Werpt PvdA barricade op tegen xenofobe VVD?

De PvdA lijkt zich eindelijk eens ferm teweer te stellen tegen een discriminerend plannetje dat ooit al onder Bolkestein gelanceerd werd, het opwerpen van een flinke barricade voor Antillianen die naar  Nederland willen komen. Dat dit een volkomen abject en discriminerend idee is hoef ik blijkbaar zelfs de PvdA niet uit te leggen:

PvdA-Kamerlid Van Laar: ‘Het wetsvoorstel kiest ervoor om alle Antillianen te belemmeren in hun vestiging in Nederland. Daarmee reikt het voorstel veel verder dan de doelstelling van de wet, namelijk het voorkomen dat kansarme en criminele Antilliaanse Nederlanders naar Nederland komen. Dat is niet proportioneel en daar hebben wij fundamentele bezwaren tegen.’ (Volkskrant)

Maar fundamentele bezwaren? Nee, fundamentele bezwaren zouden het zijn als men die had tegen het belemmeren van de bewegingsvrijheid van élk lid van het koninkrijk binnen het koninkrijk. Echter, de PvdA wil er nog wel steeds over nadenken om criminele en kansarme jongeren tegen te houden.

Dus we hebben een gebied in ons eigen koninkrijk waar het allemaal beduidend moeilijker is om een bestaan op te bouwen, en wij zeggen tegen de wat minder gewenste bewoners van dat gebied “eh blijf even lekker daar ja, daar hebben we hier geen zin an”. Wat is dat voor een waanzin? Die mensen, gewenst of ongewenst, zijn inwoners van ons koninkrijk!

“Ja maar”, huilt de gemiddelde Wassenaersche parelketting met zo’n door overmaat van zon gelooide huid, die zich al pensionada waande op een Caribisch eiland, “de Antillen hebben zelf óók regels die de toegang van Nederlanders beperken!”. Dat is echter van een andere orde; als je maar 250.000 inwoners hebt op een eilandje van enkele tientallen kilometers lang en nog minder kilometers breed kun je niet ongelimiteerd mensen toelaten. Zeker niet van die compleet niet-integrerende witte Hollanders.

Waarom zo’n plan dan niet ook doorgevoerd per provincie? Of per gemeente? Dat kansarme, criminele jongeren ook Wassenaar of Blaricum niet meer in mogen?  Jaja, ik weet dat dat wettelijk iets anders ligt, maar het idee blijft hetzelfde. In feite ligt dat idee zelfs mondiaal gezien hetzelfde, maar goed, zelfs als ik binnen het bekrompen nationale frame blijf is het een volkomen asociaal, egocentrisch en discriminerend plan, óók de PvdA-variant ervan, wederom een treffend staaltje asociaal-democratie.

24 gedachten over “Werpt PvdA barricade op tegen xenofobe VVD?”

 1. Ik ben bang dat het alleen maar wat gepruttel voor de bühne is van de PvdA. Verkiezingen in zicht en zo. En zoals je zelf ook al zegt, de PvdA-variant is niet minder discriminerend.

 2. “PVV, SP, CDA en SGP lijken, onder voorwaarden, met Bosman in te kunnen stemmen”.

  De SP gaat het voorstel met wat mitsen en maren steunen, de SP doet dit uiteraard in het belang van de Antillianen zelf. Net als bij de Moe-landers, die moeten terug want hier wacht hen slechts ellende. Ronald van Raak en Antillianen googlen, blergh.
  Had ik het vod “gastarbeid en kapitaal” van deze partij al eens genoemd? Zal wel.

  Xenofobe zooi die SP. Nooit anders geweest.

 3. Om de vraag in de kop te beantwoorden van dit overigens zeer juiste stuk: welnee. Die kwestie is gewoon zo’n ‘uitruilthemaatje’ van de door zijn kinderen geïnspireerde Diederik Samsom (zo’n zwijn zou onmiddellijk uit de ouderlijke macht gezet moeten worden. Hij is erger dan Benno L en ik vind dat die ‘bezorgde burgers’ van laatste bij die flat maat bij Samsom moeten gaan joelen, tieren en schelden) om op het pluche te kunnen blijven no matter what. Bovendien heeft de PvdA niet zelf nog vrij recent xenofobe voorstelletjes gedaan met dezelfde strekking? Ik meen van wel.

