Werkstraffen en geldboetes voor bedreigers Sylvana Simons

De rechtbank in Amsterdam heeft werkstraffen tot 80 uur opgelegd voor opruiing tegen Sylvana Simons. De hoogste straf kreeg een man die een lynchfilmpje had gemaakt waarin het hoofd van Simons was geplakt op het beeld van een donkere vrouw die door de Ku Klux Klan was gelyncht. Drie anderen die verdacht werden van opruiing kregen werkstraffen van 60 uur opgelegd. Van de in totaal 22 verdachten werd er één vrijgesproken.

Een aantal andere verdachten kreeg geldboetes van 150 tot 450 euro opgelegd wegens belediging. Één van hen werd vrijgesproken.

Volgens de rechtbank overschreden de uitlatingen van de verdachten de grenzen van het toelaatbare. De rechter zegt met de straffen duidelijk te willen maken dat aan het overschrijden van de grenzen van de vrijheid van meningsuiting consequenties verbonden zijn.

Toen Sylvana Simons bekend maakte namens DENK mee te zullen doen aan de verkiezingen, kreeg ze een ongekende hoeveelheid bedreigingen en racistische bagger over zich heen. Daarvoor deed Simons in mei 2016 aangifte van discriminatie, belediging en bedreiging.

 

1 gedachte over “Werkstraffen en geldboetes voor bedreigers Sylvana Simons”

  1. Pingback: Sylvana opende beerput van racisme | Krapuul

Reacties zijn gesloten.