Welkom in het land van zure melk en vergiftigde honing

Mensen reageren altijd verbaasd als je ze erop wijst dat Nederland een van de meest vervuilde landen ter wereld is. Je ziet het immers niet en wat niet weet, wat niet deert. De tijden dat je alleen drijvende vissen in de Donge zag en het zuidoosten van Nederland regelmatig onder een dikke laag bruingrijze rook hing zijn weliswaar voorbij, Nederland is nog steeds een buitengewoon smerig land. De hoeveelheid gif die nodig is voor al die mooie bloemen en de lekkere hapjes uit de supermarkt is gigantisch. De kans dat je kanker krijgt of sterft aan longziekten is in de buurt van snelwegen en bioindustrie vele malen hoger dan ergens op een moeilijk bereikbaar stukje platteland, voor zover dat nog bestaat. Maar dat moet kunnen, omdat economie tegenwoordig weer belangrijker is dan mensen. Geld verdienen is immers de basis van ons bestaan en als we heel Nederland volbouwen en asfalteren zijn de vooruitgang en het geluk niet meer tegen te houden.

Zo ook in de politiek. De meeste beslissingen worden niet democratisch genomen, maar in de achterkamertjes of tussen bestuurders onderling. Dat is ook geen enkel probleem als we ervan uitgaan dat de regenten die zulke beslissingen nemen capabel zijn en verantwoordelijkheid nemen. Als hij het gevoel heeft dat het hem iets oplevert wil de burger dat best aan anderen die zijn meerderen zijn overlaten; hij wil immers ‘ontzorgd’ worden. Pas als het geld kost of dreigt te kosten wordt de burger wakker. Hij klaagt als de politiek en overheid dat wat is beloofd niet levert. Dan zijn er de verkiezingen om uitdrukking te geven aan de ontevredenheid, het onbehagen, de angsten en de haat. Verkiezingen worden niet meer gedomineerd door dat wat men wil bereiken maar wat men wil afschaffen. Zo is het tegenwoordig normaal om burgerrechten in te ruilen voor een etiketje veiligheid. Je kunt als volksvertegenwoordiger ongestraft hele bevolkingsgroepen zwart maken en vals beschuldigen door anderen te beloven dat ze het paradijs zullen betreden als je op hem of haar stemt en helpt de segregatie te vervolmaken.

“Ik spreek de waarheid”, zei Geert Wilders op de haastig georganiseerde persconferentie op het trapje bij de patatbalie op het Binnenhof. Ik wist niet dat er zoiets als een patatbalie bestond, maar het schijnt een begrip te zijn in wereld van de parlementaire journalistiek. Geert bedoelde natuurlijk te zeggen: “Ik ben de waarheid.” De aangeschoven journalisten deugden volgens hem niet, ze snapten het niet en waren dom, ze begrepen hem niet want ze hadden niet het verstandelijke vermogen dat Geert van hogerhand had gekregen. Geen woord over de perikelen binnen zijn partij van de afgelopen dagen, maar gelukkig geen journalist die doorvroeg. Programma’s werden geannuleerd en via vele TV-zenders en live streams tegelijk kreeg Geert de kans om dat te zeggen wat hij altijd al gezegd heeft. Niet alle Marokkanen zijn crimineel maar alle criminelen zijn Marokkaan, maar de media hebben zijn woorden verdraaid. Niks aan de hand dus, Geert neemt niets terug en de schuldvraag blijft liggen waar die ligt. Opgelucht haalden de afdelingen elders in het land adem. Ze kunnen onbezorgd doorgaan met hetze en volksopruiing, landgenoten zwart maken en tegen elkaar uitspelen.

De volgende dag ebde de verontwaardiging over de verontwaardiging weg en ging men over tot de orde van de dag. Journalisten waren toegestroomd om te luisteren naar onze premier Mark Rutte die op een persconferentie voor de Nuclear Security Summit de aanwezigen in kreupel-Engels uitlegde dat hij bevriend was met Antillianen die het voordeel hadden dat ze minder schmink nodig hadden om voor Zwarte Piet te spelen. Hij snapte niet dat zo’n domme journalist vroeg om zijn standpunt in deze. Een kinderfeestje, noemde hij het, no big deal; wie is daar nu tegen? Ons staatshoofd met stamboomcertificaat mocht samen met de president van China de ondertekening van een handelscontract opluisteren, een toespraakje over belangrijke zaken houden en een nieuwe genetisch gemanipuleerde tulp onthullen. De media berichtten euforisch dat ‘we’ voor 2 miljard dollar aan handel hadden binnen geharkt! De grotendeels lactose-intolerante Chinezen gaan onze melkproducten afnemen en Camiel Eurlings is gelukkig omdat hij nieuwe witwas-vliegroutes mag aanleggen.