 4. Barikades opgeworpen door een Partij waarvan een in Marokko geboren Burgemeester migrantengolven vreest ?? http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3604480/2014/02/27/Aboutaleb-vreest-migrantengolf.dhtml

  Het is hééél eenvoudig .. In Rotterdam en den Haag wonen veel Antilianen , de PvdA raakt in Rotterdam de Islamitische stem kwijt aan de NIDA en in den Haag aan de Islam Democraten .. dus ff een schijnbeweginkje om wat antiliaanse stemmen te trekken , en dan later tot een “noodzakelijk compromis “overgaan waarbij de VVD voor 99% haar zin krijgt ….

 5. @Al, ah…weer zo’n fascistoïde dwaas in disguise van de PvdA die net als schedelmeter Lodewijk Asscher mekkert over ‘dijkdoorbraken’? Nou. zo’n club gaat de apartheidsstaat echt niet tegenhouden. Sterker nog: ze juichen hem toe en voeren hem in.

 6. @Le Roi Danse: dat was mij ook al opgevallen, over de SP. Dat ga ik eens even in de gaten houden.

 7. LRd, volkomen juist en ja, je had al een aantal goede stukken aan dat vod gewijd.

 8. Grandioos! Scherp en met veel inzicht geschreven. Mijn complimenten Laurent.

  De LTU (Landsverordening Toelating en Uitzetting) is de voormalige Nederlandse Antillen in 1954 door “het moederland” door de strot geduwd, “voor ons eigen bestwil”:
  Want stel je toch voor dat heel Nederland hier zou komen wonen, dan zouden we met z’n allen van de rotsige klippen af vallen.
  Er werd ons een vergelijking voorgehouden met een jongere die op kamers ging wonen: vader, moeder, broertjes, zusjes konden niet zomaar bij de jeugdige kamerbewoner intrekken, daar was diens woonruimte niet op berekend. De kamerbewoner daarentegen, had te allen tijde recht op toegang tot het ouderlijk huis. Binnenkort niet meer dus!

  Vervolgens is er tussen de eilanden een verdeel-en-heers politiek opgestart:
  Er waren aanvankelijk nog geen “Nederlandse Antillen”: de 6 eilanden heetten “Curaçao en ONDERHORIGEN”. Je kon er op wachten dat een slimme Arubaanse politicus (Bettico Croes) zijn kiezers zou toeroepen: Horigen zijn slaven, dat willen wij toch niet zijn?
  Gevolg:
  Aruba kreeg in 1985 de “status aparte”.De beruchte LTU werd zodanig aangepast, dat wie op Curaçao is geboren, voortaan op Aruba een “vreemdeling” werd en vice versa:
  Mijn schoonmoeder is op Curaçao geboren, maar woonde vanaf haar 3e jaar op Aruba, ik net andersom: wij hebben beiden een verblijfsvergunning voor het eiland waar wij zijn opgegroeid en naar school gegaan, waar onze familie woont en dat wij “thuis” noemen.
  Inmiddels is de LTU “verfijnd” met het begrip NVT (ja idd Niet Van Toepassing):
  Dat betreft personen die niet zijn geboren op het eiland waar zij wonen, maar van wie 1 van de ouders er wèl is geboren: op hen is de LTU Niet Van Toepassing. Mijn man (geboren op Aruba) en mijn schoonzusje (geboren te Amsterdam) zijn “NVTers” omdat hun moeder op Curaçao is geboren. Evenals “onze” huidige premier Ivar Asjes (geboren te Rotterdam).
  Ik ben héél benieuwd of in de “bosjesmanwet” ook een NVT bepaling zal worden opgenomen.

 9. Wat dacht u van het volgende:

  In Rotterdam spreken we Nederlands.

  Nee, dat is geen idee van mij maar staat op verkiezingsposters van de VVD in Rotterdam.
  Hoe komt het toch als ik politici van rechtse huize zie ik altijd visioenen krijg van Anton Mussert aan de handje gehouden door Jozef Goebels? VVD, misdadig schaamteloos! VVD Rotterdam, te stom om te beseffen dat Rotterdam de pretentie heeft een wereldhaven te zijn!

