Wie geen dwangarbeid wil verrichten stelt te hoge eisen

Via de twitterstream van de onvolprezen Petra Kramer uit het noorden des lands, werd ik attent gemaakt op het volgende stuk in sheeple-krantje ‘Friesch Dagblad’.

Een heel verhaal over hoe zielig of ‘ondernemers’ in dit land wel zijn (mensen die klagen en zeuren kan ik niet echt als ondernemers zien, vandaar de aanhalingstekens) vanwege een paar opmerkingen van Wilders’ afgevaardigde in het tweede fascistische regime sinds Mei 1945, Asscher.

Overigens, maar dat ter zijde, een regime dat zich in de woorden van stompzinnig lachebekje  Mark – hi ha ho koop een auto en zit niet te somberen en verder hou ik voorlopig nog even mijn bek terwijl het land de afgrond in dondert en zelfs de VVD mij uitkotst – Rutte graag spiegelt aan dat regime van Seyss – Inquart.

Maar goed, de conclusie van het lulverhaal in dat sheeple-krantje is duidelijk: als die verrekte werklozen en bijstandstrekkers nou eens wat minder noten op hun zang zouden hebben en gewoon braaf dwangarbeid zouden verrichten en zonder morren alle daarbij komende chicanes van weerzinwekkende types als Angelique van Delft van KZ DZB te Leiden zich zouden laten welgevallen…dan hoefden die arme goed bedoelende ’topondernemers’  in dit prachtige land geen mensen uit Polen of Bulgarije rücksichtslos uit te buiten.

‘U wilt geen dwangarbeid verrichten?! Weet u wel dat u daarmee de weg vrijmaakt voor het schandalig uit-en afpersen van  mensen uit Polen?! Dat wilt u toch niet? Eigen volk eerst  toch?!’

Dat is wat dat sheeple-krantje ‘Friesch Dagblad’  mensen wijs wil maken.

Zo rollen de sheeple-media in Nederland: een stompzinnig verlengstuk van schoften als Asscher en zijn ‘ondernemer’-vriendjes.

Wie sheeple-blaadje ‘Friesch Dagblad’ in de bus krijgt kan beter zijn abonnement opzeggen: het krantje informeert namelijk niet maar bedrijft propaganda en is loopjongen voor hen die een hoop ellende in dit land veroorzaken.

Weg ermee zou ik zeggen.

Met dank aan Petra Kramer.(@petrakramer)

 

34 gedachten over “Wie geen dwangarbeid wil verrichten stelt te hoge eisen”

 1. @1 Dré,

  “De uitbreiding van de EU is veel te hard van stapel gelopen. Dat geeft dus nu problemen!”

  De conclusie die rechts graag getrokken wil zien. Op de eerste plaats is er een crisis. Die geeft problemen. In een crisis zijn er meestal mensen die het nog slechter hebben en zwakker staan dan jij. De truc van rechts is om de oorzaak van de problemen af te wentelen op de allerzwaksten.

  Links moet zich allereerst richten op de bestrijding van de crisis en zeker niet de ene arbeider tegen de andere laten uitspelen.

 2. @3 “Links moet zich allereerst richten op de bestrijding van de crisis en zeker niet de ene arbeider tegen de andere laten uitspelen.”

  Nou wordt ie helemaal mooi, wat links niet allemaal moet van jou.

  De crisis is de verantwoordelijkheid van rechts, niet van links. Bovendien is de huidige uitbreiding van Europa een project van de grootindustrielen en iedereen die hen daarbij van dienst is. incluis jij.

 3. # hoeven de door ons gekozen linkse volksvertegenwoordigers dan helemaal niks te doen volgens jou.
  Lekker champagne socialistje spelen zeker.
  makkelijk links lullen met een ton salaris. of meer.

  Waar blyft een nieuw plan VAN ARBEID VOOR ALLEN?

 4. @5Nee, niet niets doen. Dat zie je me ook helemaal niet schrijven.

  Maar waar ik de pest over heb is dat links altijd maar weer het vuile werk voor rechts aan het opknappen is en er op aangekeken wordt. En dat wordt door schrijver van het stuk hierboven gepropageerd.

