Wilders (PVV) beseft niet dat zijn ‘minder, minder’ ook kinderen raakt

De 11-jarige Amin Lachir uit Tilburg is kapot van verdriet door de opmerking van PVV-leider Geert Wilders over Marokkanen, maar vooral ook vanwege opmerkingen die zijn klasgenootjes maakten tijdens het bekijken van het bewuste fragment. (Omroep Brabant)

Eerder hoorde ik ook al verhalen dat kinderen op het schoolplein werden uitgejouwd, op het voetbalveld, overal waar kinderen kwamen. Marokkaanse kinderen werden aangesproken en er werd gezegd ‘Meneer Wilders vindt jullie stom en jullie moeten allemaal oprotten’. Waar halen kinderen dat vandaan? Dan moet in die gezinnen toch ook de haat hoogtij vieren?

Kinderen kunnen hard zijn, maar dit is indoctrinatie volgens mij. De Nederlandse geest van haat en racisme is uit de fles sinds een jaar of 12 en die gaat echt niet zo maar terug de fles in als de PVV geminimaliseerd is. Hoe gaan we dat kinderen als Amir uitleggen? Amir is in Nederland geboren, zijn vader ook, hoeveel generaties moeten hier geboren zijn voor het Nederlanders zijn? Wat is dat voor waanzin?

Nederland is een rivierdelta en was hele lange tijd grotendeels moerasgebied. De bewoners van dit natte kikkerlandje zijn vast allemaal stroomafwaarts hier terecht gekomen, kortom we zijn allemaal immigranten. Het enige waar we over kunnen kibbelen is hoeveel generaties er gewoond hebben.

6 gedachten over “Wilders (PVV) beseft niet dat zijn ‘minder, minder’ ook kinderen raakt”

 1. Racisme is aangeleerd. Ik heb nog nooit een kind gezien dat uit zichzelf inhakt op een ander kind vanwege zijn afkomst. Dat is gedrag dat, al dan niet bewust, door volwassenen is bijgebracht.
  Ik heb het hier al een paar keer gezegd: racisme moet ingedamd worden, niet alleen de uitwassen zoals Wilders & Co.

 2. Eens met Laurent. Het is daarom ook dat types als Rutte, Spekman, Samsom, Asscher etc. ook zo’n enorme verantwoordelijkheid dragen met hun kutopmerkingen jegens alles en iedereen die kennelijk geen ‘Arische kaaskop’ tot in de tigste generatie terug is. Het is niet alleen Wilders’ opmerkingen en scheldpartijen, anderen waaronder die ik hier net noemde zijn evenzo weerzinwekkend…

 3. @Cornelis, Inderdaad is Racisme/Xenofobie aangeleerd en indien dit verschijnsel lange tijd duurt, groeit het tot massacultuur. Dit is het wezenlijke probleem.
  Daarna komen politici als Bolkestein/Wilders/Rutte om winst ermee te maken.

 4. Helemaal eens met Laurent, het kan hem niets schelen, misschien wel helemaal niet tot liefde in staat, ‘onze Geert’.

 5. Zag een mooie spotprent.
  Hitler tegen zijn aanhang:
  “Willen wij meer of minder joden”?
  “Minder, minder, minder”.

Reacties zijn gesloten.