Wilders kan Moszkowicz niet meer betalen

Zonder enige twijfel is Bram Moszkowicz een uitstekende advocaat voor Geert Wilders. Dank zij zijn slimme ingrijpen worden allemaal rechters, besmeurd met pek en veren, het bos in gestuurd. En getuigen die hem niet bevallen lopen het risico wegens meineed in de gevangenis terecht te komen. Geen moeite is Moszkowicz te veel, om zijn cliënt maar uit de wind te houden. En dat kan niet lang genoeg duren/

Maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Voor niets gaat de zon op. Moszkowicz moet wèl betaald worden. En dat kan Wilders niet meer opbrengen, zo blijkt op zijn eigen site:

Help Geert Wilders!

Geert Wilders heeft dringend uw hulp nodig. Het voortbestaan van
de Partij voor de Vrijheid dreigt in gevaar te komen. De enorme kosten van de komende strafzaak kan de PVV onmogelijk betalen. De Partij voor de Vrijheid is de enige partij in de Tweede Kamer die subsidie weigert en is daarom helemaal afhankelijk van donaties van burgers zoals u.

Klopt waarschijnlijk wel. Er waren tegenvallers, al staan daar mogelijk weer andere fondsen tegenover.

De PVV weigert subsidie. Een partij met meer dan duizend leden krijgt subsidie. Had de PVV voldoende leden, dan ontving de partij dit jaar 637.533 euro. Maar Wilders is het enige lid.

Daardoor kan hij ook zijn geldschieters geheim houden. Maar daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in, wanneer politieke partijen voortaan alle donateurs van giften boven de duizend euro moeten openbaren. Maar daar is Wilders natuurlijk tegen.

Moeten Henk en Ingrid nu gaan helpen? De ene dienst is de andere waard.

25 gedachten over “Wilders kan Moszkowicz niet meer betalen”

 1. Eh , effe over die slotzin .. Welke dienst heeft G.W. uit V Henk en Ingrid verleend ??

 2. Moet je nu bij iedere ironische opmerking even zeggen dat het ironie is?

 3. “De Partij voor de Vrijheid is de enige partij in de Tweede Kamer die subsidie weigert”….??? Lulkoek. Er valt niks te weigeren. Een beetje de despoot uit willen hangen kost geld maar dan niet stoer lopen doen dat je iets “weigert”. Bovendien, als zijn eigen stemvee in het pluche van de kamer wat inlevert van hun vergoedingen van totaal 2.256.000 euro/jaar komt ie toch ook een heel eind?

 4. > Had de PVV voldoende leden, dan ontving de partij dit jaar 637.533 euro

  Wanneer wordt de partij Krapuul opgericht? Duizend leden is genoeg 🙂

 5. PVV weigert subsidie maar klopt wel bij het gewone volk aan? Is dat geen “subsidie” dan?

 6. Karel Schreef:

  PVV weigert subsidie maar klopt wel bij het gewone volk aan? Is dat geen “subsidie” dan?

  Da’s waar maar bedenk wel dat wat je aan de PVV betaalt geheel belastingvrij en vrij van kosten is.
  M.a.w. je hoeft geen extra administratiekosten betalen voor je storting maar bovendien is je storting niet aftrekbaar van de belasting, zoals bij andere goede doelen wel het geval is.
  Daarmee belast je de hardwerkende belastingbetaler dus niet wat wel het geval is als je je geld aan een ander goed doel schenkt omdat immers de overheid dan minder geld binnen krijgt.

 7. De financiële steun-verleners van de PVV worden sowieso voorgelogen al zullen er inmiddels wel veel aanhangers van een bepaald religieus gezelschap zijn afgehaakt toen bleek (moet trouwens nog over worden gestemd!) ) dat Wilders voornemens was de rituele slacht te gaan verbieden. (Moet ik trouwens nog zien).

  Ik ga er overigens van uit dat Bram Moszkowicz zijn geliefde cliënt Geert Wilders gratis van rechtshulp voorziet. De reactie van deze (aangeschoten?) advocaat tijdens de uitzending van Pauw en Witteman (d.d. 15 april j.l.) sprak immers boekdelen.

  Overduidelijk bleek daaruit dat Bram Moszkowicz zich geheel vereenzelvigd met de politieke stellingname van Wilders met betrekking tot -je kunt gerust spreken over een gezamenlijk gevoelde liefde vóór- de staat israël.

