Wilders (PVV): Sahar mag niet blijven!

met dank aan vaste reageerder Herr Senf

Omrop Fryslân meldt vandaag (hieronder vertaling in het Nederlands – als er iets niet juist is svp melden, bvd dank!):

PVV-leider Wilders is er geen voorstander van dat Sahar in ons land blijft.
Hij zei dat bij de presentatie van de Friese PVV-kandidatenlijst in Sint Nyk.

Het zijn spannende dagen voor Sahar en haar familie in Sint Anne. Sahar vluchtte met haar vader, moeder en twee broertjes tien jaar geleden uit Afghanistan vanwege de Taliban. Tot nu hebben ze alle procedures verloren en dreigt uitzetting terwijl de het meiske helemaal niets meer weet van haar geboorteland. Volgende week wordt de uitspraak verwacht.

Sahar is een meisje van 14, intelligent, gymnasiaste te Leeuwarden, wil chirurg worden, tien jaar geleden met familie uit Afghanistan gevlucht. Het meisje heeft geen enkele binding met het land van haar ouders; spreekt zelfs de taal niet. De ouders hebben alleen wel de pech dat ze zijn uitgeprocedeerd. Dus wat Wilders betreft kan Sahar met familie opdonderen en ver, ver weg, vermoedelijk onder een boerka, de rest van haar leven slijten 😥

Ik doe een oproep aan alle Krapuul-lezers die wél een hart in hun donder hebben in plaats van een steen: onderteken in elk geval de petitie.

Ach ja, het is net als met de bullies op een schoolplein. Neem er van je eigen grootte, joh! Goudpruikje is gewoon een kinderhater. Eigenlijk haat hij alles! Ben wel benieuwd wat de trouwe viervoeter Leers gaat doen, zijn meesters bevelen opvolgen of gewoon als een normaal mens ook zijn (christelijke) geweten mee laten spreken? Of is hij toch gewoon een sadist zoals dominee Gremdaat stelde?

22 gedachten over “Wilders (PVV): Sahar mag niet blijven!”

 1. Ik zeg uitzetten, zij verdient beter dan Nederland, wie weet kan ze een toekomst beginnen in Engeland of zweden. Asiel is daar iig soepeler.

 2. Is er een secundaire bron? Aan de ene kant geloof ik het zo, maar het zou wel héél stom zijn van Wilders om een onderwerp dat de laatste weken zo veel mensen heeft beziggehouden zo makkelijk af te doen.

 3. #2 Simon, naar ik heb begrepen zijn dit soort bijeenkomsten waar Wilders komt nogal ‘besloten’ , dus zal niet veel pers bij geweest zijn omdat hij hier niet echt mee kan scoren. Maar als je nog een bron kunt vinden, houd ik me aanbevolen.

 4. @ Simon:
  Op de website van de Leeuwarder Courant het staat het niet. Ik heb tot dusver geen meerdere bronnen kunnen vinden. Laten we niet vergeten dat het Blondi (zonder e) niet afwezig niet ontbreekt aan enig besef voor ‘ das gesundes Volksempfinden’ Hij zal imho enerzijds met het geval Sahar uiterst voorzichtig omgaan en anderzijds als ketelmuzikant op de jongste voornemens van Leers tamboureren. Hoger beroep in het buitenland afwachten.

 5. @#2,3,4: Geen tweede bron nodig: Wilders zegt het hier zelf: http://youtu.be/U8w7_RGY51Y Fragment Wilders is van 0.33- 0.55
  Oh ja: qua vertaling van artikel: prima. De genoemde plaatsnamen St. Nyk en St Anne zijn in het Nederlands bekend als St. Nicolaasga en St.Annaparochie.
  Mag ik dan toch iets positiefs over Wilders melden? Hij verstaat zowaar Fries!

 6. Minister Leers gaat opnieuw de zaak bekijken van het doodzieke Srilankese jongetje Abiram, dat hij en het gezin in Nederland mag blijven!!!
  Uiteraard ben ik het hier grandioos mee eens, dit zijn de vluchtelingen die een warm plekje in mijn hart draagt!!!!

