Wilders is een racist, nu hoort u het ook eens van een ander

Van wie hoort u dat dan wel? Welnu, deze keer niet uit de mond van de links-islamofascistische crypto-communistische nazi’s die normaliter artikeltjes schrijven op dit weblog, maar van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie. Die vindt dat Nederland meer moet doen tegen racisme. De commissie is met name kritisch over de houding van politici en media ten opzichte van de islam en moslims en hier aanwezige Oost-Europeanen:

De vestiging van Oost-Europeanen in Nederland en de aanwezigheid van de islam en moslims worden door politici en de media afgeschilderd als bedreigingen voor de Nederlandse maatschappij. (NRC)

Dus het is niet eens beperkt tot Geert Wilders (Geert Wilders zegt wat CDA en VVD denken, zoals collega Van der Kluft pleegt te zeggen), maar áls er hier politici zijn die moslims en Oost-Europeanen als een bedreiging voor Nederland afschilderen staat Geert Wilders daarbij uiteraard vooraan. QED zou ik zo zeggen.

Dus zo staan we tegenwoordig bekend in Europa, en dan heeft Wilders ook nog Marine Le Pen uitgenodigd in het parlement. Wat ze daar gaat doen is me niet bekend, maar ik hoop op gepaste actie van de geachte Kamerleden tegen deze extreem-rechtse heks. Kan er niet iemand met een laserpen een hakenkruis op haar voorhoofd projecteren of zo, zoals Madonna dat deed?

21 gedachten over “Wilders is een racist, nu hoort u het ook eens van een ander”

 1. Nou, mij lijkt dat een goed begin is dat Lodewijk Asscher die er dezelfde hobbies op nahoudt als Stuckart en Heydrich zijn biezen gaat pakken. Oprotten.

 2. Vrijwel het hele volk is racistisch, zie daar maar eens verandering in te krijgen. Je bent er niet met het wijzen naar politici en media. Was het maar zo simpel.

 3. @2, betere educatie over racisme en fascisme. Iets wat (ook) in Nederland nogal mist, helaas.

  Terzijde, als D66 “zoveel” Euro voor onderwijs heeft binnen weten te slepen, dan lijkt het mij zo, dat die gelden aan de hierboven genoemde punten moet worden besteed. Althans, een substantiëel deel ervan.

  Dus laat ‘kereltje Pechtold’ maar eens money stoppen waar zijn mouth is. Een prima te pruimen investering voor de langere termijn, me dunkt.

 4. @3

  Wat zou je dan onderwijzen? En wie zou dat vanuit oprecht gevoel nog kunnen? Racisme is foei en mag niet? Daarbij komen de onderwezenenen( vrij naar van Kooten en de Bie) direct in een omgeving die doordrenkt is van het uitsluiten van rassen en groepen die op dat moment de klos zijn. Pff. morgen internet door een draadje. Althans dat beloofde de internetboer.

  @4 Zeker Laurent maar met welke motivatie kan je dan komen? Ik vrees dat op een A3tje past wat er over dit onderwerp te zeggen valt. Of zie ik dit niet juist? Buiten kijf staat uiteraard het feit dat onderwijs sowieso belangrijk is. En graag over alles en niet alleen over hoe word ik een goede ondernemer enzomeer.

 5. @2,

  Ik ben geen leraar, laat staan dat ik (leer)programma’s weet te ontwikkelen over die materie. Maar hoe bepaalde mechanismen (om het zo maar even te noemen) werken en waar deze uit voortkomen, doordrenkt met een fikse dosis psychologie (breed), lijken mij toch wel ‘leuke ingrediënten’ hiervoor.

  Maar zonder gein..ik prijs me bijzonder gelukkig dat mijn eerdere leerkrachten (op de lagere en middelbare school) mij van bovenstaande een flink deel hebben weten te bij te brengen. Vandaag de dag nog steeds beseffende (en erkennende) dat mijn kennis gering is.

  Er bestaat bij mij geen twijfel aan, beste Le Roi, dat er meerdere mensen zijn die het e.e.a. vanuit oprechtheid kunnen (en willen) onderwijzen.

  Zelf kan (wil en zal) ik enkel maar de mensen in mijn omgeving wijzen op de diverse mij bekende valkuilen, waar wilders gretig misbruik van maakt.

  Meer educatie over deze complexe materie is beter. Hoe dan ook. En daar ligt m.i. een taak voor “de overheid” om er (betere) leerprogramma’s voor te laten maken. En dan niet alleen een bezoekje aan Westerbork, of ‘Schindler’s List’ kijken. Hoe nodig (en historisch belangrijk!) beide ook zijn.

