Wilders’ Waarheid

Het slotwoord van Geert Wilders bij het Gerechtshof in Amsterdam had veel weg van een geloofsbelijdenis

De beklaagde sloeg een gedragen toon aan. De pauzes die hij tussen de verschillende onderdelen van zijn toespraak liet vallen, pasten eerder bij de preekstoel dan bij de rechtzaal. Zijn taalgebruik was bijna religieus. “We moeten leven in de waarheid, zo zeiden de dissidenten ten tijde van het communisme, omdat de waarheid ons vrijmaakt”, orgelde hij. Dat lijkt sterk op Johannes 8: 31-32. “Tegen die Joden die in Hem geloofden, zei Jezus: ‘Als u vasthoudt aan mijn woord, dan bent u werkelijk leerlingen van Mij; dan zult u de waarheid leren kennen, en de waarheid zal u vrij maken.” Via de omweg van de dissidenten uit de tijd van het communisme schuren wij aan tegen de taal van het christendom.

Het is duidelijk: Wilders is een heiland en hij predikt een geloof. Buiten zijn leerstellingen kan geen Waarheid bestaan. Wie hem volgt, dient zich te bekeren. Anders blijf je overgeleverd aan de agenda van het kwaad.

Ook bij mij lopen af en toe de rillingen over mijn rug, net als bij Han van der Horst en waarschijnlijk ook nog om dezelfde reden.

Klik hier voor de hele preek van Geert.

6 gedachten over “Wilders’ Waarheid”

  1. Mijn eerste gedachte toen ik Wilders hoorde: ” Ik ben de Weg, de Waarheid, en het Leven”.

  2. Denk wat u wilt, zeg wat u wilt… (dat zei hij al), maar doe het op een beschaafde manier; mits dat in het vermogen ligt.

  3. @3 – Ik vrees dat je “De Waarheid” (het partijblad van de CPN) met “De Wachttoren — Aankondiger van Jehovah’s Koninkrijk” verwisselt. Kan gebeuren… 😉

  4. In “De waarheid” stond alleen de waarheid niet. Maar als iemand zegt de waarheid te spreken moet je gaan oppassen.

Reacties zijn gesloten.