Wilders oogst wat hij zelf heeft gezaaid

Ontevreden over alles, stapte Wilders in 2004 uit de VVD. Hij was genegeerd en dus BOOS! Ik heb een heel leuk kleinkind van 2 jaar oud, die heeft dat ook wel eens. Met een dikke pruillip verkondigt hij dan dat hij ‘BOOS!’ is. Is heel aandoenlijk nog als ze 2 jaar oud zijn. Een Wilders is al wat ouder en komt meer over als een ettertje dat nooit geleerd heeft te delen. Wilders wil altijd zijn zin en doet daar alles voor.

Wilders heeft ingezet met zijn sekte op ontevredenheid en boosheid, nu wordt ook bevestigd (wat ik altijd al dacht) dat het allemaal niet zo veel voorstelt qua vrijheid en democratie. Dat gisteren uitgetreden sekteleden geëmotioneerd verklaren dat ze als Tweede Kamerleden uitsluitend stemvee zijn voor Wilders en het politbureau, was voor mij geen verrassing. Let wel, deze mensen zouden in de Tweede Kamer moeten zitten als onafhankelijke leden die stemmen zoals het hen goeddunkt. Van onze belastingcenten!

Dat de ‘leiding’ van de sekte slechts in een paar handen was, had ik al wel zo ingeschat. Dat de sekteleden van de PVV, indien niet behorend tot het politbureau, totaal geen inspraak hebben of ook maar tot contact kunnen komen met de Grote Leider, is ook niet verbazend. Wilders heeft vast zoals elke dictator een aantal getrouwen om zich heen verzameld, die het zelf ook wel fijn vinden om tot die ‘getrouwen’ te behoren, want dat geeft zekere privileges. Altijd.

Daarbij zie je dan vaak dat de Grote Leider, indien zelf niet sterk genoeg in het zadel, overruled wordt door de ‘getrouwen’. Zij gaan zijn beleid bepalen en zijn eigenlijk ‘De Grote Leider’. Zo klinkt het ook bij de PVV. Wilders is niet slimste, heb ik ook altijd al gezegd, ook al lijkt het wel zo. Wilders is een poppetje aan touwtjes van zowel zijn geldschieters als ook van ‘het politbureau’. De man weet niet beter meer en denkt echt dat hij het helemaal allemaal zelf bedenkt en doet. Wat niet waar blijkt te zijn.

De uitgetreden sekteleden zullen door de PVV-aanhang verguisd en met de nek aangekeken worden als verraders. Want zij hebben de Grote Leider, cq zijn gedachtegoed verraden. Beiden even erg.

Of zouden er toch mensen zijn die eens na gaan denken dat dit toch wel erg op de rollebollende LPF-taferelen lijkt uit het verleden.

Mij doet het deugd dat het eindelijk zover is gekomen dat het vuil van de PVV, dat tot nu toe zo streng binnen is gehouden, dankzij de sektemanier waarop samengewerkt werd, naar buiten komt. Het is een sekte die zich voordoet als volksvertegenwoordigers van ons belastinggeld. Daar zou meer openheid over moeten zijn hoe ze werken. Ook over waar het geld vandaan komt waarop de PVV-sekte draait. Als dat geld voor een groot deel – of helemaal – uit het buitenland komt, vind ik dat een hele slechte zaak. Dat is buitenlandse inmenging in binnenlands beleid.

De anti-Europa Wilders heeft moeite met de regels die in het openbaar worden afgesproken in Brussel. Maar hij vindt het prima dat er door niet openbare geldschieters regels worden opgelegd om Nederland te ontwrichten vanuit het buitenland. Die voert hij met graagte uit. Hij heeft dus geen hekel aan regels, mits ze genoeg opleveren.

9 gedachten over “Wilders oogst wat hij zelf heeft gezaaid”

 1. Deze fractieleden hebben gisteren hetzelfde verklaard wat wij hier ook al 3 jaar beweren. Enige verschil is: zij krijgen 7000 pleuro per maand en wij doen het gratis.