  Tijdens dat telefoontje immers begon de op Bertus Henderiks steeds kwader wordende Moszkowicz zelfs over de politieke opvattingen van eerstgenoemde ten aanzien van het israëlisch-Palestijns conflict. De advocaat spuugde hem toe dat hij Hendriks betrokkenheid daarbij ‘vergeten-had-te-vragen’ tijdens de rechtzitting.

  Mijns inziens heeft dat conflict totaal niks te maken met dit proces en zou het aanhalen daarvan volstrekt overbodig zijn en zelfs buiten de orde!

  Oók een eerdere opmerking van Moszkowicz richting rechtbank ( “Wilt U opschieten, ik moet mijn vliegtuig halen!) getuigt van ‘vrijwilligerswerk’. Ik althans zou het van een door mij betaalde advocaat niet pikken wanneer hij zou aandringen op haast versus het zorgvuldig dienen van mijn belangen. Voor dat laatste betaal ik hem immers en niet weinig ook.

  Nee, Bram Moszkowicz wordt niet betaald door de PVV noch door Wilders.
  Het verdedigen van deze verdachte doet hij gratis!
  Da’s voor mij zo klaar als een klontje…

 8. Andreas Schreef:

  #1 Ze hebben PVV gestemd.

  was dat geen dienst van hullie aan Geert ?? of is het verlenen van een stembaar bruin punt ook al een dienst ???

 9. Henk Middelzee Schreef:

  Ik ga er overigens van uit dat Bram Moszkowicz zijn geliefde cliënt Geert Wilders gratis van rechtshulp voorziet.

  Dat heb ik ook lang gedacht. Tot ik eind vorig jaar een vriend sprak, die een baan heeft waardoor hij dit soort dingen zou kunnen weten, die me vertelde dat Moszkowicz dit soort grote zaken nooit pro deo doet en dat Wilders op dat moment (we spreken van aanvang van de zaak tot december 2010) al ruim 3.5 ton voor Moszko’s juridische bijstand kwijt was.

  Kan helaas niet meer details kwijt over het wie en wat van mijn vriend, maar ik geloof hem op zijn woord aangezien hij me nooit kul verhalen heeft verteld. Dus dat Wilders een beetje krap zit, kan ik wel geloven.

 10. Henk Veldman Schreef:

  Karel Schreef:
  PVV weigert subsidie maar klopt wel bij het gewone volk aan? Is dat geen “subsidie” dan?

  Da’s waar maar bedenk wel dat wat je aan de PVV betaalt geheel belastingvrij en vrij van kosten is.
  M.a.w. je hoeft geen extra administratiekosten betalen voor je storting maar bovendien is je storting niet aftrekbaar van de belasting, zoals bij andere goede doelen wel het geval is.
  Daarmee belast je de hardwerkende belastingbetaler dus niet wat wel het geval is als je je geld aan een ander goed doel schenkt omdat immers de overheid dan minder geld binnen krijgt.

