Wicked Rutte

Vooral Alexander Pechtold en Arie Slob maken er goede sier mee. Het Kunduz-akkoord. Volgens Pechtold is het het bewijs dat we na de verkiezingen de koningin niet meer nodig hebben bij de formatie. Want kijk eens wat er gebeurde. Zeven weken Kotshuisoverleg, Wilders liep weg en bracht daarmee Nederland op de rand van de afgrond. Gelukkig waren er partijen die hun verantwoordelijkheid namen en wat in het Kotshuis in zeven weken niet was gelukt, lukte deze partijen in twee dagen.
Misschien verbaast het u dat ik dit lulverhaal zo uit mijn hoofd opschrijf, maar ik heb het inmiddels zo vaak gehoord, dat ik er van droom en mijn vrouw me wakker moet maken omdat ik in mijn slaap lig te raaskallen.

Kotsmisselijk van de PVV
Wat Pechtold niet schijnt te begrijpen is dat het Kunduz-akkoord misschien wel tot stand kwam omdat iedereen inmiddels doodziek was van de gijzeling van Nederland door de PVV. Door na het mislukte Kotshuisoverleg snel tot overeenstemming te komen, sloeg men twee vliegen in een klap.
Men maakte duidelijk dat regeren met populistische gijzelnemers een onmogelijke zaak is en men maakte de VVD en het CDA duidelijk, dat het vanaf het begin af aan al anders had gekund. Dat is misschien waar, maar je kunt het ook anders zien.
Net zoals bij de LPF moesten we er misschien gewoon doorheen. Anders hadden we nu met de PVV in onze maag gezeten. Nu is de partij alleen nog een graadmeter waarmee we kunnen zien hoeveel ezels er nog in Nederland zijn die zich driemaal aan dezelfde steen stoten.
Al met al wil ik bij de komende formatie wel eens zien of men er weer binnen twee dagen uit is. Tenslotte staan we nog steeds aan de rand van de afgrond. Weliswaar iets verder van de rand, maar we zijn nog verre van veilig.

Wicked Rutte
Gisteren bleek, mede dankzij de fact-checkers, dat Rutte maar liefst vier maal de waarheid niet vertelde. Nu Diederik Samsom terecht in zijn nek hijgt, slaat hij wild om zich heen met hele halve en hele onwaarheden. Daarom ben ik zo blij met de fact checkers. Vroeger kwam je ermee weg en nu wordt je er keihard door afgerekend. Waarom doet Rutte dit? Hoogstwaarschijnlijk omdat hij in zijn hoofd nog steeds gegijzeld wordt door de bruine ezels.

Met Wilders heeft Nederland voorlopig afgerekend. Maar een premier die liegt en zich niet kan opstellen als premier van alle Nederlanders, mag koste wat het kost niet meer in het torentje terecht komen.
Ik weet dat ik mij niet mag laten verblinden. Diederik Samsom is de PVDA niet. Achter Samsom zitten ook Ella Vogelaars en andere brokkenmakers. Maar Diederik is een politicus zoals ik nog niet tegen ben gekomen en alles beter dan het misselijkmakende gevoel dat ik de laatste twee jaar heb gehad.

8 gedachten over “Wicked Rutte”

 1. en alles beter dan het misselijkmakende gevoel dat ik de laatste twee jaar heb gehad.
  Ja volkomen mee eens. Wat betreft CDA/VVD/PVV.
  Steeds moesten we horen hoe erg de PVV wel was.
  Daarmee verbloemden ze in de media volledig het onvoorstelbaar aantal afbraak maatregelen uitgevoerd
  door CDA en VVD. Ze waren kwaad op de PVV omdat CDA en VVD nog niet uitgewinkeld waren als het gaat om het verslechteren van de positie van de gewone bevolking.

 2. Ella Vogelaar was een van de weinige betrokken en menselijke recente bewindslieden van Nederland , niet vreemd dat een Salonsocialist alleen haar interview-blunder herinnerd en niet haar beleid , Hoe je eruitziet in de media is belangrijker dan je beleid of standpunten , vandaar al die randdebielen die nu weer in de ” Links praten , Neo-liberaal handelen” val van de partij van de Bilderbergers trappen en de SP voor de PvdA verlaten …

 3. Even iets anders:

  Stel de VVD wordt weer de grootste en vormt samen met D66, het CDA en …. samen een nieuw kabinet.

