Werklozen hebben straks geen tijd meer om werk te zoeken

Eric Datema van BuroDat. wil een keurmerk voor werklozen instellen. Nee, dit is niet de zoveelste rechtse klootzak die werkkampen wil inrichten en mensen onder het minimumloon wil laten werken. Het is een goedbedoeld voorstel!

Datema wil met zijn goedbedoelde bemoeizucht werklozen nog een onderzoek opdringen. Naast de chicanes van de Sociale Dienst en de reïntegratiebureaus wil hij werklozen testen op hun arbeidsethos. Zou Datema wel hebben nagedacht over hoe zijn plannetje praktisch zou kunnen uitwerken als het daadwerkelijk ingevoerd werd? Dan wordt het: wee je gebeente als je zijn keurmerk niet krijgt, dan zou je al snel bekend komen te staan als “niet werkwillig” en zou je (een deel van) je uitkering kunnen verliezen. En hoe zou er precies getest worden of je het keurmerk krijgt?

Zou meneer Eric Datema nu echt niet kunnen overzien wat zijn voorstel inhoudt? Is meneer Eric Datema echt zo naïef? Of is meneer Eric Datema een ultra-rechtse rakker verpakt in een naïef jasje?

Trouwens ik zou wel eens willen weten of Datema’s bedrijf een keurmerk zou krijgen voor goede werkgever en goed bedrijf. Wil ik de criteria wel maken. 👿

2 gedachten over “Werklozen hebben straks geen tijd meer om werk te zoeken”

  1. Wanneer begint men het nu eens te snappen? Een Staat streeft volledige controle van het individu na. Maakt niet uit op welke partij je stemt. Dat proces gaat met stapjes en dit soort voorstellen past daar weer perfect in. We zijn al aardig op weg in Nederland maar de meeste mensen lopen slaapwandelend rond. Het zal toch niet zo’n vaart lopen?? Men maakt zich druk over hoofddoekjes, helikoptertjes, nepdebatjes in de 2e kamer en wal al niet meer zij. Ondertussen leveren we de ene vrijheid na de andere in.

    Over 20 jaar niet mekkeren als we in een super-politie-staat leven.

  2. Aan het eind van de rit, als je langs alle uitbuiters van jouw ongewenste werkloosheid bent geweest, lamlendig geworden van het gezever en gezeik en hun dubbelzinnigheden, wordt je blij van het duidelijke stempel op je verwijsbriefje. Ja vroeger heette dat zo en dat kreeg je van het arbeidsbureau als je daar een doorslag van je ontslagbewijs had ingeleverd. Welk briefje ondertekend moest worden door de werkgever waarnaar je was verwezen om te solliciteren om het weer aan het arbeidsbureau terug te sturen als je was aangenomen. Of ermee terug moest als je niet was aangenomen wat mij nog nooit was gebeurd. Het zou een goed idee zijn als een werkgever die je niet aanneemt op dat verwijsbriefje duidelijk in ondubbelzinnig taalgebruik aangaf waarom niet. Hij zou verplicht moeten worden elke door het arbeidsbureau verwezen sollicitant te spreken en verboden moeten worden mensen buiten het arbeidsbureau om aan te nemen. Volgens mij was dat vroeger al zo totdat het hele arbeidsbureaugebeuren werd omgegooit in het voordeel van de werkgevers. En zie wat de uiteindelijke gevolgen zijn. Complete willekeur. En er dient zich weer een nieuwe uitbuiter van de werklozen aan die een werklozenkeurmerk voorstelt.
    Doorbraak.eu: “‘Eric Datema van BuroDat. wil een keurmerk voor werklozen instellen. Nee, dit is niet de zoveelste rechse klootzak die werkkampen wil inrichten en mensen onder het minimumloon wil laten werken. Het is een goedbedoeld voorstel!”‘

    Goedbedoeld als een overdedatum rottend blik werklozen. De honden lusten het nog niet.

Reacties zijn gesloten.