 5. @7 Laat Links (voor zover nog voorhanden) dat in godsnaam doen. (Neo-liberaal) Rechts kan het niet en/of is gebaat bij de gevolgen van een crisis. Kunnen ze weer goedkope arbeidskracht bedingen en op zekere (religieuze) minderheden schelden.

 6. @RalphvanderGeest

  Dat “sheeple-krantje Friesch Dagblad” maakt mensen niks wijs! Het is eerder een gebrek aan realiteitsbesef van jou kant! Wat er in het Friesch Dagblad wordt beschreven is de harde realiteit!

  Dat heeft niks te maken met dat onnozele gewauwel van jou over zogenaamde “dwangarbeid” ! Er zijn genoeg nederlandse uitkeringsgerechtigden die onder andere fysiek geschikt zijn voor het werk in de “land & tuinbouw”!

  Echter de meeste nederlanders danwel nederlandse uitkeringsgerechtigden zijn net een stelletje verwende kinderen! Ze halen hun neus op voor laag geschoold werk en weten het niet meer te waarderen, ze zien het als iets vanzelfsprekends.

  Het is daarom ook niet zo vreemd dat er zo veel “buitenlanders” werken in de schoonmaak en de land & tuinbouw, en dat geld tegenwoordig niet alleen voor laaggeschoold werk maar ook voor de “ambachtsberoepen” zoals timmerman, loodgieter, metselaar & etc. etc.

  Jouw “schoft” Asscher heeft naar mijn inziens meer dan gelijk om dit aan te kaarten, het ergste is alleen dat zo’n lamlul niet durft over te gaan tot nationaal politiek beleidt en alles moet/gaat doen in dat verschrikkelijke “bredere europese beleid”.

  Tot slot, de nederlandse uitkeringsgerechtigde heeft geen werk, geen inkomsten uit een arbeidsgerechtelijke overeenkomst! Ze hoeven niet te werken, ze hebben de hele dag niks te doen want ze hebben geen werk!

  Hoe kan het dan zijn dat er nog steeds mensen zijn zoals Ralph van der Geest die mensen ertoe aanzet om zich niet nuttig te maken! Die spreekt over zogenaamde dwangarbeid terwijl we verdomme genoeg mensen hebben om het werk zelf uit te voeren!

  Die liever buitenlandse arbeidskrachten inzet zodat we het hier maar niet hoeven te hebben over zogenaamde dwangarbeid vanuit de sociale dienst!

 7. @9 Tot slot, de nederlandse uitkeringsgerechtigde heeft geen werk, geen inkomsten uit een arbeidsgerechtelijke overeenkomst! Ze hoeven niet te werken, ze hebben de hele dag niks te doen want ze hebben geen werk!’

  Dat is dus allang niet meer waar; lees deze site en Doorbraak er maar eens op na, je wordt gewoon gratis te werk gesteld in diverse gemeensten, tegenwoordig. Sommige mensen zelfs in de baan die ze zelf voorheen hadden.

  Verder zijn er zo’n 150.000 vacatures en 600.000 werkelozen, dus hoe lossen we dat op? Niet alleen door alle buitenlanders naar huis te sturen.

 8. @10:

  [ Niet alleen door alle buitenlanders naar huis te sturen ]

  Zo vroeg is “alleen” en “alle” een “slip of the fingers” denk ik? ; )

  Niet door buitenlanders naar huis te sturen, is een veel mooiere zin.

 9. @11 ja, al zou dat het wel oplossen dan was ik er nog niet voor, maar ik wou even aangeven dat, zelfs al ben je voor, zo’n onwettige maatregel het niet eens veel ‘oplost’.

 10. @9 ‘Terwijl we verdomme genoeg mensen hebben om het werk zelf uit te voeren’! Precies! En voor dit werk horen mensen loon te ontvangen. Eigenlijk heel simpel…..

 11. @9 Weet je Ron wie zijn neus ophaalt voor laaggeschoold werk ? Dat zijn in ieder geval niet de uitkeringstrekkers.

  Wie dat wel doen zijn VVD types. Die proberen mensen te wippen en dan voor behoud van uitkering wat veel lager is weer aan te nemen. En dat terwijl de lasten worden verzwaard en het aantal banen enorm aan het afnemen is. En als er banen zijn in de landbouw dan zijn dat Polen die ver onder het niveau slavenarbeid aan het vericthen zijn. Polen en andere Gastarbeiders hebben we ook te danken aan datzelfde VVD.

