Wilders’ nuttige idioten

Ja, nu kan zo’n Wilders wel beslissen dat Europa en de economie zijn nieuwe niche vormen voor de volgende verkiezingen, maar het probleem is natuurlijk dat zijn fractie vooral gevuld is met zwakbegaafde moslimhaters die helemaal nergens iets vanaf weten. Ik ben dan ook benieuwd wie er allemaal uitvliegen na de verkiezingen van 12 september.

Op nummer 1 van die lijst staat natuurlijk Eric Lucassen, die van Wilders al gelijk had moeten opflikkeren na het bekend worden van zijn buitenschoolse activiteiten als wachtmeester-instructeur met enkele vrouwelijke recruten, maar op zijn beurt Wilders weer goed bij zijn ballen had vanwege de minimale meerderheid van de  bruine coalitie, en dus na drie dagen zwaar onderhandelen bleef zitten waar hij zat met zijn 7000 euro per maand.

Ikzelf zou, als ik Wilders was, Dion Graus ook eens terugschoppen naar Heerlen. Je wilt je toch niet gezien worden met zo’n gemuteerde bedrijfspoedel?

Brinkman is al uit zichzelf opgehoepeld toen hij dacht eens even mooi een sleutelrol te kunnen gaan spelen als essentieel zijnde voor een kamermeerderheid, waarna Wilders echter zelf de poten onder de Bruine Tafel uitzaagde, en zodoende de politieke significantie van Hero Brinkman tot nul deed naderen. Een Pyrrhusoverwinning wellicht, maar niettemin een effectieve buitenspelval voor deze Noord-Hollandse blaataap.

Lilian Helder heeft Wilders nog eens lelijk tegengesproken, toen hij rechters onder regeringstoezicht wou stellen en ontslaan als ze te licht straften. Die zie ik dus ook wel wieberen.

Nou ja, uiteindelijk zijn het natuurlijk allemaal de meest onwaarschijnlijke types die je je maar voor een kamerlidmaatschap kunt voorstellen, het zijn stuk voor stuk  idioten. Maar sommigen, voor Wilders, in elk geval nuttige idioten, en anders moet-ie weer een hele serie nieuwe gaan zoeken en in zalen gaan zeggen dat hij een nieuw talent heeft gevonden die een jaar later…enfin.

Dan is er natuurlijk onze eigen Jhim vhan Bhemmelh. Lelijk verzwegen faillissementsakkefietje, maar kon ook al niet gedwongen worden tot ophoepelen vanwege diezelfde minuscule kamermeerderheid. Vervelend toch, dat individuele mandaat dat kamerleden krijgen. Nou ja, Wilders heeft er zijn eigen ‘partij’ aan te danken juist omdat hij op persoonlijke titel verder kon, natuurlijk.

Bosma en Agema blijven natuurlijk zitten. Je hoort er nooit wat van maar dat is de harde kern. Types als Fritsma, De Roon en Bontes, die moeiteloos aan de verkeerde kant in een oorlogsfilm zouden kunnen figureren, zijn ook nooit weg.

Dan hebben we nog zo’n Ino van de Besselaar. In paniek achter een bureau op een ministerie vandaan getrokken nadat James Sharpe he-le-maal géén pornobaron bleek te zijn Nou ja, zolang die nog in staat is zijn rechterarm op tijd omhoog te steken op aangeven van Wilders is er ook niks aan de hand.

Door de namenlijst van de PVV-fractie zoekende kom ik tenslotte nog volslagen onbekenden als een Gerbrands, Driessen, Elissen en De Jong tegen. Zelfde geval als Van den Besselaar: indien functionerende rechterarm => (X) geschikt.

Ja, het worden zware tijden voor Geert. Al die ingewikkelde debatten over de economie, nieuwe kamerleden vinden…

10 gedachten over “Wilders’ nuttige idioten”

  1. Ik zie ook graag een dergelijke analyse van de kamerleden voor de VVD. Meer dan een rechterarm opsteken heb ik niet gezien. Uitzondering is Aptroot zijn die in menig media programma zijn 130 km onzin mocht blaten. Met als gevolg dat men in Zoetermeer onder de indruk is geraakt van de bestuurlijke kwaliteiten van deze Bruin1 ondersteuner. Dat wordt dus plannen maken voor een nieuwe ringweg om dat dorp heen en een nieuw stadhuis.

  2. jongens geert wilders is toch echt uit, waarom al dit drukke geschryf???

    maar welke politieke party durft het superkapitalisme, koningshuis en krankzinnige supersalarissen aan te pakken???

  3. @5 Bedoel je dat Wilders dat wel deed???? 😆 lach me een deuk. Die was alleen maar druk bezig om voor zichzelf een leuk inkomen te generen en te zorgen dat zijn aandachtsbehoefte werd bevredigd. De sneue sukkel.

  4. @5 waarom dit drukke geschrijf? Omdat ik na enkele jaren van triomfantelijk gescheld van de PVV niet van plan ben ze zomaar weg te laten komen, en ineens te gaan doen alsof het heel normaal is wat we de afgelopen jaren meegemaakt hebben met dat tuig. Dus elke kans om hun politieke graf nog wat dieper te graven grijp ik aan. Overigens is dat graf nog niet dicht, en ik wil ze niet de kans geven om er ineens als zogenaamd normale partij weer uit te klimmen.

  5. #2, indien je hiermee bedoelt dat de PVV de eigen tokkie-clubje van de VVD is, dan ben ik met je helemaal eens! 🙂

Reacties zijn gesloten.