 7. Ter voorkoming van boe geroep naar mijn persoontje : onderdeel van de wet is een hardheidsclausule. Dat allemaal zolang duurt voordat Sahar het goede nieuws te horen krijgt zal imho liggen aan de omstandigheid dat Gert eerst wil weten hoeveel min of meer overeenkomende gevallen nog op de plank liggen of door zijn voorgangers positief zijn afgedaan. Zo een onderzoek vraagt even tijd. Er zal ongetwijfeld een lijstje worden samengesteld met daarop de namen en aantallen die vlg Blondi (zonder e) te verwachten zijn. Ik denk dat het wel zal meevallen. Om WOB procedures te voorkomen zal er in formele of materiele zin geen lijstje bestaan maar een stapel A-4 ’s die Geert zelf mag tellen. Twintig, dertig, veertig ?

 8. tante Beatrix Schreef:

  Minister Leers gaat opnieuw de zaak bekijken van het doodzieke Srilankese jongetje Abiram, dat hij en het gezin in Nederland mag blijven!!!
  Uiteraard ben ik het hier grandioos mee eens, dit zijn de vluchtelingen die een warm plekje in mijn hart draagt!!!!

  Ik vermoed dat met een naam als Abiram hij een betere kans maak dan met een naam als Ibrahim . én ik verwacht dat indien hij mag blijven mama waarschijnlijk op dezelfde vlucht als het lijkje naar Sri Lanka terug moet ….

 9. Uiteraard kijkt minister Leers “de kat uit de boom” maar hij ziet best wel dat dit WEL een schrijnend geval is!!!!!!! en daar zal iedereen achter staan,omdat dit WEL een urgent geval is!!!

 10. Wat heeft Wilders hier mee te maken? De rechter heeft de familie keer op keer dezelfde boodschap gegeven: je bent hier niet welkom. Dat de ouders dit 10 jaar weten te rekken is hun eigen keuze en verantwoordelijkheid. Jammer dat dit meisje het slachtoffer wordt van deze keuze.
  Gewoon uitzetten, anders geeft dit een aanzuigende werking.
  Als je het echt zo zielig vindt voor dit meisje, zo lopen er in de wereld nog 1 miljard rond die dolgraag naar Nederland zouden willen komen maar het geld niet hebben voor een vliegticket. Misschien een idee om ze te gaan halen?

 11. #13 Piet, wat fijn dat er toch nog Nederlanders zijn die empathie en compassie tot een kunst hebben verheven. Maar inderdaad wat heeft Wilders hier mee te maken? Vroeg ik me ook af. Hij is voorzover ik weet gewoon een Tweede Kamerlid en dacht niet dat hij het te zeggen heeft over dit soort dingen. Officieel! Maar ja, sinds dit kabinet is hij de echte premier en moeten alle bewindslieden gewoon springen als hij het zegt, de enige vraag die ze mogen tellen is: hoe hoog?

 12. piet Schreef:

  Wat heeft Wilders hier mee te maken? De rechter heeft de familie keer op keer dezelfde boodschap gegeven: je bent hier niet welkom. Dat de ouders dit 10 jaar weten te rekken is hun eigen keuze en verantwoordelijkheid. Jammer dat dit meisje het slachtoffer wordt van deze keuze.
  Gewoon uitzetten, anders geeft dit een aanzuigende werking.
  Als je het echt zo zielig vindt voor dit meisje, zo lopen er in de wereld nog 1 miljard rond die dolgraag naar Nederland zouden willen komen maar het geld niet hebben voor een vliegticket. Misschien een idee om ze te gaan halen?

  bla bla 1 miljard , bla bla asielbeleid , wat je eigenlijk wil zeggen , ik zie bruine kindjes liefst alleen als lijkjes , maar zelfs rustig doodgaan mogen ze hier niet ….

 13. Herr Senf Schreef:

  …Mag ik dan toch iets positiefs over Wilders melden? Hij verstaat zowaar Fries!

  Hoe ben je tot die conclusie gekomen? Ik heb wilders nooit kunnen betrappen op luisteren, “verstaan” is dan zeker een brug te ver. 😉

 14. #16; Interview op regionale omroep. Interviewer in het Fries, Wilders antwoordde (voor zijn doen) adequaat.

 15. Arnon Grunberg typeerde Wilders perfekt.

  “Een standbeeld waar geluid uitkomt”

  Iets van steen,wat koud is,waar geluid uitkomt,zonder enige emotie.

 16. De ouders van Sahar kregen geen generaal pardon omdat ze in het buitenland zijn geweest om opnieuw asiel aan te vragen. In Nederland lukte dat niet. Het zijn Dublin caimanten.
  De schrijnende :”gevallen” die regelmatig in het nieuws komen, zijn bijna allemaal de dupe van dit strenge en inhumane vreemdelingenbeleid.

Reacties zijn gesloten.