 2. Dus die halve garen worden gesoepsideerd minstens 85.000 euri op jaarbasis en wij maar steeds verder op eigen kracht.

  Dit is de wereld op zijn kop!

 3. Goed om het ontwikkelingsproces en dat van de ondergang van extreem rechtse politieke groepen nog eens duidelijk op te schrijven, Keira.

 4. Wie wind zaait zal storm oogsten. Het vertrek van de heren Kortenoeven en Harnandez wil nog lang niet
  zeggen dat dit het begin van het einde voor extreem-rechts in NL is.
  Zo lang een grote meerderheid van de kiezers van extreem-rechts…..extreem-rechts blijft denken zal dat
  gedachten goed doorgaan. Ondanks list, bedrog, leugens, welke worden verkondigd door hun leider.

  Het is dan ook ” jammer ” dat het Nederlandse-spreekwoord….wie wind zaait zal storm oogsten op 12
  september wel eens op een teleurstelling kan uitlopen.

 5. @4 JOCGHUM (waarom toch die hoofdletters vraagt zij zich af, klinkt zo als geschreeuw); in 2010 hebben ca 1,3 miljoen mensen op de PVV gestemd, dat was 15% van het electoraat. Sinds die tijd zijn er al van weggedreven.

  Na dinsdag is 20% van die overgeblevenen er van overtuigd dat Kortenoeven en Hernandez gelijk hebben. Inmiddels is die 15% misschien wel gedaald tot 10%, dus die enorme overwinning op 12 september kan Wilders wel vergeten. Zelf houdt hij de moed er in, dat moet wel. Maar de werkelijkheid, lees de feiten, iets waar Wilders schijt aan heeft maar op 12 september toch echt mee geconfronteerd gaat worden. Dat worden 15 of 16 zetels als hij in zijn handen mag knijpen. En als er nog meer opstappen, misschien nog wel minder. Niet alle mensen zijn gek, soms duurt het even. De hardcore ‘gelovers’ in de sekteleider, die verander je niet. Die zouden naar een deprogrammeerprogramma moeten. Maar 10 tot 15% ontevredenen hou je altijd. Ze hebben nu alleen een zottekop om op te stemmen, dus komen ze naar buiten.

 6. Eens met Keira, de harde kern van Hitler heeft tot de laatste dag gevochten.
  Het is makkelijk – verstand op nul en op Wilders stemmen.

 7. De PVV-aanhangers en -gekozenen die nog steeds niet zijn uitgeweken naar elders, zullen Den Leijder nog wel even trouw blijven – niet omdat ze hem zo’n toffe peer vinden, maar omdat ze bang zijn af te gaan tegenover zowel anderen als zichzelf… ze kunnen niet meer terug, ze hebben al te veel gezegd.

  Die mensen krijg je alleen nog maar om met een onthulling van mega-nivo, iets van het kaliber: “WÁÁÁÁT?!?! MAAR DÁT WIST IK NIET!!! ALS IK DÁT GEWETEN HAD…”, kortom, iets waarmee ze zonder verder gezichtsverlies afstand van Sint Geert kunnen nemen.

  Ze zullen dus ook steeds vaker Krapuul bezoeken 😛 en doen dan iedere keer een gebedje “Oh, lief en machtig Groot Spaghettimonster, laat er vandaag iets zijn waardoor ik niet meer hoef!” – bijvoorbeeld als Sint Geert niet twee (dat is nog net recht te praten), maar zelfs drie nationaliteiten blijkt te hebben met de aanvraag voor een vierde en vijfde in behandeling.

  Zullen we een beloning uitloven voor degene die een kopietje van Sint Geerts Hongaarse of Israelische paspoort te pakken weet te krijgen? :mrgreen:

  (Waarschuwing: die paspoorten worden waarschijnlijk zwaarder bewaakt dan het gedeelte van de archieven van het Vaticaan waar magische boeken liggen die volgens voorgaande pausen écht werkten, maar een beetje uitdaging is nooit weg.)

Reacties zijn gesloten.