  Ik heb zojuist in overleg met m’n vrouw besloten dat we onze bankrekening voor een groot deel ter beschikking stellen aan de PVV/Wilders.
  Op onze bankrekening kan nog heel veel geld gestort worden, want zo veel staat er niet op.
  Zonde dus om er geen gebruik van te maken.
  Daarbij nemen wijzelf de gehele administratie op ons.
  Dus alles wat gestort wordt heeft Wilders geen weet van en da’s mooi voor hem. Hij heeft het toch al druk genoeg want hij moet er vooral al voor zorgen dat niemand weet hoeveel geld hij van rechts-extremistisch clubs binnenkrijgt zo ook wat hij via “Vrienden van de PVV” opstrijkt.
  Maar nog belangrijker is, is onze unieke aanbieding.
  Voor elke € 100,- die je stort mag je 10% aftrekken!
  Dus tót € 100,- moet je minimaal € 1,- of maximaal € 99,99 betalen maar als je € 100,- wil betalen hoef je maar € 90,- te betalen.
  Onze regeling werkt cumulatief.
  Zo hoef je als je € 200,- wil storten slechts € 150,- te betalen, immers je krijgt voor elke € 100,- 10% korting.
  Dus je krijgt € 10,- korting over de 1ste € 100,- + 20% over € 200,- is € 40,-. Totaal hoef je dus maar € 200,- min € 10,- min € 40,- = € 150,- te betalen!
  Bij een voorgestelde storting van € 300,- is het nog aantrekkelijker. Iemand die onze bankrekening wil aanvullen is bij een betaling van € 300,- nog voordeliger uit! Immers bij een betaling van € 200,- hoef je maar € 150,- te betalen, maar bij € 300,- mag je nog eens € 90,- extra aftrekken! Immers voor elke € 100,- krijg je 10% korting dus je krijgt 30% over 300 is € 90,-
  De berekening is dus als volgt.
  10% over de 1ste € 100,- is € 10,-
  20% over de 1ste € 200,- is € 40,-
  30% over de 1ste € 300,- is € 90,-
  Opgeteld dus krijg je een korting van € 10,- + € 40,- + € 90,- is €140,- als je € 300,- stort ofwel slechts € 160,- op onze bankrekening. Slechts € 10,- meer dan als je € 200,- stort!!! Laat je de kans niet voorbij gaan! Via krapuul kun je achter onze bankrekening komen.
  Mocht je nog steeds twijfelen om via ons steun aan Wilders te geven bedenk dan het volgende:
  Bij een storting van € 400,- geldt gewoon nog steeds de 10% regeling. Dat wil dus zeggen als je van plan bent om € 400,- te storten dat je dan 40% extra af mag trekken dus maar liefst € 160,-!
  Het lijstje ziet er dus als volgt uit:
  10% over de 1ste € 100,- is € 10,-
  20% over de 1ste € 200,- is € 40,-
  30% over de 1ste € 300,- is € 90,-
  40% over de 1ste € 400,- is € 160,-
  Opgetelt en afgetrokken ben je nog maar slechts € 100,- kwijt als je via ons Wilders wil steunen met een bedrag van € 400,-
  Natuurlijk is dat bedrag nog steeds € 10,- hoger dan bij de mensen die slechts € 100,- willen betalen. Immers die mensen profiteren natuurlijk ook van ons aanbod van de 10% regeling en hoeven slechts € 90,- te betalen.
  Je moet ze het echter niet kwalijk nemen. Die mensen hebben waarschijnlijk niet heel veel geld zoals de mensen die € 400,- over hebben voor Wilders wél hebben.
  Maar als je nóg meer over hebt voor Wilders wordt het nog een stuk aantrekkelijker.
  Stel dat je besluit om € 500,- te storten. Inderdad een heel bedrag.
  Dan krijg je dus maar liefst 50% korting! Jawel! Je hoeft dus op het eerste gezicht slechts € 250,- betalen! Dat is al niet veel, maar volgens onze unieke regeling ziet je “storting” als volgt er uit:
  10% over de 1ste € 100,- is € 10,-
  20% over de 1ste € 200,- is € 40,-
  30% over de 1ste € 300,- is € 90,-
  40% over de 1ste € 400,- is € 160,-
  50% over de 1ste € 500,- is € 250,-
  Totaal hoef je dus slechts € 50,- te betalen als je voor € 500,- gaat.
  Ik ga het rijtje niet helemal afwerken.
  Als je van plan bent om € 600,- te betalen is je korting € 60% van € 600,- dus 360,- plus de € 450,- die je vangt als je € 500,- wil betalen. M.a.w. als je boven de € 500,- grens komt levert je het geld op, immers € 450, + € 360,- is € 810,- bij een betaling van € 600,-
  In principe krijg je dus van ons als je van plan bent € 600,- te storten € 210,- op je bankrekening zonder ook maar een cent te hoeven uitgeven. Een enkele melding zoals “Ik wil € 600,- storten op de de PVV” is al voldoende om € 210,- te krijgen.
  Mocht je het bedrag van € 600,- per ongeluk gestort hebben, dan krijg je van ons € 810,- terug.
  Geen probleem!!
  Ik ga echt niet de hele reeks langs lopen!
  Reken er maar op dat iemand die bereid is € 1000,- te storten kan rekenen op een teruggave van € 3850!