  En zo houd rechts het volk dom, klein, arm en is er haat tussen bepaalde volkeren. Verdeel en heers. En zo werkt en draait de wereld al veel te lang.

 12. Nog een groter probleem is dat veel mensen in de bijstand niet mondig zijn of aan een psychische ziekte lijden, en dat maakt de SD geen fuck uit. Die moeten met hun rechtmatigheidsonderzoeken de juiste papieren op het juiste moment krijgen anders volgt er meteen een maatregel die kan variëren van een korting of het stopzetten van de uitkering. Protesteer je dan dat je langer dan 6 weken aan het werk gezet wordt bij het Arbeitslager krijg je ook een maatregel. Aan reïntegratie doet men niet, dat zou namelijk zonde zijn want dan raak je een uitkeringsslaaf kwijt.

 13. Oops, ik zie nu dat ik niet duidelijk ben geweest, toen ik in reactie 6 schreef ‘schrijver van dit stuk’ . ik doelde op Sjaax, niet op Ralph.
  Overigens, ik maak nu al 20 jaar in mijn familie mee dat iemand met een handicap elke ronde ‘laten we zien dat we flink zijn, dus moeten uitkeringstrekkers gepakt worden’ weer op moet komen draven bij zo’n duurbetaalde kwalificeerder. Die haar dan een rotklus opscheept, om vervolgens weer na verloop van tijd op straat gezet te worden, omdat ze niet in het gareel past.
  Komende week volgende ronde…..

 14. Ik weet niet of ik heel hard moet lachen, of juist huilen om zoveel stupiditeit, zoals Ron @9 toont..

  “Echter de meeste nederlanders danwel nederlandse uitkeringsgerechtigden zijn net een stelletje verwende kinderen! Ze halen hun neus op voor laag geschoold werk en weten het niet meer te waarderen, ze zien het als iets vanzelfsprekends.”

  Ron, jij hebt al die mensen gesproken? Stuk voor stuk? Nee? Waar haal je dan het lef vandaan om dat op die wijze te brengen?

  Lees bijvoorbeeld het archief van http://www.doorbraak.eu/ eens door, en kom dan terug om publiekelijk je verontschuldigingen aan te bieden aan al die voor jou onbekende mensen – die ‘door omstandigheden’ aanspraak moeten maken op het sociale vangnet zoals wij die hier in Nederland ‘ooit hadden’. Van een sociaal vangnet hebben is al geruime tijd geen sprake meer.

  Werkelijk, wat een stuitende domheid, Ron. Ga je heel diep schamen. Heel diep.

 15. Rechtsen leven in een paralelle wereld. Ze zien de feiten niet eens. Rechts maakt arm en werkloos en cijfers wijzen dat alweer uit met dit UITERST RECHTSE kabinet.

  Maar nee feiten zijn geen feiten bij hen. Nee ze geloven in de 1000 euro van Rutte…..

 16. @ 9 – Ron < Je blaat stieren poep!

  Ik ben (net als jij een mens) zo'n uitkeringsgerechtigde!
  In jouw ogen behoor ik waarschijnlijk tot de laagste (verwende) kaste van dit land. Omdat ik nou eenmaal de pech heb om als chronisch zieke te zijn geboren en dus de hele dag "thuis zit" (wat een pretje). Is een enkeltje Hadamar dan misschien een geschiktere oplossing voor mij?

  Maar gelukkig heb ik vrijwilligers werk, kan ik mensen zoals jou tevreden houden. AMEN!

 17. @ Allen,

  Ik heb nogal een misverstand laten ontsaan maar het gaat in mijn optiek alleen om de WW-uitkeringsgerechtigden.

  @10 – Laurent

  Inderdaad klopt het wat je schrijft! Maar het is ook zo dat in het overgrootte deel van de nederlandse gemeentes de uitkeringsgerechtigde helemaal geen arbeid behoeft te verrichten voor zijn of haar WW-uitkering.

  Er is in pricipe helemaal niks mis met het feit dat je arbeid zou moeten verrichten voor je uitkering, zeker niet als het gaat om sectoren waar er een gebrek is aan arbeidkrachten zoals bijvoorbeeld de land & tuinbouw! En waar buitenlandse inhuurkrachten worden ingezet.

