Wilders belooft rozengeur en maneschijn als we uit de EU stappen

fotofukje by Ina
fotofukje by Ina
Daar is hij dan, het veelvuldig aangekondigde rapport(PDF) dat ‘bewijst’ dat Nederland en de Nederlanders veel en veel beter af zijn als we de EU verlaten.
Vanmorgen heeft Wltrrr al een duiding gegeven.
Geert Wilders is helemaal in zijn nopjes. Helaas kan hij geen campagne gaan voeren met die ‘mooie’ resultaten.
Nou ja, het kan wel, maar dan mag hij toch echt die 270.000 Euro terug storten.

Ik wil een paar puntje langslopen:
Wilders:

Elk Nederlands huishouden wordt in de komende twee decennia gemiddeld bijna 10.000 euro per jaar beter van NExit.

uit het rapport:

In die periode van 21 jaar zal het voordeel van NExit voor het Nederlands nationaal inkomen geaccumuleerd in totaal tussen de € 1.100 en € 1.500 miljard bedragen (in huidige prijzen). (Zie hieronder). Dit komt overeen met een bedrag tussen de € 7.100 en € 9.800 per huishouden per jaar.

Dus het nationaal inkomen stijgt. Dat betekent geenszins dat de portemonnee van een huishouden in Nederland dikker wordt. Integendeel, zoals in ons economisch systeem regel is, zal 5%, 95% van de extra inkomsten verwerven en zal de overige 95% het met de restjes moeten doen. Henk en Ingrid zullen op een houtje blijven bijten.

Verder is de economische groei na een nexit sterk afhankelijk van een ‘bevrijding van de EU regelgeving’, minder regels die het bedrijfsleven nu in de weg zitten. Regels op het gebied van milieu, duurzaamheid, arbeidsomstandigheden e.d. Regels die er zijn ter bescherming van de de burgers en het behoud van onze planeet.
Geheel los van die regelgeving komen we overigens niet als we 70% van ons afzetgebied willen behouden.
We zullen ons dan alsnog, zonder dat we daar dan nog invloed op hebben, moeten onderwerpen aan de regels die de EU stelt.

Het rapport:

Ten derde vormt de zware door Brussel gedicteerde regelgeving voor het Nederlandse bedrijfsleven een aanzienlijke kostenpost van het lidmaatschap van de Europese Unie. Na NExit zou Nederland zich kunnen bevrijden van een groot deel van deze last en gebruik kunnen maken van een meer gerichte en minder belastende regelgeving – hoewel een voortgezet lidmaatschap van de interne markt, indien gewenst, afhankelijk zal zijn van het naleven van bepaalde gerelateerde wetgeving op gebieden zoals product-standaarden en mededingingsbeleid.

Dan de begrotingsdiscipline, een uitvinding van Nederland, die nu door het ‘gerenommeerde’ instituut maar even als dictaat van Duitsland wordt voorgespiegeld. Hilarisch en totaal gespeend van historisch besef.

Ook kan de door Brussel opgelegde begrotingssoberheid opnieuw worden geijkt op basis van Nederlandse in plaats van Duitse behoeften.

De immigratie. Vier miljard kan worden bespaard door de meest kwetsbaren (asielzoekers) te weren en burgers het recht te ontzeggen zich te herenigen met hun gezin. Daar tegenover staat wel dat we onze grenzen wijd wagen open moeten zetten voor kansrijke immigranten.
Zij moeten de arbeid verrichten die nodig is voor de geprognosticeerde economische groei.
Wilders:

Nederland kan weer groeien door hardwerkende Nederlanders

Uit het rapport, p. 47:

We cannot ignore the impact on labour and capital markets as well. A policy which restricts immigration will tend to lower headline total gross domestic product directly. This is because immigration increases the supply of people working and hence the total output, even if there is a increase in overall unemployment and a fall in wages. The Netherlands is no exception in this.

Een Nexit zal alleen plaatsvinden als de PVV een overgrote meerderheid behaald. Dit blijft vooralsnog een utopie. Gelukkig maar, want wie wil er in een land leven dat vanwege wegvallende regelgeving op het gebied van de leefomstandigheden vervalt tot een niveau van de Tweede Wereld.
Waar Henk en Ingrid voor een hongerloontje, onder slechte omstandigheden moet werken, hun drinkwater, vanwege de toenemende vervuiling, in flessen moet kopen en het grootkapitaal zich nog rijker graait.
Want dat is de horizon die achter het mooi plaatje vol rozengeur en maneschijn in het verschiet ligt.

13 gedachten over “Wilders belooft rozengeur en maneschijn als we uit de EU stappen”

 1. Mooi man. Een room blank Nederland. Een muur eromheen, allemaal in uniform en overal een broodje bal en kroket. Geen muziek, wetenschap, geen natuur en andere links geneuzel.

  Een waar paradijs voor bankiers, verzekeraars en ander VVDachtig tuig dat overal nog altijd mee weg kan komen ten kosten van milieu en medemens. Een zwaar vervuild land met op iedere hoek een kerncentrale die ieder moment kan ontploffen omdat wij uniek zijn en nooit fouten maken. Ook een plek waar de relifanaten van de SGP hun kruistochten tegen de mens en dier kunnen voortzetten.

  Een heerlijk land vol haat en verdriet onrecht en criminaliteit. Een waar rechts paradijs.

