Wilders heeft geen grip op provincale PVV

Dat blijkt uit een interview met Harm Uringa, het Limburgse ex-PVV statenlid, in De Pers.

‘Je komt steeds bij Wilders uit’, zegt Harm Uringa. ‘Dat gaat hem opbreken. De partij is te snel gegroeid, er is geen goed kader. Ik heb het gevoel dat de andere twee daar ook tegenaan liepen.’ Het Limburg Statenlid, dat zelf in juli uit de PVV stapte, doelt op het vertrek, gisteren, van de Friese fractievoorzitter Jelle Hiemstra. Dat is nummer drie, want vorige week pakte Martijn Kap in Brabant de biezen.

Uringa over de extreme anti-islamstandpunten van de PVV:

Maar Uringa […] vindt dat de partij open laat of ze kiest voor een milde of een extreme variant. ‘Ik heb in mijn intake-gesprek met Stassen en Roland van Vliet gezegd dat we alert moeten zijn op islamitisch terrorisme, maar dat we niet iedere islamiet in de beklaagdenbank moeten zetten. En dat we gevaar uit andere hoek even hard moeten aanpakken.’

Volgens Uringa zweeg de selectiecommissie over de islam. Dus verwachtte hij geen ‘extreme’ benadering. Toen Stassen in mei een moskee in Roermond een ‘haatpaleis’ noemde, schoot dat hem in het verkeerde keelgat. ‘Dat heb ik haar ook verteld.’

Iedereen wist allang hoe extreem anti-islam de PVV was, maar Hiemstra en Uringa valt het dan ineens tegen.

Ik heb het idee dat Wilders er wat doorheen zit. Ten eerste horen we hemzelf nauwelijks meer, en ten tweede duiken er overal ineens allerlei andere PVV-ers op die hun mening kenbaar maken en dat gaat dan ook bevredigend vaak mis.

5 gedachten over “Wilders heeft geen grip op provincale PVV”

 1. Wel klagen over het de PVVers die zichzelf inhuren en vervolgens de verantwoordelijkheid afschuiven dat de regels maar aangepast moeten worden.

  Zijn moeder had hem beter kunnen doorslikken dan uitbroeden. Wat een misbaksel. En die broer van hem ook

 2. Nee ik denk dat dit mensen zijn die het in essentie goed bedoelen en gewoon anti geloof zijn. Deze worden dan opgejut door de PVV en komen er terecht. Eenmaal aangekomen merken ze dat het niet meer is dan een Figtherbrand om stemmen te trekken uit de Fortuynisten groep. En dat ze daarom er ook niet over vragen bij de intake. Dat er daarom zo hard naar word uitgehaald, maar verder niet interessant is.

 3. Het grote probleem is dat je als PVVer slechts twee mogelijkheden hebt. Je doet precies wat er van je wordt verlangd. Dat houdt ook in dat in de Provincie stemt zoals Den Haag opdraagt.
  Tweede mogelijkheid, je hebt een eigen mening en uit die dan ook…je vliegt er uit.
  Meer smaken heeft de PVV niet. Daarom loopt op den duur alles fout. Input van onderaf wordt absoluut niet in dank afgenomen. Zodra je kritiek hebt ben je voor het kader in Den Haag afgedaan.
  Je kunt achteraf het grootste gelijk van de wereld hebben gehad, maar opstandigheid wordt NOOIT vergeven.

 4. Ondertussen ook statenlid Olof (stuur de schotse hooglanders terug naar schotland) wullink opgestapt wegens “een verschil van inizicht over het fractiebeleid.”
  Is er iemand die de telling bijhoudt?

Reacties zijn gesloten.