WikiLeaks: bespied de bespieder

Vrij Nederland over 7 manieren om naar WikiLeaks te kijken. Is Julian Assange goed bezig met zijn WikiLeaks of juist niet? Natuurlijk is dat niet zo in één zin te zeggen, maar wat wel goed is in deze tijd is dat de overheid ook eens ervaart wat het is als er ‘privacy’ geschonden wordt. Wij burgers zijn er al bijna aan gewend, tijd dat we daar iets aan gaan doen!

Overigens, vond dit wel amusant om te lezen. Herkenbaar voor lezers van John LeCarré boeken 😎

1 gedachte over “WikiLeaks: bespied de bespieder”

  1. “Ook overheden blijken in tijden van internet behoefte te hebben aan iets wat ze de burger steeds meer afpakken: privacy. Prins: ‘Steeds vaker horen we de boodschap dat privacy niet van deze tijd is. De vorige minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst zei ronduit dat ze er niet zo veel mee had. Nu heeft de overheid zelf opeens behoefte aan privacy.’

    Dat WikiLeaks de overheid een spiegel voorhoudt, sluit mooi aan bij de observatie van de Italiaanse schrijver Umberto Eco in Libération: ‘De staat houdt elke burger in de gaten, maar elke burger, of in ieder geval elke hacker – zelfbenoemde wrekers van de burgers – kan snuffelen in alle geheimen van de staat.’ ”

    Dat is uitstekend verwoordt, als de Overheid onze privacy wilt schenden dan moeten ze niet huilie huilie gaan doen als de burgers opstaan om hetzelfde te doen bij hun.

Reacties zijn gesloten.