Welkom in politiestaat Nederland met zijn ‘Je suis Charlie’

Ceaucescu: '"Vandaag zeggen we met duizenden: handen af van onze vrijheid” O nee, 't was Rutte. Net zo hol, volstrekt uitwisselbaar, net zo hypocriet en onecht.
Ceaucescu: ‘”Vandaag zeggen we met duizenden: handen af van onze vrijheid” O nee, ’t was Rutte. Net zo hol, volstrekt uitwisselbaar, net zo hypocriet en onecht.
Wat leven we in een heerlijk, vrij land.
Je kunt er onbekommerd je mening zeggen over van alles en nog wat – als je ten minste niet tegen het koningshuis bent of een racistische karikatuur want dat hoort allemaal bij ‘onze tradities’- en iedereen laat je met rust.
Hoewel? Twee Russische vrachtwagenchauffeurs die tijd over hadden dachten de tijd te kunnen doden met het gewoon, als een normale toerist, rond te kijken in Andijk waar ze op dat moment waren.
Een lokale NSB’er vond het ‘verdacht’ en schakelde de politie in.
Afijn, lees zelf maar.
Welkom in politiestaat Nederland waar je volgens een schedelmetende minister ‘jezelf mag zijn.’

Gisteren waren er onder andere in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam bijeenkomsten onder het motto ‘Je suis Charlie.’
Maar gezien degenen die er spraken die niets met Charlie Hebdo gemeenschappelijk hebben en er zelfs lijnrecht tegenover staan en de doodsvijanden van Charlie Hebdo zijn, ben ik blij dat ik er niet bij was. Wat een bizar, onecht, massaal vertoon van cynisme.
Even schoot me de passage door het hoofd uit Orwell’s boek ‘Nineteen Eighty Four’ over de functie van de dagelijkse ’twee minuten haat.’
Het is een godvergeten schandaal dat een premier, die een eenmanszaakje van tweedekans nazi’s dat droomt over massamoord en etnische zuiveringen ‘een hele normale partij met hele normale standpunten’ heeft genoemd en in zijn eigen partij pleitbezorgers heeft voor concentratiekampen en getto’s, het heeft over ‘haat die niet mag overwinnen’ en staat te wauwelen over ‘onze vrijheden.’
Die bijeenkomsten van gisteren (volgens mij meer boze,blanke, verongelijkte mannenbijeenkomsten) deden me, toen ik de foto’s zo zag, denken aan de geregisseerde ‘spontane’ bijeenkomsten in het Roemenië van Nicolae Ceaușescu.
Hoeveel anti-zwarte piet activisten zouden die politieagenten die achter Aboutaleb op de foto in de houding staan in elkaar hebben geslagen afgelopen november? Van hun vrijheid hebben beroofd?
Hoeveel asielzoekers zouden ze meegeholpen hebben te deporteren naar een zekere dood?
'Spontane' demo  in Boe-, Amsterdam en Rotterdam: net zo onecht en bizar als in 1989 Hoeveel jonge mannen ‘met een tintje’ zouden ze hebben aangehouden voor allerlei controles waar het roomblanke kaalkopje ongehinderd mocht doorlopen dan wel rijden?
Als u wilt weten hoe heilig de vrijheid van meningsuiting in dit land is, raad ik u aan dit stuk te lezen, op koningsdag met een bordje te lopen met de tekst ‘het is 2015’ en een doorgestreepte kroon en in november met een t-shirt met daarop de tekst ‘Zwarte Piet=Racisme.’
Wat u ook kunt doen is een stukje schrijven met daarin de stelling dat Lodewijk Asscher worstelt met deNeurenberger Rassenwetten.

Moet u eens kijken hoeveel ‘Charlie’s’ er dan nog zijn in dit godvergeten hypocriete kutland.