Wilders roept op de vaterlandlose Gesellen van de HEMA te boycotten

De HEMA doet Zwarte Piet in de ban, vanuit marketingoogpunt heel verstandig. Een attractie van de Amsterdamse Bijenkorf is van oudsher klimmende zwarte pieten in de centrale lege ruimte. Zij blijven klimmen, sommige zijn al een beetje aangepast, zoals Sjimmie van Sjors ook nogal veranderd is in de loop der tijden. (Daar beklaagt niemand zich over).

De volautomatische reactie van de Grote Lijder.

Boycot de vaterlandlose Gesellen van de HEMA, is de boodschap. Vroeg of laat valt een racist als Wilders ook als antisemiet door de mand, kan hij nog zo vaak met een keppeltje rondhangen bij de Klaagmuur.

28 gedachten over “Wilders roept op de vaterlandlose Gesellen van de HEMA te boycotten”

 1. Dan zie ik de tweedekans nazi Wilders inderdaad nog wel een keer schreeuwen ‘Niederländer, kauft nicht bei Juden.’
  Maar eh…heeft Asscher zich al laten horen?
  https://krapuul.nl/overig/blog/248066/vast-kleinzielig-maar-ik-neem-wederom-aanstoot-aan-lodewijk-asscher/

  O kijk! De voorstanders van de tokkiesharia (geweldig Jan Zwaaneveld, die term!) hebben zich al wel gemeld:
  http://www.upcoming.nl/carmoede/8560/deze-mensen-zijn-boos-op-hema-omdat-de-winkel-klaar-is-met-zwarte-piet

 2. Ach, zolang de HEMA goedkoop blijft, bv. in vergelijking met de Bijenkorf, zal het wel los lopen met die boycot. Oons bein zuunnech, heij?”

 3. Nou,
  Goedkoop bij action liggen artikelen al la hema nog goedkoper.
  En ik vind het een vooruitstrevend gebaar van de hema!
  Dat de bijenkorf een modern gerenomeerd trendy bedrijf nog steeds die zwarte pieten wil hebben in de warenhuizen is me een raadsel..de tokkies die over zwarte piet leunen kopen er nauwelijks iets.

  Dus ik vind het een opsteker voor de hema,jammer dat de bijenkorf zo terughoudend is met het stopzetten van de negerslaaf traditie.

 4. Zou geert die hema worst ook boycotten?
  Of smult hij ook van een lekkere hema worst op zijn tijd?
  Het is geen kosjhere worst?

 5. Hallo, bij mij is nog steeds augustus. Dit is wel de allervroegste Sint-zonder Piet verkoopcampagne ooit sinds deze traditie zich in Neerland’s harten heeft geworteld. Wat helemaal niet zo lang geleden is.

 6. Leo, de planning van groothandels, detaillisten en producenten van Klaas- en Kerstrommel begint meestal al eind juni. Niet zo verwonderlijk dus, dat deze meneer van HEMA al wist dat er geen Pieten zijn dit jaar.

  Goede zaak in dit geval overigens, maar wel een teken aan de wand. De handel gaat dus bepalen wat een geoorloofde traditie is en wat niet.

 7. Duif, dat was in Belgie. De laatste keer dat ik in een Nederlandse Hema ben geweest, heb ik veel bediendes (zeg je dat nog?) gezien met hoofddoekjes in huisstijl. Ze verkopen die dingen ook. Dat was ong. twee jaar geleden. Is dat al veranderd?
  Wat betreft de Pieten, ja, dat is marketing. Vooruitstrevend of niet, de Hema, en evt. navolgers, bepalen dan wel het lot van Zwarte Piet. Ik zou dat liever vanuit de maatschappij dan vanuit de handel zien gebeuren.

 8. Cornelis waarom zou dat moeten veranderen?
  Laat de hema hoofddoekjes verkopen,in elke winkelstraat zit ook een hunkemoller..dus voor ieder wat wils,de een een hoofddoekje de ander een stout ondeugend kanten stoeipakje..en jij als meidenliefhebberman kan dan je zelf voor de etalage eraan verlekkeren.
  Laat de hema vooruitstrevend zijn.

 9. Trouwens de hema verkoopt veel damesbroekjes en buustehouders,bikinis,badpakken,strings en pantykousjes..soms ook dames nachtpakjes en meidenonderbroekjes,dus je kan je uitleven,en de grote worsten hebben ze ook voor de liefhebber.
  Bij de xenos verkopen ze kleine goudkleurige dildo,eetbaar ondergoed,en herenondergoed met slurfje..

  Wil geen reclame maken maar zoveel maakt dat kleine assortiment hoofddoekjes nou niet uit toch?

 10. “Voor mij dus geen HEMA meer!”

  Wat zal ik de dagelijkse gang naar de Hema van de kopvoddenrukker missen zeg.

 11. Neel,
  dat hoeft voor mij helemaal niet te veranderen. In de reactie op Duif vroeg ik mij alleen af, of het in de twee jaar dat ik geen Hema heb bezocht hun beleid t.a.v. bedrijfskleding en assortiment hebben veranderd.