  Het lijkt misschien volslagen idioot dat als je meer betaalt veel meer terug krijgt dan je hebt betaald.
  Toch is het helemaal niet zo gek.
  Zo werkt het namelijk bij de HRA, de hypotheekrenteaftrek. Naarmate je meer betaald voor je huis en je meer verdient, krijg je steeds meer terug.
  Conform deze regeling hebben m’n vrouw en ik besloten dat iedereen die minder dan € 500,- stort op onze rekening alsnog een naheffing krijgen.
  Immers mensen met heel veel geld hoeven minder te betalen, en moeten zelfs betaald worden, maar daardoor zorgen ze wel voor de tekorten die wij op onze bankrekening hebben.
  Vergeten wordt wel eens dat alleen de welgestelden voor de bloei en groei van onze planeet in het algemeen en Nederland in het bijzonder hebben gezorgd.
  Die (paar) honderd euro die Wilders of de VVD opstrijken van de arme sloebers zetten geen zoden aan de dijk.
  Die zogenaamde arme sloebers die nauwelijks ook maar iets uitvreten maar wel hun geld en goeie goed uitgeven aan arme mensen of zelfs hun kinderen.
  Deze mensen die je ter verantwoording roepen.
  In de herhaling dus: Des te minder je geld op Wilders’ (onze) rekening hebt gestort, des te hoger wordt je naheffing. Je bent gewaarschuwd!!!
  Er moet eens een eind komen aan het geparasiteer op hardwerkende ondernemers en rechtse politici.

 11. Nick Schreef:

  Henk Middelzee Schreef:

  Ik ga er overigens van uit dat Bram Moszkowicz zijn geliefde cliënt Geert Wilders gratis van rechtshulp voorziet.

  Dat heb ik ook lang gedacht. Tot ik eind vorig jaar een vriend sprak, die een baan heeft waardoor hij dit soort dingen zou kunnen weten, die me vertelde dat Moszkowicz dit soort grote zaken nooit pro deo doet en dat Wilders op dat moment (we spreken van aanvang van de zaak tot december 2010) al ruim 3.5 ton voor Moszko’s juridische bijstand kwijt was.
  Kan helaas niet meer details kwijt over het wie en wat van mijn vriend, maar ik geloof hem op zijn woord aangezien hij me nooit kul verhalen heeft verteld. Dus dat Wilders een beetje krap zit, kan ik wel geloven.

  Je kunt via mij geld op Wilders rekening storten.
  Geheel gratis en belastingvrij. Bovendien anoniem. Vraag bij Krapuul m’n bankrekening op.
  Mocht m’n rekening vol raken open ik een nieuwe rekening. en mocht je zelf merken dat het bedrag wat je wil storten te groot is voor m’n rekening aarzel dan niet om me te mailen of te bellen.

 12. Wat ik geinig vond, Pipes stopte met geld geven… Lieberman kwam erbij en gelijk begon Gekke Geertje met zijn :”Jordanië is Palastina!” alsof dat een voorwaarde was voor het geld :). Je kon het zoooo voorspellen :).

 13. Als ik Geert was zou ik het verzoek ook een keer in het Jiddisch stellen….

 14. De PVV krijgt op dit moment geen subsidie, aangezien de partij geen partij is, maar een beweging en een stichting met slechts één lid. Alleen politieke partijen met leden krijgen subsdie voor hun kosten.
  De PVV krijgt overigens wel geld voor het betalen van assistenten van de Kamerfractie, en andere kosten voor de fractie.
  Men ‘spit’ dit overigens als een bewuste weigering op het subsidiegeld aan te pakken.

  De vorige minister van binnenlandse zaken had een plan gemaakt om de subsidieregels te wijzigen, waarbij bewegingen in het vervolg ook subsidie krijgen, maar dat als punt heeft dat giften van instellingen en particulieren in het vervolg bekend moeten worden. Het Amerikaanse model dus.
  Dat wil Wilders niet, dus de PVV is hiertegen aan het ageren. Zij vinden de JOVD aan hun zijde, die willen dat alle subsidies voor partijen worden afgeschaft, zodat de partijen zelf de boer op moeten voor hun geld.

 15. Henk Middelzee Schreef:

  Nee, Bram Moszkowicz wordt niet betaald door de PVV noch door Wilders.
  Het verdedigen van deze verdachte doet hij gratis!

  Als Mo (dit is het enige deel van zijn naam waarvan ik zeker ben) het inderdaad voor noppes doet, dan is de oproep op Wilders’ website dus volkomen misleidend.

 16. Boze heks Schreef:

  (..)
  Dat wil Wilders niet, dus de PVV is hiertegen aan het ageren. Zij vinden de JOVD aan hun zijde, die willen dat alle subsidies voor partijen worden afgeschaft, zodat de partijen zelf de boer op moeten voor hun geld.

  Ja, natuurlijk zou de JOVD/VVD dat wel willen, op die manier kunnen alleen groepen/partijen met veel geld zichzelf nog vertegenwoordigen, net als in de VS.

 17. misschien houdt Bram in zijn eentje het Joodse deel van de Joods-Christelijke traditie van de PVV hoog 🙂

Reacties zijn gesloten.