Wie is hier nu eigenlijk de realist?

Dit is een gastbijdrage van Karel:

Laten we het eens hebben over problemen met niet-westerse allochtonen in Nederland. Sommige mensen zeggen dat die problemen verschrikkelijk groot zijn (“een bedreiging van onze cultuur zoals we die kennen”), anderen zeggen dat die problemen nogal overtrokken zijn (zie bijv. http://www.nrcnext.nl/blog/2011/07/11/gezinshereniging-komt-uit-de-rechtse-kerk/, via). Persoonlijk sluit ik me aan bij die laatste groep, ik zelf hou wel van de multiculturaliteit en denk hierbij aan de multiculinariteit. Ik zie ook niet in dat de multiculturele samenleving mislukt is: de welvaart in Nederland is hoog, de misdaadcijfers zijn laag, en de euro-crisis kun je toch echt niet met goed fatsoen op het conto van de mocros schrijven.

Doet er niet toe. Als sommige mensen, laten we hen voor het gemak Henk en Ingrid noemen, problemen hebben met niet-westerse allochtonen, dan zijn er problemen. Het zijn misschien de problemen van Henk en Ingrid, en niet van de allochtonen, maar het is belangrijk om die problemen (van Henk en Ingrid) wel te benoemen. De Nederlandse staat probeert het iedereen naar de zin te maken, dus óók de problemen van Henk en Ingrid moeten, indien mogelijk, opgelost worden.

Dan komt natuurlijk de vraag: Hoe lossen we die problemen op?

Geerts oplossing: “De Koran, dat fascistische boek, moet verboden worden”

Er zijn een aantal mogelijkheden om de problemen van Henk en Ingrid op te lossen. Deze problemen betreffen, zoals gezegd, niet-westerse allochtonen. Één oplossing is al een paar honderd jaar in trek, en staat bekend als “de wet”. Niet-westerse allochtonen dienen zich, eigenlijk heel normaal als je er even over nadenkt, aan de Nederlandse wetten en regels te houden. Het probleem is dat de politie de handen vol heeft aan andere taken (zie bijv. https://krapuul.nl/shrtnws/43485/agenten-zijn-je-beste-vriend/). Je zou zeggen, zorg dat de wet gehandhaafd wordt, zet genoeg agenten op straat, vertel af en toe eens wat die wetten dan precies inhouden, geef wat uitleg, en dan zul je zien dat het weer een stukje beter. Evalueren is niet moeilijk. Maar wat is het beleid: agenten komen er niet bij, en de waarde van de rechtsstaat zelf is afhankelijk van de uitspraak in het proces-Wilders. Misschien is deze oplossing te simpel.

Geerts oplossing: “De grenzen gaan nog dezelfde dag dicht”

Een andere mogelijke oplossing voor ons probleem ligt op het terrein van werk en scholing – niet van Henk en Ingrid, maar van de niet-westerse allochtonen. Onderzoek wijst uit dat autochtonen en allochtonen met hetzelfde opleidingsniveau zich vergelijkbaar gedragen en op dezelfde wijze wel of niet met justitie in aanraking komen. Zorg dus minimaal dat aan de leerplicht voldaan wordt. Steun het onderwijs door het interessant en toegankelijk te maken. Maar ook hier, nul op het rekest in het huidige beleid. Onderwijs is een linkse hobby en moet dus per definitie gekort worden. Een stage voor een opleiding? Zou de kansen op een baan kunnen vergroten! Mag niet!

Geerts oplossing: “Ik ga er als eerste met cement en stenen heen om die moskeeën dicht te metselen”.

Genoeg gezegd. Tenminste dat hoop ik.

3 gedachten over “Wie is hier nu eigenlijk de realist?”

  1. Wilders is een Don Quichot die windmolens bestrijdt. Het verschil met het boek zit ‘m in 1,5 miljoen Nederlanders, die nog meer opgaan in de waanvoorstelling van De Strijder Tegen Enge Dingen dan De Strijder zelf. De Strijder is een watje. Hij durft alleen abstracties als de Fascistische Ideologie aan te vallen, omdat die niks terugzeggen.

  2. Het valt mij op dat de multiculinariteit rechtstreeks de multiculturaliteit ondersteunt.

Reacties zijn gesloten.