De grootste top ooit in Nederland is nu al een succes. Zestig wereldleiders kunnen deze dagen met eigen ogen zien dat Sotsji peanuts was als het gaat om veiligheidsmaatregelen en de leuke dingen die je er daaromheen kunt doen. Geen jubelend publiek langs de wegen maar een vrijwel gebarricadeerde Randstad. Als surprise worden ze getrakteerd op volkszanger Gerard Joling, die naar eigen zeggen Marokkanen alleen van kamelen kent. De nationale omroep zal het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan het Rijksmuseum live uitzenden, want dat is natuurlijk het hoogtepunt van de verwerking van ons koloniale verleden. Wij Nederlanders staan op onze tradities die vooral bestaan omdat anderen er een probleem mee hebben. De volgende top wordt verwacht bij de intocht van Sinterklaas later dit jaar, waar we vieren dat we het leuk vinden om mensen waarvan we vinden dat die niet hier thuishoren te treiteren, want die willen iets van ons afpakken. Dat doen we uit veiligheid voor onze kinderen en de economie, want als die later geen stukje plastic of auto kopen of pensioenpremies inleggen gaan we allemaal dood.

4 gedachten over “Welkom in het land van zure melk en vergiftigde honing”

 1. Kinderfeestje..
  Ja ouders die hun kindertjes inprenten dat zwarte negers zwarte piet en niet mogen bekritiseren,en witte kindertjes moeten het gezellige kinderfeestgevoel hebben wat hun ouders hen aanleren en het gevoel geven dat dit gewoon mag.
  Ook als die kindertjes vervreemden van de zwarte mensen later is geen probleem want erRis dan ook weer een wilders misschien die deze door grote mensen opgedrongen zwarte piet wiedewiedewiet ik hoor je wel maar ik zie je niet ongein wegens cultuurbeleid door kunnen geven.

  Grote volwassen huilende mannen die toen boos waren om hún zwarte piet,het is snik snik toch maar een kinder feestje?snik snik..hoe wel mijn kinderen snik niets ervan weten hoe kinderlijk het wel of niet is snik snik..wil ik het hen toch opdringen deze leuke cultuur die ik zo leuk vind en die ik persee wil doorgeven aan mijn kinnies snik snik snik,want die buitenlanders negers die dit willen verbieden omdat zij ook zwart zijn ben ik fel op tegen snik snik huil huil…

  Kinderen beseffen niet eens dat het racistisch is zeggen de ouders….klopt! Daarom vergiftigen die ouders met opzet dus hun kids ,omdat die ouders WEL weten dat het fout is en onschuldige nietswetende kleine kindertjes een viering laten meedoen wat eigenlijk niet meer kan.En dat belonen met een kadoo.

  Wel wrang dat volwassen mensen,de zwartepieten knechten leer doorgeven,aan kinderen die niet eens bessefen wat racisme is…klopt..En dan die kinderen als smoes gebruiken het is zo leuk voor ze pak dit de kindertjes niet af..tja pak dit de volwassen die dit racistische gedoe leuk vinden niet af!

 2. En als kinderen tóch niet beseffen wat zwarte piet is,en kinderen denken er niet zo over na…oké,waarom leer je het als volwassen ouders dan niet dat er ook gekleurde piet en kunnen zijn?

  Als de kinderen tóch niet beseffen,laat het dan gewoonweg die zwarte Piet.
  Als je als volwassene het WEL beseft,en de kleine nog niet..hou er dan zelf eerst mee op voordat je het je onwetende kinderen aanleert en die er later ook weer mee geconfronteerd worden in de samenleving waar zwarte mensen geen knechten zijn en ook zo niet worden bejubeld in volwassen feestjes.

  Je kan alles wel kinderen aanleren om te vieren als kinderfeest,en zeggen dat het onschuldig is,maar als volwassen vent of wijf zit je wel dit kinderen op te dringen die niet beter weten,en wanneer je erop aangesproken wordt,geef je de schuld aan de kinderen,omdat je HUN feest wat jíj aanlleerde niet wil afpakken…hypocriet zeg.

 3. @wltrr, subliem: “staatshoofd met stamboomcertificaat”. Moeten ze hem goed aan de lijn houden anders gaat-ie weer iets uitkramen wat niet klopt.

  De Slavernij? Kinderfeestje, weetjewel, no big dil, wie er nou tegen de Slavernij?

Reacties zijn gesloten.