 12. Zo blijkt maar weer dat sommige blanken met hun verwilderd superioriteitsgevoel en met hun blanke claim op het Sinterklaasfeest nog steeds niet door hebben dat dat feest in onze recent multiculturele maatschappij al jaren tot multicultureel kinderfeest is uitgegroeid, dat Sint en Piet al lang weer de beste vrienden zijn en in de TVbegeleide tijd, waarin ze hier zijn, zelfs merkbaaar tot rolmodel voor multiculturele samenwerking zijn geworden.
  Deze verwilderde blanke kolonialen menen met hun recente doodsbedreigingen aan een antiZwartePiet-advocaat zelfs het zich nu nog te kunnen permitteren om op oud-koloniale wijze zwart op te mogen ruimen!
  Dat een Sinterklaasfeest bevrijd wordt van een commercieel materieel decor, waarin het soms dreigt te verzuipen, is alleen maar toe te juichen!

 13. Het is de zoveelste storm in een glas pepernoten. De helft van de HEMA vestigingen is franchisenemer. Het hoofdkantoor van HEMA kan wel eisen en richtlijnen uitvaardigen, maar de definitieve beslissing ligt bij de franchisenemer.Ik voorspel dat de franchisenemers gewoon de merchandising bouwen rond Sint en Zwarte Piet.In Nederland is Sint en Piet een twee-eenheid zoals Asterix en Obelix, de Dikke en de Dunne, Jansen en Janssen en de Dominee en de Koopman.
  Wanneer komt die geblondeerde cavia es een keertje met een originele invalshoek.Het begint steeds meer een zeurzooitje te worden van gefrustreerde, maatschappelijk uitgescheten, blanke 60 plussers.

 14. Nou veel mensen hebben niks met de sint at all.
  Een groep die hards die het steevast hun kroost wil doctrineren dat het zo leuk is als in 1950 is een,een tweede is
  Dat de huidige generaties er totaal geen emotie bij hebben en dit enkel zien als commercie.

  Dat vroeger angstverhalen over de strenge sint met zijn boek,en de enge dansende zwarte pieten met hun roedes die je meenamen naar spanje en pepernoten van je maakten..en de koude winters en alleen maar twee netten op tv.geen internet,geen playstation geen zesduizend hulpsinterklazen op tv,uitbundig dansende sinterklazen en zwarte pieten.

  Hoe kan men nu verwachten dat kinderen dit nog leuk vinden?het zijn die die hards volwassenen die dat nationalistische idee van volksfeest..willen behouden ter viering van het nationalistische gevoel van nationalisme..heeft niets meer van een feestgevoel van doen,antieke melancholiek

 15. Natte Neel Hebt u kinderen of kleinkinderen, van welke kleur dan ook? En die mogen van u niet naar de Intocht en wekenlang daarna niet naar de TV kijken? Totdat Sint weer naar Spanje is? Omdat u zo bang bent, dat ze anders nationalistisch geindoctrineerd zouden worden? Zo zult u Nederlanders ook wel verbieden om wekenlang naar het WKvoetbal te kijken? Het leven mag niet leuk zijn van u?

 16. Joost,
  De sinterklaasintocht die wordt gezien door tokkies van..ONS volksfeest..Laat de zwarten oprotten laat ONZE zwarte piet gewoon ONS volkscultuur zijn??
  Begrijpen nu?

  Vanwege de pvv rethoriek en de enge nationalistische karaktermakerij van het sinterklaasgedoe is het nationalisme geworden.
  En vanwege de enge enorme dreiging van nationalisme lieden over de zwarte piet leer ik mijn kinderen dat dit niet moet!
  En de sinterklaas gaat niet naar spanje,hij is niet echt.dat bedoel ik ouwe vandagen die dit constant willen opdringen

 17. En ZONDER rechts extremisme wat dit vergane glorie sinterklaasgedoe als HUN en ONS volksfeest zien,waar de buitenlanders,zwarten met hun poten vanaf moeten blijven..zoals werd gerept..en gedreigd naar burgemeesters,advocaten,en activisten….gezellig hoor neem nog een pepernoot.

 18. Nog iets joost,
  Ik verbied niets.
  En wat het WK betreft..ach die stumpers die vlaggetjes,toeters,barbecuepakketten,plasmaschermen aanschaffen en daarna twee weken zonder poen zitten..en dan horen hoe wedstrijden worden gemanipuleerd vaak met match fixing,hun ding.

  Ik ben meer van hockey

 19. natte neel,

  Als er één blank bolwerk is, is het wel de hockeywereld.Het is daar zoooo beschaafd dat de meegebrachte labradors met een poepzak om hun achterpoten lopen.

 20. “Onze cultuur”?? Wanneer jij in een grote stad op een “gekleurde school” ronddanst, verkleed als piet, voel je je toch wat ongemakkelijk met die bruine schmink. Dus pas je dat aan zoals nu gebeurt. Kwestie van fatsoen en samenleven. Maar een volledig blank dorp dat gewoon onschuldig, zonder racistisch motief, een tradioneel feest viert moet dat ook kunnen. Zonder uitgemaakt te worden voor racist. Samenleven. Je staat gewoon te ver van elkaar af om elkaar te begrijpen.

 21. Hoog tijd dat het volledig blanke dorp, waarover jij oreert, Dirk, eens kennis maakt met de multiculturele samenleving.

 22. Pingback: Het geniepige antisemitisme van de hofideoloog van Wilders | Krapuul

Reacties zijn gesloten.