Werkloosheid stijgt verder; wie trekt economie uit slop?

In september was 6,6 procent van de beroepsbevolking werkloos. Een maand eerder was dat nog 6,5 procent. In de afgelopen drie maanden nam het aantal werklozen met gemiddeld 8.000 per maand toe. Er kwamen in deze periode gemiddeld per maand 5.000 werkloze mannen en 3.000 werkloze vrouwen bij, zo meldt het CBS. (NRC)

Er komen steeds meer mensen bij die geen werk hebben of kunnen vinden. Het consumentenvertrouwen wordt steeds minder. Hoe zou dat nou komen? Nou misschien door die corpsballen in Den Haag, die geen weet hebben van hoe ze de economie weer op gang moeten krijgen en alles kapot bezuinigen. Veel mensen hebben minder te besteden, anderen hebben nog wel wat, maar zien al die extra dingen op zich afkomen en denken:,, Ik hou mijn geld wel even vast, want je weet maar nooit hoe slecht het nog wordt.”

De zin: “Consumenten zijn met name huiverig voor grote aankopen zoals wasmachines en televisies.” vind ik nergens op slaan. Misschien zijn mensen helemaal niet huiverig, maar hebben ze gewoon geen geld om een nieuwe wasmachine te kopen. Huiverig geeft voor mij een staat van wel kunnen aan, denk dat er al veel mensen zijn die die staat voorbij zijn. En het zal alleen nog maar erger worden met deze ‘rekenmeesters’ aan het roer.

11 gedachten over “Werkloosheid stijgt verder; wie trekt economie uit slop?”

 1. eerst twaren we bly met een brommer, toen de tv, de yskast de auto, daarna vrouw erby uitwerken en een te duur huis.

  en nu bedenken de corpsballen bezuinigen en het geld via griekenland naar de bahamaas.

  vecht tegen rechts en champagne socialisme

 2. Was het maar zo eenvoudig. Links heeft ook geen antwoord op de economische problemen die zijn ontstaan. Kijk maar
  naar de socialistische President Hollanda in Frankijk. Ook daar stijgt de werkloosheid. Bij de auto-fabriek peugeot gaat het ook niet bepaald goed, wat dan weer gevolgen heeft voor de toeleverings-bedrijven.
  Ook socialisme heeft geen pasklare oplossingen. Was het maar zo eenvoudig.

 3. @2 De eeuwige kannietist weer in actie .. Natuurlijk kan het anders maar de Sociaal Democraten , of ze nu PS of PvdA heten durven niets … Zou je je toekomstige mooie baantjes bij het kapitaal kunnen kosten …

 4. AL,
  Dan zou ik wel eens willen weten hoe jij de moeilijk-heden in de auto industrie zou oplossen.

  PS. Het doet mij overgens een groot genoegen om telezen dat niet alleen de PvdA, maar ook de SP baantjes jagers zijn bij het kapitaal.

  Volgens mij moet de partij, ( althans in NL ) nog worden uitgevonden waar jij je bij thuis zou voelen.

 5. PS Jocgem , de Franse zgn Parti Socialiste …

  Autoindustrie Jocgem ?: Versneld invoeren ultra zuinige modelen , Born ombouwen tot een (staats ) fabriek van ultra zuinige en vooral goedkope automobielen en daarmee in Europa het voortouw mee nemen …

 6. Het probleem van de werkloosheid kan niet in Nederland worden opgelost. In een EU waar de markten nauw met elkaar verweven zijn, waar vrijheid (in principe) bestaat van verkeer van goederen, kun je je niet gedragen als zat je op een geïsoleerd eiland.

 7. Maar je kan wél het voortouw nemen , als in Nederland plotseling autos te koop zijn die 1 op 80 lopen duurt het niet lang voor iedereen in Europa zo iets wil , Zo werkt het in de USA met regels uit Californie …dankzij de kannietisten zijn we onze voorsprong in de windmolenbouw al kwijt …. we moeten dus iets anders bieden ..

 8. 5- AL.
  U wil Ned-car te Born ombouwen tot een staats fabriek.
  Weet U feitelijk wel dat Nederland over die fabriek helemaal
  niks meer heeft tezeggen ? Mitsubishi heeft daar enkele jaren zijn productie gehad. Mitsubishi wilde de fabriek op het einde van dit jaar sluiten, maar is op het nippertje over genomen door BMW.

  Ach AL, het is zo makkelijk om op een toetsenbord van onze
  pc in tetypen dat Nederland het voortouw moet nemen om
  autos te ontwikkeling die 1 op 80 rijden.

  Het valt me nog mee dat U niet schrijft dat olie-maatschappijen dit sabboteren

 9. Je vraagt om een mogelijk voorbeeld van wat zou kunnen , en ga daarna meteen over op een kannietistische Mantra , Hopeloos geval van ooit-linksige depressie ???
  Born heeft geschoold personeel , maar we kunnen ook in Groningen of elders in Nederland vanaf de grond beginnen ….de techniek van een zeer zuinige auto is er .. Maar ik zal de voor jou als PvdA aanhanger zo heilige oliemaatschappijen niet als schuldige aanwijzen hoor ….
  Californië lukt het in de USA wél om het voortouw te nemen met ladingen maatregelen .. binnen een nóg kapitalistischer systeem …

 10. 9-AL.
  Een nieuwe fabriek bouwen, terwijl de staat nog niet in bezit is van de door U genoemde zeer zuinige auto ( kennis ) is dat niet het paard achter de wagen spannen ?

  Arnold-Schwazenegger, de voormalige gouverneur laat een diep gekleurde Californische begroting achter. Overheids
  gebouwen werden verkocht. Inkomstenbelastingen en BTW
  werden verhoogd en er werd bezuinigd op onderwijs en ziekenzorg. Niets van dit alles kon echter voorkomen dat de
  staat Californie door rating ”Bureau ”Moodys en S&P de krediet rating van de staat Californie verlaagde van ” A ”
  plus naar ”A ”

 11. Ik weet het Jocgem , het Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,Kanniet , het Kanniet , het Kanniet ,

  Heb je nog wat anders te lullen dan Kanniet , het Kanniet , het Kanniet , ???????

Reacties zijn gesloten.