hiermee op te houden.

Benieuwd hoe de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal deze uitspraak van een gedogend coalitiegenoot komende week aan Nederland en de wereld uit gaat leggen. ’t Kon geen verrassing zijn.

Op de Westoever wonen nu bijna driehonderdduizend Israëliërs en 2,2 miljoen Palestijnen. Israëlische kolonisten spinnen in het gebied een steeds verfijnder web van nederzettingen en zogenoemde buitenposten, waarvan het aantal inmiddels bijna honderd bedraagt.

In 2009 publiceerde Frank Jacobs op zijn site Strange Maps een kaart van de Palestijnse Archipel; de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever, doorsneden door Israëlische nederzettingen en niet voor Palestijnen toegankelijke verbindingswegen, die de netelige positie van de potentiële Palestijnse staat treffend in beeld brengt.

3 gedachten over “Wilders wil Palestijnen verdrijven naar Jordanië”

  1. Wilder’s veldtocht tegen de Islam en de relatie met het Zionisme, zie Khalid Yasin in http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/aanval-op-europa/de-vreemdeling.html vanaf 38:00 en in het bijzonder vanaf 42:32.

    Met dit in het achterhoofd zit er ineens wel lijn in het gedachtegoed van Wilders. Want zeg nou zelf, slachtoffers van inbraak moeten in de rechtbank meer bescherming krijgen dan de inbreker, behalve als hij er zelf zit dan zijn alle rechten voor de aangeklaagde. 10000enden verpleegsters en agenten erbij maar zonder hypotheekrenteaftrek aan te spreken. Het raakt allemaal kant noch wal. Hij belooft maar wat mensen graag horen zonder dat het iets hoeft te kosten. Dat is niet een visie om daadwerkelijk een land mee te regeren.

    Maar vanuit Israël bekeken is Wilders lekker bezig. Zorg nou maar dat de Europeanen een hekel krijgen aan alles dat Islam is, dan wordt het voor Israël veel makkelijker dat Palestijnse schorremorrie de Jordaan over te deporteren. Misschien hebben ze hem wel een paspoort beloofd!

Reacties zijn gesloten.