  Van gratis tewerkstelling is dus geen sprake. Men ontvangt immers een uitkering!

  @17 – Marc

  Ik reageer enkel en alleen op het artikel van Ralph van der Geest hierboven!

  Ik heb het hier alleen over de ww -uitkeringsgerechtigden! Mensen die dus gewoon voor hun uitkering kunnen werken.

 18. @21 Als ik jouw redeneringen doortrek, zou iemand met ww veel te veel uitkering krijgen voor het minderwaardige werk wat je gedwongen wordt te verrichten. Dat is alleen te rechtvaardigen door meer uren te werken, dan kan je je net als die stagiair doodwerken.

 19. @Ron
  [Er is in pricipe helemaal niks mis met het feit dat je arbeid zou moeten verrichten voor je uitkering,]

  Wie arbeid verricht heeft recht op loon. De WWB uitkering is voor degenen die niet (middels loonarbeid) in hun inkomen kunnen voorzien. Dus hoezo werken voor een uitkering? Waarom wordt hen geen dienstverband aangeboden met een marktconform salaris? Wie werkt heeft op zijn minst recht op het minimumloon. Uitkeringsgerechtigden dwingen om te werken zonder hen een dienstverband en normale rechtsbescherming te geven is illegaal. Mensen laten werken tegen minder dat het minimumloon is illegaal.

  http://www.ipernity.com/blog/bertus/429910

  http://www.fnv.nl/nieuwsberichten/gemeenten-maken-misbruik-van-werklozen/

 20. @22 – Louis France

  Nee, dat lees je helemaal vekeerd! Dat zogenaamde minderwaardige werk van jouw wordt op dit moment verricht door Polen, dus die redenatie van dwang of meer uren werken danwel de zogenaamde stagiar is allemaal onzin!

  @23 – Duif

  De wet is verandert, maar nogmaals; “er is in pricipe helemaal niks mis met het feit dat je arbeid zou moeten verrichten voor je uitkering”.

  De rest is bijzaak, immers waarom zou je niet arbeid behoeven te verichten voor je uitkering?! Hoezo niet werken voor je uitkering? Waarom een Pool inhuren voor het werk?

  De vragen die je stelt zijn niet relevant! Ik heb het helemaal niet over marktconforme dienstverbanden en daar gaat dit ook niet over! Lees eerst eens wat er staat.

 21. @24 Er is werk, deze mensen hebben recht op loon,,er is geen werk voor deze mensen en dus hebben zij recht op een uitkering, wát begrijpt u hier nou niet aan?

 22. @24 Tja Ron, misschien moet je zelf ook wat beter lezen en proberen dingen niet door de war te halen.
  [er is in principe helemaal niks mis met het feit dat je arbeid zou moeten verrichten voor je uitkering]

  Bedoel je hier de WW uitkering of de WWB uitkering?
  mbt tot WW uitkering
  http://www.uwv.nl/Particulieren/ik_ben_werkloos/tijdens_mijn_uitkering/ww_en_passend_werk.aspx

  Maw indien iemand met WW aan het werk gaat is er sprake van accepteren van een nieuw dienstverband en loon. De WW stopt. In de WW bestaat niet iets zoals het werken met behoud van uitkering.

  Bedoel je de WWB uitkering. Het klopt dat in de nieuwe WWB regels sprake is van het leveren van een tegenpresatie – werk dus.
  Daar horen wel een aantal voorwaarden bij.
  http://www.ipsz.nl/pagina/8023/plicht-tot-tegenprestatie-naar-vermogen#gemeentelijk_beleid

  En er zit een addertje onder het gras: Het is mogelijk in strijd met internationale verdragen, zoals artikel 4 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) of artikel 2 van het ILO-verdrag nr. 29.

  Dus jij kunt wel van mening zijn dat er niks mis mee is dat mensen werken voor hun uitkering. In het licht van nationale wetgeving en internationale verdragen is het niet toegestaan.

