Wie was Prosper Ego?

Of de denkbeelden van Prosper Ego gelijk kunnen worden gesteld met rechts-radicalisme, racisme, xenofobie en meer van dat fraais, staat nog maar te bezien. Wat Jeroen S. van den Heuvel daarover schrijft is weinig verheffend en dat was ongetwijfeld zijn bedoeling. Het verheft echter Van den Heuvel niet en Prosper Ego blijft er, thans letterlijk, compleet koud onder. Ik ook eigenlijk, want wat doen Van den Heuvel en krapuul er in dit land eigenlijk toe? Enfin: een beetje geschiedenis is nooit weg. Want onbenul en domheid: nee, dat moeten we niet willen in dit land met ons allen.

Prosper Ego was geen racist en moest niets van de ‘apartheid’ hebben, integendeel: hij was getrouwd met een Indische en onderhield meer dan goede kontakten met de Molukse- en Papoeaorganisaties, Bisschop Tutu en nog veel meer anders gekleurden dan hijzelf. De kleur interesseerde hem dan ook geen bal. Met betrekking tot de toenmalige Afrikaanse staten waar de oorspronkelijke zwarte bevolking tot op het bot werd vernederd door de ‘apartheid’ had ook Prosper Ego weinig op. Waar het hem wel om ging, was wat er daarna dan wel moest komen om die landen dezelfde vrede, vrijheid en veiligheid te kunnen bieden zoals wij die kennen in het Westen. Hij had gelijk want wat kregen Zuid Afrika en v.m. Rhodesië uiteindelijk? Ga er zelf eens kijken, en ervaar de gelijkheid van Zuma en Mugabe. Heel Afrika wordt inmiddels geteisterd door een ratjetoe aan bendeleiders die niets anders doen dan geld wegscheppen naar Zwitserland, dankzij de Linkse Kerken in Europa en de US, die hun ontwikkelingswerk- en asielzoekersindustrie van een grote aanvoer bleven voorzien.

En wie precies wilden de politica Femke Halsema haar hoofd afzagen met een roestig broodmes? Ego niet: hij had juist waardering voor zowel Halsema als Sap, maar deelde hun politieke standpunten absoluut niet. Ook de trieste afgang van b.v. Sap als partijleider, werd door Ego niet begeleid met een commentaar waarin hij ‘Good Riddance’ concludeerde, integendeel. Hij beschouwde het als een enorme blunder door de getalenteerde econome Sap als oud vuil buiten de deur te zetten.

De verstandelijke beperkingen die Van den Heuvel zichzelf heeft opgelegd overtreffen Pol Pot en diens laatste chromosoom, die er duidelijk een teveel was. En dan hebben we nog een beroerd bericht ook voor de Linkse Kerk: Het OSL gaat gewoon door en het lijfblad Stavast komt waarschijnlijk ook nog terug.

Leuker kunnen we het niet maken.

1 gedachte over “Wie was Prosper Ego?”

  1. Pingback: Wrijven in de vlek Prosper Ego ja laten we dat doen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.