  1. Ontslagrecht vervalt.
  2. En langer thuiszorg leveren.
  3. Het feit dat mensen (omdat het mensen zijn) hun problemen meedragen van prive naar het werk en andersom.
  4. Gezin met 2 kinderen.

  Wat krijg je dan als die punten elkaar gaan versterken ?

  Je moet vanuit je werk heel vlug naar huis je kinderen voeden en van school halen. Dan ga je als de bliksem naar het huis van je bejaarden moeder om haar daar te verzorgen en vlug zelf wat eten en dan naar huis om te slapen want morgen gaat de wekker weer vroeg.

  Nou dit maand in maand uit. Op je werk loop je erbij als een dweil je werk lijd eronder. Je kinderen krijgen totaal niet de aandacht die nodig is. Uiteindelijk ben je helemaal opgebrand letterlijk het stoom komt je oren uit. 24/7 bezig.

  Net alsof je werkgever dat niet zal zien en steeds meer gaat vinden. Voor jouw een jonger single iemand en mooi dat die ontslagrecht er is dus voila! Je kunt ook nog eens thuis blijven want je krijgt ontslag.

  Dus het resultaat is dat je in de bijstand geraakt, overspannen bent, je kinderen niet meer kunnen studeren, geen vakanties en je heb je moeder in huis of waar ze dan woont.

  Is dit wat we willen ?

 4. @Salonsocialist, je doet blijkbaar niet onder voor Rutte in je beweringen:

  “Zeven weken Kotshuisoverleg, Wilders liep weg en bracht daarmee Nederland op de rand van de afgrond. ”

  Wablief? Wat zeg je me nou?
  Het is immers Rutte die zelftevreden en vingerlikkend besloot met zijn ultra-rechtse maatjes Verhagen en Wilders voor zijn eigen elitaire VVD clubje in minderheid te gaan regeren.

  Hij is die Nederland op de rand van de afgrond heeft achtergelaten en niet Wilders, en gelukkig, want Rutte alleen deed dan een stapje vooruit naar de verlichte VVD-toekomst.
  We wachten nog steeds in Nederland op een degelijk Premier die de interessen van de hele natie zal gaan verdedigen.

  Rutte heeft stelselmatig zijn verantwoordelijkheid van Premier voor Alle Nederlanders ontlopen en wou als echte CEO/directeur van het bedrijf Nederland de Marktwerking genadeloos overal invoeren en nooit met de rest van de partners PvDA, SP enz moeten regeren.

  De rest zijn Kunduziaanse praatjes.

 5. Ella Vogelaar mag dan een vreemde eend in de bijt geweest zijn, maar de Vogelaarwijken waaraan gewerkt is, hebben echt een enorme verbetering ondergaan. Zo’n voorbeeld is te zien in Rotterdam-Noord waar het eerst slecht toeven was, maar nu al een buurt met allure is ontstaan.

  Jammer dat die vrouw niet meer kans heeft gekregen.

 6. Als ik kijk bij de stemwijzer en standpunten van de VVD snap ik niet dat er daar nog uberhaupt mensen op stemmen zeker met een lijsttrekker als Rutte

  Paar punten:
  Ontslagrecht versoepelen
  Huurprijs van woning laten bepalen door huurder
  Studenten moeten lenen voor studeren
  Eigenrisco bij huisarts bezoek

  Kijk over bepaalde standpunten kan ik nog wel snappen dat ze verschillen met andere iedereen heeft een andere visie op hoe het beter gaat

  Maar je kan toch niet serieus denken dat de huurprijzen beter worden als je die zelf laat bepalen door de huurder
  Zoveel mensen die nu al vrezen voor hun baan en dan nog met versoepelen van ontslag zal er echt niet beter op worden

  Mensen die dit bedenken leven die wel in nederland ? komen die nog wel op straat tussen de gewone mensen of zitten ze alleen maar in hun gigantische villa te profiteren van de aftrek hypoteekrente

  Ik heb een afschuw voor Wilders zijn moslim haat maar ik moet zeggen hij heeft toch veel standpunten die goed zijn voor de normale burger in ieder geval stukken beter dan de VVD natuurlijk buiten de standpunten van de PVV over Immigratie en dergelijke

 7. @7

  Floris, Krapte op de arbeidsmarkt zit er aan te komen…Meer aanbod van woningen dan vraag…Lenen voor studeren is prima. Of wil je dat de arbeiders moeten opdraaien voor het feesten en studeren?
  Als je een been breekt in de States dan ben je het 7 voudige kwijt van hier in Nederland…

  Ergens moet het geld vandaan komen.

Reacties zijn gesloten.