Wie is toch Frank van den Heuvel en waarom zegt hij zulke nare dingen?

Nee, hij is geen familie van onze eigen jvdheuvel of een soort “tegenbroer” zoals Paul Wilders dat is van Ons Geert. Hij is iets véél ergers, meldt Jan-Hein Strop in De Pers:

Als Verhagen iets wil weten over Borssele, dan hoeft hij alleen maar te bellen met partijgenoot Frank van den Heuvel, de toplobbyist van Delta en kandidaat voor de Eerste Kamer voor het CDA. Hij is ook penningmeester van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA en lid van de commissie die het verkiezingsprogramma schreef.

Frankieboy verdient dus heel veel centjes met het zekerstellen dat Verhagen alle voorzichtigheid in de wind blijft slaan:

De minister heeft voor de vergunningverlening voor Borssele II besloten niet te wachten op het rapport van atoomagentschap IAEA over Fukushima, dat volgend jaar augustus verwacht wordt. Hij gaat er kennelijk vanuit dat de vergunningeisen aan een nieuwe centrale later zijn aan te passen.

deze button had ik vroeger, cool he?Nederland doet het erg slecht als het om duurzame energie gaat. De doelstelling van 20% voor 2020 is bijgesteld naar 14%, het aandeel van duurzame energie in ons energieverbruik is vorig jaar zelfs gedaald en Ons Kabinet blijft stug volhouden dat het helemaal niet erg is dat Borssele II voornamelijk is bedoeld voor de export en dat zonne- en windenergie over 40 jaar echt nog niet rendabel zullen zijn. (Héél letterlijk genomen klopt dat, ze zijn waarschijnlijk al over 10 jaar rendabel.)

Qua duurzaamheid presteren we zelfs zó beroerd, dat in Europa alleen Malta en de UK het nog slechter doen. Waarschijnlijk hebben we het gewoon te druk met 150 vrouwen in boerka, waxinewerpers en het herdenken van de slachtoffers van Willem Drees. 😛

.
P.S. (relevant nakomertje): Een ander energiestokpaard van Ons Kabinet (de twee kolencentrales op de Maasvlakte) moet van de Raad van State opnieuw worden bekeken omdat er wel érg snel over de schade voor het milieu is heengestapt.

1 gedachte over “Wie is toch Frank van den Heuvel en waarom zegt hij zulke nare dingen?”

Reacties zijn gesloten.