Wilders’ grote voorbeeldland heftig in de fout!

Deense minister weigerde statelozen onterecht burgerschap. Premier Rasmussen ontslaat de 67-jarige integratieminister Birthe Ronn Hornbech

En dit schijnt nog maar het topje van de ijsberg te zijn, want sinds 10 jaar is er net zo’n rare gedoogconstructie in Denemarken als wij nu nog maar net (maar al weer veel te lang) hier hebben. Ook daar is de gedoogpartner een Islamofobe partij. Wilders heeft het tot zijn grote voorbeeld gemaakt, willen alle partijen even opletten dat het hier wel netjes blijft gaan? Ook de media graag! Wanneer worden die weer eens wakker uit hun suffe Wilders-winterslaap en gaan weer eens echt belangrijke vragen stellen ipv herhalen wat Wilders uitbraakt?

2 gedachten over “Wilders’ grote voorbeeldland heftig in de fout!”

 1. Marcus Lucas, die op het bericht bij Joop reageerde, tekent hierbij aan:
  Deze zaak is veel ernstiger! De Volkskrant schrijft de helft er niet bij.

  Het gaat om een praktijk die al 10 jaar bestaat in Denemarken (tijdens het hele rechtse gedoogwrak aldaar dus). Ook de huidige premier, én de vorige premier Fogh Rasmussen waren op de hoogte. Dat zijn dus eerder honderden gevallen, en niet enkel de 36 van de huidige minister.

  Fogh Rasmussen is nu secretaris-generaal van de NAVO, dus dan weten we het wel; die moet uit de wind gehouden worden. Ze slachtofferen een minister, en zetten een ‘rising star’ van de rechts-liberale partij in het kabinet. Handig voor de campagne.

  Een man die als premier op de hoogte was (en goedkeuring gaf) aan het overtreden van VN-verdragen, die hoort geen secretaris-generaal van de NAVO te blijven.

  De VN wel gaat een onderzoek doen naar Denemarken in deze zaak:

  The UN itself has now decided to launch an investigation into Denmark’s handling of stateless individuals.

  Liv Feijen, chief lawyer and regional senior protection officer for the UNHCR, told Politiken that the immigration ministry’s omission is unparalleled.

  “We have never heard of a similar case of other countries rejecting the stateless. Certainly not in Scandinavia and western Europe,” Feijen said. “Nor have we heard of other countries failing to inform them of their rights.”

Reacties zijn gesloten.