De wereld verandert maar D66 blijft eeuwig bestaan

Winkels in de binnenstad van Utrecht mogen vanaf volgende week elke zondag open zijn. Winkeliers morgen zelf beslissen of ze hun zaak elke zondag zullen openen, af en toe of nooit.

Dat is het gevolg van een besluit dat de Utrechtse raad na jaren discussiëren heeft genomen. In 2005 sprak een meerderheid van de Utrechtse bevolking zich nog in een referendum uit tegen verruiming van de winkelopeningstijden, maar sinds vorig voorjaar maakte een burgerinitiatief vanuit de middenstand zich weer hard voor de koopzondagen.

Daar zijn referenda voor, om er je reet mee af te vegen. En om eventuele kleine middenstanders de nek om te draaien want het wordt kiezen of delen: een vrije dag of meedraaien.

VVD en D66 zijn opgetogen over de koopzondagen. ‘De wereld verandert, de economie verandert en de manier waarop mensen leven verandert. De overheid mag ondernemers niet beletten om op die veranderingen in te spelen’, aldus D66 vrijdag.

Ah ja, D66, de referendumpartij. De wereld verandert hè. “Het is volbracht” doet het ook altijd goed…

1 gedachte over “De wereld verandert maar D66 blijft eeuwig bestaan”

  1. D66 verandert ook. Van referenda moeten ze niet veel meer hebben, al is hun standpunt inzake officieel niet veranderd.

Reacties zijn gesloten.