 2. Het is eenzelfde flutrapport als dat van Lombard Street.

  En met de tekst op p.47 zal Wilders niet zo tevreden zijn. Die zegt tussen de regels door dat een beperking van de immigratie de competiviteit van de Nederlandse economie verlaagt.

 3. Geert Wilders was om kwart over zes op tv. Hij vertelde dat zaken doen hetzelfde zou blijven, want Rotterdam blijft gewoon liggen waar het ligt. En dat het verder allemaal niet uitmaakt dat Nederland geen deel meer uit maakt van de EU. Hij wil wel de voordelen van de EU hebben, maar wil er niet aan bijdragen. Toen had ik wel genoeg gezien.

  Nederland kan zich niet afsluiten van de rest van Europa. En de euro: ja, die hebben we nu eenmaal. Was beter geweest dat we die in de huidige vorm niet “gekregen” hadden.

  Wat rapporten betreft: ik (bijvoorbeeld Geert Wilders) wil dit als conclusie hebben. En jullie (de opdrachtnemer; in dit geval Capital Economics) schrijven daar een rapport bij dat past bij mijn conclusie. Daar heb ik zoveel geld voor over. Naar mijn idee gebeurt dat trouwens niet alleen bij de PVV, maar ook in het bedrijfsleven.

 4. “Ik denk dat de PVV een pluim verdient dat ze dit op deze wijze agenderen. Sommige partijen willen er gewoon niet aan, Europa kost ons gewoon geld. En dat moeten we ook tegen de belastingbetaler zeggen in Nederland.”. Harry van Bommel, SP.

  Hmmm.

 5. Aaah, inclusief wat echte Duitserhaat er in, een echt Brits Conservatief rapport waarna de Heer Wilders de oren wel spitst.

  Zo voorspellend.

 6. @Theo:
  Ach dat soort types willen al langer goedkoop scoren, ook in Groningen doen ze dat, terwijl bijna elk groot project daar dat de economie steunt of helpt.. of de infrastructuur verbetert allemaal met hulp is van de EU.

  Den Haag doet namelijk geen hol voor die regio ;).

 7. Wilders is net een boze kleuter op de speelplaats die zegt “Ik speel niet meer met jullie!” maar vervolgens wel denk dat toch wel met hem zal willen blijven spelen omdat hij toevallig een bal heeft!

  Wilders statement gisteren dat Rotterdam op dezelfde plaats blijft liggen klopt als een zwerende vinger. Hij vergeet echter dat Rotterdam dan niet meer in de interne markt van Europa ligt waar sprake is van vrij verkeer van goederen. En Duitsland zal ongetwijfeld nog best handel met ons willen drijven en ook zeker wel goederen via de Rotterdamse haven willen verschepen, maar waarschijnlijk niet meer gratis! En als het niet meer gratis is kan het ook best zijn dat het voor reders goedkoper is om eerder te stoppen (Antwerpen) of een dagje langer door te varen (Bremen, Hamburg). Ik denk dat de Vlamingen en de Duitsers deze economische impuls voor hun havens handenwrijvend tegemoet zullen zien!

  Ik zie de reactie al van de ander kinderen op de speelplaats naar kleuter Wilders “Fuck off: wij zorgen zelf wel voor een bal!”

 8. Met alle al gehoorde kritiek op het door de PVV betaalde rapport..Niet alleen groeien onze internationale economische verbanden, met al onze internationale democratische humanistische inzet moeten we ook, zoals bleek, voorkomen dat internationale economie met al die neo-liberale risico’s tot een economische krisis kan worden. Juist nu met een Nexit die internationale moeizame democratie nog politiek saboteren kun je alleen maar laffe wreldvreemde struisvogelpolitiek noemen.

 9. Wilders verteld slechte sprookjes aan apathische en gefrustreerde snack eters met bierbuiken.Hoe laag opgeleid is de gemiddelde PVV er?
  Dertig zetels in de peiling. 1 op de 5 dus, valt ergens nog mee dus.

 10. Wilders vertelt slechte sprookjes aan apathische en gefrustreerde snack eters met bierbuiken.Hoe laag opgeleid is de gemiddelde PVV er?
  Dertig zetels in de peiling. 1 op de 5 dus, valt ergens nog mee.

 11. Wat Wilders zegt klopt als een bus, tuurlijk blijven we gewoon zaken doen. Handel is immers altijd eigen belang. Boten gaan echt niet verder varen voor de veel te kleine haven in Duitsland dat kost, tijd, geld en dat is niet economisch, goedkoper is dan een deal maken in Nederland.
  Als bedrijf wil je de goedkoopste optie en politiek, dat interesseert je weinig.
  Ik denk niet dat een bedrijf als Volkswagen zal zeggen, lekker puh nu jullie uit de Unie zijn verkopen wij jullie geen auto’s meer.
  Volkswagen heeft genoeg concurrenten en wie wilde er nu auto’s verkopen?

  Met andere woorden Nexit NU, want dit kost Nederland alleen maar geld en dat zijn de feiten, durf ik te stellen, zeker met een buro als Capital Economics dat goed onderbouwd heeft met een rapport.

  In de EU blijven is gewoon dom doen tegen beter weten in, das heel kinderachtig…

 12. @Uncle,

  Leuk dat je reageert. Maar voor fact free geleuter zit je op de verkeerde site.
  By the way: wat is je mening over p.47?

Reacties zijn gesloten.