 10. In Rotterdam staat een Columbiaanse man op de nominatie om uitgezet te worden want Columbia is “veilig “! De man heeft in Rotterdam een vrouw en kinderen, maar daar heeft de uitzettende instantie geen boodschap aan. Dit bericht staat op de digitale editie van het AD. Als je de reactie’s dan leest! Ik heb er ook op gereageerd en wel als volgt:

  En jawel, daar zijn ze weer. De haatzaaiers. De verongelijkten. De Wilders adepten. Ik zou eindelijk wel eens willen weten wat het AD zijn standpunt is in dit soort kwestie’s! Of heeft het AD geen standpunt onder het motto ” de krant moet neutraal zijn “! Of vindt het AD de verkoopcijfers belangrijker dan tegengas geven aan het extreem-rechtse haatgebrul wat altijd weer opklinkt bij dit soort berichten? En om die reden een groot aantal reactie’s welke tegen deze lieden is gewoon niet plaatst?

  Nog een toevoeging van mij.
  Het valt mij op dat de berichtgeving in het AD nogal selectief is. Is er een bericht met een crimineel tintje en er zijn medelanders bij betrokken dan kan je reageren hetgeen dan ook door de AD lezers hartstochtelijk gedaan wordt! En wel zo hartstochtelijk dat deze reactie’s de vergelijking met nazi-ideologie glansrijk kan doorstaan. Maar is er een bericht waar zeg maar autochtonen betrokken zijn kan er niet gereageerd worden! Ook andere kranten maken zich hier schuldig aan. Verbeeld ik mij dit nu of hebben jullie ook die indruk?

 11. Links,
  De VVD zegt met die poster,dat zíj Nederlands spreken oké nou leuk dan dat de VVD-fractie wanneer zij in Rotterdam zijn Nederlands spreken leuk voor hun dan dat de VVD dat spreekt fijn,boeien.als je enkel Nederlands verstaat en de VVD-fractie heeft iets te melden kan je ernaar luisteren.
  Maar hopen dat andere partijen méér talen kunnen spreken en willen,wel zo opgeleid in een havenstad

 12. Trouwens wat de VVD-fractie te zeggen heeft in welke taal dan ook boeit mij niet.
  Er staat op die poster ook WE….laten we gewoon aannemen dat zij zichzelf ermee bedoelen non info dus

 13. @Links:
  [Columbia is “veilig “!]:
  ????
  Ze zijn niet goed wijs! Colombia is zo “veilig” dat mijn neef die er woont (in Cali) alles in het werk stelt om naar Curaçao te verhuizen. Hij heeft er zelfs zijn goede baan (ITer) voor over en is bereid hier desnoods als vuilnisman te werken. Zó “veilig” is Colombia!

 14. @Links:
  [In Rotterdam spreken we Nederlands.]

  Ook op Curaçao spreken wij Nederlands: De 1 wat beter dan de ander, afhankelijk van het aantal jaren dat iemand Nederlandstalig onderwijs heeft genoten en/of in NL heeft gewoond.
  Als het aan een bepaalde groep (rijke, rechtse)hier wonende Nederlanders lag, zouden wij verplicht zijn uitsluitend Nederlands te spreken: altijd, overal en met iedereen.
  De door hen aangevoerde argumenten:
  – wij zijn een klein taalgebied: ongeveer 200.000 mensen hebben Papiamento als moedertaal:
  Ik denk dan: en wat dan nog? Engels is een groter taalgebied; toch zijn ook de Engelstalige kinderen op de Bovenwindse eilanden gedwongen hun schoolexamens in het Nederlands te doen.
  – Papiamento is veel later dan het Nederlands erkend als toegestane taal binnen het koninkrijk. Pas in 1958 had
  deputado Chano Margareta het lef om voor het eerst in zijn moedertaal het woord te voeren in het parlement:

