‘Wereld staat in brand’ door boze moslims

Enge moslim boehoehoehoe

Zo willen de kranten en de TV-programma’s ons doen geloven. We zien alleen maar beelden van woedende mannen die vernielen, stenen gooien en vlaggen verbranden. De hele moslimwereld is ziedend, in opstand en vooral: levensgevaarlijk!

Gelukkig lees ik een krant – nrc-next – die soms nog wel eens dingen uitzoekt en kritische journalisten een kans geeft om iets anders te doen dan het ANP-bericht over te tikken.

Maandag stond er een artikel in van twee pagina’s, over de ‘wereldwijde’ woede met geweld die slechts 0,0006% van de moslimbevolking betrof. Dat plaatst een en ander toch wel weer in een ander perspectief.

De berichtgeving waar wij op ‘getrakteerd’ worden in de diverse journaals en kranten doet het voorkomen alsof er hele wilde horden onze kant op komen, zoiets als de Hunnen?  0,0006% van alle moslims is aan het rellen (ca 10.000 van de 1,6 miljard gebruikten geweld). De relschoppers in Egypte zijn  grotendeels de gebruikelijke oproerkraaiers die hier hooligans worden genoemd, zo weet de correspondent van nrc.next te vermelden. Heeft niets met geloof te maken, heeft alles te maken met dat ze hun aartsvijand de oproerpolitie te lijf willen gaan bij elke gelegenheid die zich voordoet. Ook de Amerikaanse vlag die buitgemaakt was, was in handen van de ultra’s, de Egyptische hooligans, niet van moslims in de zin van boze moslims.

Niet vermeld werd dat er in Caïro door salafisten, toch de fanatiekste in het geloof, geen geweld werd gebruikt en er zelfs een groep salafisten zich opstelde tussen het Tahrirplein en de ambassade van de VS. Dat heb ik nergens gehoord of gelezen.

Even wat cijfers (bron: papieren nrc.next van maandag 17 september 2012):

Indonesië, aantal moslims: 214.000.000; demonstranten: 200

Pakistan, aantal moslims: 180.000.000; demonstranten: 10.000

Turkije, aantal moslims 79.000.000; demonstranten: 500

Egypte, aantal moslims 75.000.000; demonstranten: 5.000 (geweldplegers zijn hooligans)

Irak, aantal moslims: 30.000.000; demonstranten: 500

Iran, aantal moslims: 76.000.000; demonstranten: 5.000

De media willen ons doen geloven dat heel de moslimwereld in brand staat, er zijn lange items over gewelddadigheden, brandende vlaggen, bestormingen, etc. De werkelijkheid is een stuk minder beangstigend. Natuurlijk wil je er niet midden in zitten. Maar dat wil ik ook niet tussen van die lekkertjes bij een voetbalwedstrijd. Dat wil toch nog niet zeggen dat als die van Ajax of Feijenoord, of welke stam dan ook, weer eens aan het matten en aan het slopen zijn geweest, Nederland dan helemaal zo is, dat het hier een rampgebied is?

Te weinig wordt er weer aandacht besteed aan de andere kant: mensen zijn gekwetst, mensen zijn verdrietig, mensen zijn boos. Logisch toch als je het vanuit de islam bekijkt?

Maar heel weinig moslims gaan over tot geweld, slecht 0,0006% doet dat. En precies dat kleine percentage krijgt mega-zendtijd, want zijn het gevaar. Wij bange Nederlanders huiveren op de bank en zien alleen maar bevestigd dat al die moslims gewelddadig zijn en dat Geert toch gelijk heeft (wel jammer dat de verkiezingen net geweest zijn).

De spreekwoordelijke kleine groep verpest het voor de rest. De Arabische Lente had mensen hier een ander beeld gegeven van landen waar veel moslims wonen. Nu is dat beeld weer helemaal teniet gedaan en zijn het weer ‘barbaren’.

Ik kots daarvan, dat bang maken dient enkel de macht van de xenofoben. Waarom kunnen nieuwsprogramma’s en kranten niet een beetje serieus met zoiets omgaan? Waarom moet het zo’n hoog Telegraaf- of Spitsgehalte krijgen?  Natuurlijk is het vreselijk dat er in Libië mensen op de ambassade zijn aangevallen en gedood. Maar waren dat mensen die boos waren om die film? Of mensen die gewoon genoeg hebben van die Amerikaanse inmenging overal waar wat te halen valt? Wat ook opvalt is dat de autoriteiten blijkbaar stinkend hun best doen om de rust te bewaren en onlusten willen neerslaan. Dat neerslaan is niet nieuw in dit soort landen, wel de reden ervoor.

Wilders (PVV) wil het vuurtje hier in Nederland ook aanwakkeren, kan hij weer zeggen dat hij gelijk heeft, dus plaatst hij de film op zijn website. Ook moet Geert natuurlijk zorgen dat hij zijn oortjes behoudt, want geen dreiging meer betekent geen bewaking. En dat zou de narcist toch wel heel erg vinden en ook stemmen kosten.

Al met al vind ik het allemaal heel bedroevend en vind ik dat de media een heel verkeerd beeld geven van de onlusten. Behalve nrc.next dan, die doet het goed.

6 gedachten over “‘Wereld staat in brand’ door boze moslims”

 1. Om evenwicht in de berichtgeving te bereiken zou men melding in de media kunnen maken van het volgende:

  * 1,5 miljoen(!) catalonen hebben in Barcelona vorige week gedemonstreerd voor afsplitsing van Spanje.

  * In 40 steden in Portugal is afgelopen weekend door tienduizenden mensen gedemonstreerd tegen de politiek van bezuinigingen van de huidige regering.

  * In Griekenland zijn afgelopen week minstens 15.000 mensen in protest tegen de regering op straat geweest.

  Maar kijk liever naar de moslim, hoor en stel liever geen vragen over de financiële crisis.

 2. “Natuurlijk is het vreselijk dat er in Libië mensen op de ambassade zijn aangevallen en gedood. Maar waren dat mensen die boos waren om die film? Of mensen die gewoon genoeg hebben van die Amerikaanse inmenging overal waar wat te halen valt?”

  Oh, dan is het goed.

  “Te weinig wordt er weer aandacht besteed aan de andere kant: mensen zijn gekwetst, mensen zijn verdrietig, mensen zijn boos. Logisch toch als je het vanuit de islam bekijkt?”

  Ja wat is het nu?

 3. @3 allebei misschien .. excuseer me trouwens even als een omgekomen ambassadeur me weinig interesseert , colateral damage heet zoiets toch ???

 4. Als we normaal gaan vinden dat iedereen die zich een beetje beledigd voelt anderen gaat vermoorden wordt het gauw een rommeltje.

 5. @5 is zo , maar Amerikanen vallen landen aan die hun niets gedaan hebben , omdat iemand uit weer een ander land vanuit een 3e land hen weer wel wat gedaan heeft … Dat is dan voor hun redenen genoeg voor 500.000 doden en gewonden én een compleet vergiftigd land goed te vinden , dan valt één ambassedeurtje toch nog mee …..

Reacties zijn gesloten.