Wilders wil debat over Marokkanenfrage

Ja, de man moet toch wat, hij is helemaal in onbeduidendheid aan het wegzinken, dus greep hij deze kans, waarbij er Marokkanen betrokken waren bij een kwestie die nationaal in het nieuws kwam, met beide handen aan:

“Er wordt gesproken over een voetbalprobleem, terwijl dat het echte probleem verhult. Het is geen exclusief voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem dat zich uit op straat, op school, in het winkelcentrum, op het voetbalveld etc.

Nou, ik denk dat voetbal ons zeker evenveel politie-inzet kost als Marokkaanse jeugd. Als er nu één bevolkingsgroep is waar echt het hele land last van heeft, en die bakken met geld kost, dan zijn het wel de voetballiefhebbers die elk weekend bij diverse eredivisiewedstrijden aanwezig zijn en complete bataljons aan politiebeveiliging vereisen om niet elk weekend ergens Haarenachtige taferelen te hebben.

Nu is het wel afwachten of de aanvraag tot een debat erover gehonoreerd wordt, er zijn minimaal dertig leden voor nodig. Ik lach me een ongeluk als het niet doorgaat.

21 gedachten over “Wilders wil debat over Marokkanenfrage”

 1. @1, “onze mensen” zijn nooit criminelen, kijk liever meteen naar de Marokanen weetjewel. We zijn altijd “netjes” .

 2. Ik vrees dat we nog lang niet van die man af zijn… Onbeduidendheid heeft voor veel Nederlanders juist een magische glans.

 3. Toch jammer dat Richard de Mos niet meer in de fractie zit. Deze fanatieke ADO-supporter had aan Wilders uit kunnen leggen dat de Slag bij Beverwijk niets met Marokkanen te maken had, maar alles met voetbalrellen.
  Het feit dat woorden als honkbalrellen, basketbalrellen of hockeyrellen niet bestaan, betekent niet dat er geen Marokkanen deze sporten bedrijven.
  Ik ben regelmatig bij basketbal wedstrijden aanwezig, de enige keer dat er sprake was van ongeregeldheden, was toen, voor de sfeer, een aantal voetbal (Ajax-) supporters waren uitgenodigd.

 4. @6 uit het NOS artikel:
  “Van Klaveren vond het teleurstellend dat “de politiek correcten in deze Kamer het te vroeg vinden om te spreken over de waarheid”. Hij zei dat zijn collega’s zich gedroegen als “een stel lafaards”.”

  Met “zijn collega’s” bedoelt hij ongetwijfeld zijn collega fractieleden van de PVV.

 5. Laurent heeft waarschijnlijk voldoende financiele middelen en zal dus in een “nette” buurt wonen.
  Volgens mij dus niet bepaald een ervaringsdeskundige vwb de Marokkanen.

 6. @8 lastig he , die bruintjes die er wat van zeggen as je je pitbull in een speeltuintje laat schijten , moest niet mogen , is toch ons land …

 7. @11:

  Viezerik, om het overlijden van die man te misbruiken voor je smerige agenda.
  Je Fuehrer kan trots op zijn troepen zijn met volgelingen als jij.

 8. @11 pff lekker belangrijk …. voetbal is toch oorlog … Waarom mogen alleen witjes fans van het andere team in elkaar rossen ?? ” Voetbal geweld ,’slegs vir blanke’ ???

 9. @8 Ik woon in een heel gewone sociale woningbouwwijk met Turken, Afrikanen, Antillianen, Marokkanen en Nederlanders, en heb vrijwel nooit ergens last van.

 10. Ik snap het niet goed. wilders noemt het een Marokkanenprobleem terwijl maar twee van de gearresteerden van Marokkaanse afkomst zijn.
  Is ie nou zo slecht geïnformeerd of is ie bewust leugens aan het ophangen over de rug van een dode grensrechter?

 11. Dus, we misbruiken dit drama en gaan over lijken om de eigen vuile zaak te promoten?
  Wat een vuile rat!

 12. Van mij kan Hans nu weg met zijn ad hominems en ongeoorloofd “jullie”-gebruik zie verder de REGELS.

Reacties zijn gesloten.