Wie zit er achter Krapuul?

Enige tijd geleden vroeg hoofd wanbeleid en faillissementsfraude-expert van de PVV fractie, Jhim van Bemmel, zich in een tweet af wie er achter Krapuul zou zitten. Ik moet zeggen, dat ik daar zelf ook wel benieuwd naar ben. “Maar jij bent toch redactielid?”, vraagt u dan natuurlijk. Dat is wel zo, maar als je in een fractie van een politieke partij zit of je bent redactielid van een website, betekent dat nog niet dat het je het allemaal snapt.

Ten eerste ken ik mezelf niet eens. Sinds mijn jeugd draag ik om niet op te vallen al een bivakmuts en een donkere zonnebril. Ondanks vele verzoeken van mijn vrouw, weiger ik die tot op de dag van vandaag af te zetten. Het enige wat mijn vrouw weet, is dat ik een grote heb. Een grote neus bedoel ik, voordat ik weer verkeerd begrepen word. Verder vinden sommigen me een neo-liberale racist en anderen denken dat ik de broer van Volkert van der G. ben. Wie zal het zeggen. Ik hoop er zelf nog eens achter te komen, maar ik ben bang dat ik het geheim mee zal nemen naar de eeuwige jachtvelden.
Maar wie ergens achter zit, intrigeert mij ook altijd. Soms is dat duidelijk. Zo weet je, dat god achter de SGP zit en extreem xenofobe Joden vanuit het buitenland achter de PVV. Maar ik zou ook achter Krapuul willen komen.

Theorieën
Er doen verschillende theorieën de ronde.
De eerste is er het koningshuis. Die veronderstelling is sterker geworden sinds duidelijk is geworden dat de koningin de pleuris heeft aan de PVV en in het bijzonder aan Geert Wilders.

Ten tweede zou Krapuul een meldpunt zijn, opgezet door Oost-Europese staten, waar je je klachten kunt deponeren over overlast gevende PVV’ers.

Een derde theorie, is dat Krapuul is opgezet door de PVV zelf, om naast de PvdA, GroenLinks, de SP, Moslims, Oost-Europeanen en Europa in het algemeen, de Euro, de Grieken, de rechtsstaat, de Turken, de koningin, rechters, boerka’s, ambtenaren, subsidies, publieke omroep, kunstenaars, vakbonden, de politie, ontwikkelingshulp en nog vele andere punten, iets extra’s te hebben om over te zeiken.

Tipje van de sluier
Word je redactielid van Krapuul, krijg je dus een pieper. Als hij afgaat, vervoeg ik mij naar een bagagekluis op Schiphol. Deze open ik en ik pak de verzegelde bruine enveloppe.
Ik spoed mij naar het dichtstbijzijnde toilet en lees daar mijn opdracht. Na het lezen, verbrand ik de opdracht in de wc-pot. Gisteren liep dat dus even verkeerd, maar shit happens. Dan spoed ik mij naar mijn computer en voer mijn opdracht uit. Zo werkt het ongeveer.

De dag des oordeels
Toch hebben Jhim van Bemmel en ik iets gemeen. We weten dat we ons vroeg of laat zullen moeten verantwoorden voor onze daden. Hij voor oplichting, faillissementsfraude en misleiding van het volk en ik voor het opschrijven van onzin.

30 gedachten over “Wie zit er achter Krapuul?”

 1. #2
  Het is een beetje off-topic Keira, maar ik vraag me wel eens af waarom men spreekt over “jongens en meisjes”. Je hoort praktisch nooit “jongetjes en meisjes”.
  Over die lila enveloppen.
  Ik heb nog foto’s van me toen ik nog wel degelijk een “jongetje” was en waarop ook m’n zus,een “meisje” dus, te zien zijn. Met overduidelijk geslachtskenmerken. Ik draag blauwe sokjes, m’n zusje een roze jurkje.

 2. Nog even een vraag Keira.
  Ik heb ooit eens iets gelezen over een verdacht persoon die opgepakt was en onder meer een bivakmuts bij zich had.
  Ik heb een kennis gehad die overvallen pleegde maar die deed altijd een panty over z’n hoofd.
  Sinds die tijd draagt m’n vrouw geen panty’s meer omdat dat mogelijk als “verdacht” aangemerkt kan worden.
  Heb jij panty’s in huis? Dan zou ik ook maar oppassen. Voor je het weet wordt je opgepakt.

 3. Maar beste Saloonsocialist, weet je nog niet dat Krapuul een Poolse site is?

  Kijk op sommige van de pagina’s is er tekst in zuiver pools geschreven geweest.
  Die was met geheime boodschap. Misschien moet je ‘m ’s een keertje weer nalezen. 😉

 4. Krapuul is toch een door Ronnie Naftaniël opgezet nepantisemitisch platform om het bestaansrecht van het CIDI te rechtvaardigen?

 5. @6 Henk, nee heb geen panty’s in huis. Altijd rampen met die lange benen van mij. Heb wel kousen, zijn die ook verdacht?

 6. “Word je redactielid van Krapuul, krijg je dus een pieper.”
  OMG, ik heb altijd al een pieper willen hebben…~zucht~

 7. @12 Ook 8)

  @14 Nou ik verwens het ding, wil je hem hebben? 🙂 Gaat dat ding en moet ik naar CS, ppfffffffff.

 8. Verder dan Lurch (jvdheuvel’s avatar) AKA Ted Cassidy, ooit radioverslaggever in Dallas ten tijde van de moord op JFK ben ik nog niet gekomen, maar een echte “conspiracy theorist” moet op grond van die weinige gegevens al een spannend verhaal eh… de waarheid kunnen achterhalen…
  😀

 9. en ik maar denken dat het verbod op gezichtsbedekkende kleding tegen boerka’s was, maar blijkt tegen bivakmuts dragende redactieleden van Krapuul te zijn…..of is dat een side effect?

 10. Ik zou Keira willen bedanken, maar de leden mogen onderling niet in contact met elkaar komen.
  Gesloten cellen. Oekazes en consignes worden versleuteld gecommuniceerd, zonder te weten wie operationeel gezien op een gegeven dag de tactische strategielijnen uitzet.

 11. He jan, begrijp je frustratie!

  ‘But we have a long way to go!

  Laten we allemaal bij de les blijven voor een wakker Nederland

  Er is meer schorem om ons heen dan de weldenkende Nedelander ooit voor mogelijk gedacht heeft gehouden.

 12. Door wie Krapuul is opgezet hoef ik niet teweten.
  Wat mij wel opvalt dat verweg de meeste schrijvers op dit forum toch wel een tikkeltje zg links zijn in de politiek

 13. @26
  Idd, een lichtpuntje – het enige? – in het toch wel duistere politieke websitelandschap.

 14. Toen ik het artikel las, drong zich de vergelijking met Stieg Larsson en diens Milennium-trilogie bij me op. Niet dat ik v.d. Heuvel zie als Michael Blomkvist en Keira als zijn jarenlange vriendin, maar meer dat de spirit die ik hier op de site proef, enigzins vergelijkbaar is met de spirit bij de redactie van Millennium. Interessante vraag is dan ; is er binnen Krapuul ook een Liesbeth Salander?

 15. #28 Johan: `drong zich de vergelijking met Stieg Larsson en diens Milennium-trilogie bij me op.’

  Haha, prachtige vergelijking, ik heb deze dikke trilogie verslonden, en daarna nog de films paar keer gezien.
  Inderdaad is de vergelijking evident. zo kunnen we ons allen een beetje Blomvist c.s. voelen. 🙂

Reacties zijn gesloten.