  http://www.kkcuracao.com/?p=51159

  – ze vinden onze taal “belachelijk” klinken; vooral vanwege de veel voorkomende klank “ta” (het werkwoord “zijn” + al
  zijn vervoegingen, ook als hulpwerkwoord om de tegenwoordige tijd aan te geven, dus idd veel gebruikt)
  – ze vinden de op Curaçao en Bonaire gehanteerde, fonologische spelling van het Papiamento nòg “belachelijker” en zelfs
  “primitief” en onderstrepen dat met “ik weiger een taal te leren waarin men “mènedzjer” en “Niyark” schrijft ipv manager resp. New York”.
  Hoewel ik zelf altijd de Arubaanse, ethymologische spelling schrijf, omdat ik dat zo al mijn hele leven gewend ben,
  stoor ik mij aan dergelijk commentaar.
  – Ze beroepen zich op het feit dat er hier eerder Nederlanders waren dan de 80% van de bevolking, die geheel of gedeeltelijk afstamt van Afrikaanse slaven en gaan zelfs zo ver te vinden wij “dankbaar moeten zijn voor de transatlantische slavenhandel, aangezien het grootste deel van de Antillianen anders nog in Afrika zou hebben rondgerend met een botje door de neus”.

  Je moet maar durven!

 15. Stomme poster,met opzet om autochtone burgers het gevoel te geven van zó die buitenlanders worden even een lesje geleerd.
  Maar lekker belangrijk.
  In ieder geval heeft de VVD een boel touwtjes enorm strak vast,ze duiken overal op,hebben de beste kwaliteit posters en op de meest prominente plaatsen gezet,en is de VVD wel erg populair ineens.
  Wat de VVD ook doet ze lijken untouchabel.

 16. De VVD,PVV,en andere nog wellicht te komen rechtse oproeikraaiers,zullen de allochtonen blíjven gebruiken voor campagnevoeren..nu zijn volgens hen de allochtonen het probleem,over vier jaar ook weer,over tien jaar ook weer,over twintig jaar ook wéér….zolang allochtonen in Nederland wonen zullen de rechtse politici dit als partijprogramma gebruiken,alleen wanneer er geen allochtonen zouden wonen in Nederland kunnen ze dat niet meer,dan moeten ze met echte verkiezingsprogramma onderwerpen komen,en dat is moelijk.
  Dus de toekomst van stemmen is dus doelloos omdat het zolang allochtonen hier wonen noot zal veranderen.
  Over dertig nóg dezelfde partijprogramma onderwerpen en de tokkievee stemmers die tot de eeuwigheid hopen op Nederland zonder allochtonen….Dus de VVD en de PVV en de nog vele rechtse politieke partijen zullen garen blijven spinnen.

 17. @natte neel:
  [ze lijken untouchabel.]:
  zo onaanraakbaar als de melaatsen in vroeger eeuwen; bijna “unDutchable” 🙂

  @ Al Bakrastani:
  Responde exelente di NIDA!
  Ja, ook op Krapuul zijn wij meertalig :-))

 18. Daar gaan we:
  D66: “Rassenwetgeving”
  PvdA: “Daar heeft de PvdA principiële bezwaren tegen.”
  VVD: “de ongebreidelde instroom” (de eufemistische vorm van tsunami en dijkdoorbraak)
  SP: “Er wordt gedaan alsof de rechtstaat op zijn grondvesten schudt, alsof er iets heel dramatisch aan de hand is. Maar is dat ook zo?”
  PVV: “hypocriet dat Kamerleden woorden als rassendiscriminatie in de mond nemen.”
  SGP: “fatsoenlijk beleid”
  http://nos.nl/artikel/622251-kamer-kraakt-antillianenwet.html

 19. VVD: we zijn corrupt als de pest en crimineel voor de rest, maar we spreken altijd Nederlands!

  Zo houden!!

 20. Het probleem hier in Nederland is dat we al sinds de jaren ,80 een categorie politici in den Haag gekregen hebben die totaal buiten alle realiteit staan en niet alleen voor wat er binnen Nederland aan de hand is; maar ook volkomen wereld vreemd is ten aanzien van de rest van deze wereld.
  En helaas zijn deze dombo’s inmiddels al sinds een groot aantal jaren ook doorgedrongen in de lagere politieke regionen.
  We hebben ooit de naam gehad van een handels volk en mede daardoor is Nederland groot geworden; helaas ook door minder frisse praktijken; maar vooral mede door het feit dat velen in dit land meerdere talen spraken en we met elk volk in deze wereld ongeacht ras of religie handel dreven.
  Dus laat deze dombo’s nu in Rotterdam maar gauw Nederlands praten dan is deze 2 de maasvlakte helemaal niet meer nodig en dan hebben Antwerpen en de Eemshaven de kans om deze rol van wereldhaven over te nemen.

Reacties zijn gesloten.