  Bovendien wordt duidelijk dat de gemeenten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering falen dat op een behoorlijke manier te doen.

  http://www.vngmagazine.nl/nieuws/14081/rechter-legt-tegenprestatie-voor-uitkering-aan-banden

  https://krapuul.nl/overig/blog/119993/klijnsma-speelt-ministertje-en-geeft-lulkoekantwoorden-op-kamervragen/#sthash.VpQ8pr4s.dpbs

  er komt dan ook een onderzoek
  http://www.inspectieszw.nl/actueel/publicatieagenda_werk_en_inkomen/Verkennende_studie_Tegenprestaties_WWB.aspx

 23. Ik zie niet in waarom we iemand als Ron die – blijkens zijn reactie onder 21 – denkt dat de gemeente de WW uitkeert, serieus moeten nemen.

 24. Daar hebben we Ron weer. Sinds wanneer is Ron woordvoerder van een het criminele onderonsje genaamd PVDAVVD? Waar in Ron’s leven is het mis gegaan met het vermogen om sociaal en daarmee normaal denkend te zijn? Of is Ron inderdaad het prototype van de asociale minkukel welke men in overvloed in rechtse kringen aantreft? Ik hoop het nog eens te beleven dat sociaal mislukten zoals Ron een aantal jaren verplicht moeten werken en daarbij slechts een uitkering krijgen!

 25. @27 – Duif

  “Hulde” voor je reactie en onderbouwing ervan d.m.v. de geplaatste links.

  Ik bedoel hier beide uitkeringen. En ik ben het met je eens dat er door gemeente’s via z.g.n. arbeidbureaus vaak misbruik wordt gemaakt van uitkeringsgerechtigden! Dat is iets wat waar ik echt persoonlijk een afkeur van heb.

  Maar ik reageerde in @21 op o.a. @20 – Meisan. Mischien had ik wat minder vriendelijk moeten zijn “en aan hem had moeten vragen of hij begrijpend kán lezen” want ik had het in mijn reactie @9 toch écht over “uitkeringsgerechtigden die onder andere fysiek geschikt zijn voor het werk in de land & tuinbouw!”.

  @30 – Links – 31 aug 2013 at 4:54 pm

  Hoe wil je mijn reactie hebben Links? Dat ik je beschuldig van aannames? Dat ik vindt dat je bevooroordeeld bent? Dat ik het niet eens ben met hetgeen wat “RalphvanderGeest” schrijft en daar @9 mijn mennig over geef? Zeg het maar! Zolang ik maar niet die “kul” hoef te lezen wat je schrijft in je reactie @30.

  @29 – jvdheuvel

  Ja, het is inderdaad best moeilijk sommige mensen hier serieus te nemen!

 26. Ron, voor het openen der mond, hoofd inschakelen. Of is dat te hoog gegrepen? Jij hebt helemaal geen mening. Jij raaskalt al die frauderende, stelende en liegende werkgevers en politici na welke schijt hebben aan wet en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en naleving van cao’s! En dan hebben we het nog niet over de mateloze minachting van dat soort lieden voor zelfs maar een greintje sociaal gevoel! Mensen zoals jij, en dat zijn er tienduizenden, propageren dit weerzinwekkende gedrag! Worden jullie ervoor betaald om deze godsgloeiend schandalige leugens te verspreiden ter meerdere eer en glorie van het uitbuiters canaille welke zich werkgever of politicus noemt?

 27. @32
  Dit soort gedrag ontstaat omdat men veels te bang is dat er betaald moet worden voor de mateloze overconsumptie gefinancieerd met tophypotheken. En zoals gebruikelijk wordt er naar beneden getrapt en naar boven gelikt.

 28. Zoals Leon het zegt. @ 14

  Feiten zijn rechts een doorn in het oog. Ze leven in een fantasy wereld waarin ze denken het op een eerlijk manier bij elkaar geharkt te hebben en wie de boot heeft gemist door wat voor een reden dan ook is minderwaardig.

  Maar Rutte is daar een schoolvoorbeeld van hoogmoed komt voor de val. Ghandi dat was pas een leider. Geweldloos een rechts regime omverwerpen. Sociaal bewogen zijn is veel moeilijker dan rechts zijn. Vergt een hoger intellect zulke helden kan rechts nooit voortbrengen. Geweld, haat, onkunde, angst, manipulatie, leugens, onrechtvaardigheid, dood en verderf is des rechts.

Reacties zijn gesloten.