  Maar ik blijf hoop houden. Wat dat aangaat hoef ik enkel maar even terug te denken aan de zichtbare emoties van de jongeren die bij de herdenkingsdienst van 4 mei vorig jaar aanwezig waren. Oh, en eigenlijk onnodig om het te zeggen, maar…daar zaten tevens meerdere Moslimjongeren tussen. Tranen en bleke smoeltjes van ingehouden emotie.

 6. De gemiddelde Nederlander:

  “Kijk die Piraten in Afrika! Doodschieten dat tuig!”

  Trots op V.O.C tijdperk waar deze wereld nog onder lijd naast SHELL en Wapenhandel nu.

  Wie zaait oogst.

  Die spiegel voorhouden is voornamelijk rechtse (religieuze) mensen een brug te ver.

  En verder Geert die dat le pen wijf hierheen haalt.

  Frapant want:

  Raar dat Wilders die zo tegen Europese samenwerking is, nu Europese samenwerking zoekt.

 7. @Laurent: “Kan er niet iemand met een laserpen een hakenkruis op haar voorhoofd projecteren of zo, zoals Madonna dat deed?”

  Goed voorstel, zou ik zeggen – gelijk beginnen om te oefenen met hakenkruis telkens weer op het voorhoofd van Wilders en Bosma te projecteren.

 8. Eh Laurent, ik maak bezwaar tegen het samenvoegen van ‘extreem-rechtse’ en ‘heks’ 😛 Die twee passen echt niet bij elkaar.
  Verder heb je helemaal gelijk, we staan er weer gekleurd op, ow nee, dat is een verspreking, dat willen ze nou juist niet! We moeten allemaal zo wit als Geert worden. Leve de peroxide die de hersens aantast.

 9. Nou, “Krapuul”..

  Hoe een réchts persoon te kwalificeren die niet-blanke politici “token niggers” noemde?

  Laat ik de Heilige Pruik eens benoemen i.p.v iets te kwalificeren. De ‘ethnicist’ Geert Wilders. Bankneger is overigens leuker. Tempert het racismegehalte met humor. Multicolor.
  https://twitter.com/rangbyung/status/390110706986528768

  Ralph mag niet meedoen. Die heeft alleen maar een hashtag.

  @12, dat is discriminatie van de (extreem)rechtse Wicca covens. Foei.

 10. Krapuul probeer eens iets neutraler te werk gaan. Dit linkse gebral tegen wilders staat er elke week. Heeft echt geen impact meer.
  Laat iemand mij nu eens uitleggen wat een racist is. Ik ben benieuwd naar de ned. Omschrijving. Dat is n.l. het stopwoord van krapuul.
  Maar ik moet zeggen, dat krapuul wel constant reclame maakt voor Geert. Mijn vader zei altijd, hoe ze over je praten maakt niet uit,
  Als ze maar over je praten. Dus ga zo door krapuul en licht ook nog even joop.nl in , want die doet dan ook mee. Groeten.

 11. Wij maken gebruik van onze vrijheid van meningsuiting. Als dat je niet bevalt dan vertrek je maar naar Noord-Korea.

 12. @15 Je vader had het fout. Vraag maar eens aan Diederik Stapel of het hem niks kan schelen hoe ze over hem praten, of aan kinderen van NSB’ers. En Marine Le Pen wil ook niet voor racist doorgaan, ook al is ze dat wel.

 13. Ha allemaal 🙂 Ja ik ben er nog, ben alleen druk met wat anders. Ja ik weet het, verraad!!!! 😛
  En NRosa, klopt heksen zijn leuk en in het algemeen heel sociaal voelend. Dat vertekende nare beeld komt van de christenen, die wilden de mensen die zelf nadachten (vrouwen én mannen) wel even goed in een kwaad daglicht zetten. En uiteraard hielpen alle dorpelingen die een appeltje te schillen hadden met iemand daar goed aan mee. Maar je ziet tot op vandaag doet de beschrijving heks het nog steeds heel goed voor iets negatiefs. 🙁

 14. @15, zelf ga je consequenter overkomen indien je eerst Wilders vraagt om te stoppen en van de Tweede Kamer op te hoepelen.

  Extreem-rechtsen horen in donkere clubjes thuis, niet in de politiek van Westerse regeringen te zitten.

 15. @15 streber,

  “Krapuul probeer eens iets neutraler te werk gaan. Dit linkse gebral tegen wilders staat er elke week.”

  Krapuul is vrij neutraal. Wilders is een haatzaaier die artikel 1 uit de Grondwet wil schrappen. Dat is reden genoeg om de man dagelijks het vuur na aan de schenen te leggen.

 16. Kiera, leuk om even van je te horen ondanks dat je druk bent met allerlei. Power to the whitches! 🙂

Reacties zijn gesloten.