Wel degelijk chemische wapens in het Irak van Saddam Hoessein

Het bestaan van chemische wapens was volgens Amerikaans president Bush en Brits eerste minister Blair de voornaamste reden voor de invasie van Irak in 2003. Er werd inderdaad een voorraad chemische wapens ‘ontdekt’. Toch werd dat niet bekend gemaakt. Reden:

In plaats van de ontdekking van deze resten van chemische wapens uit de jaren 1980 dik in de verf te zetten, doet het Pentagon zijn uiterste best om dat toe te dekken. Er was niets voorzien om de schade op te vangen die deze wapens konden toebrengen aan de Amerikaanse troepen en de verwondingen die er door waren veroorzaakt waren bijzonder vervelend.

Het bestaan van verouderde chemische wapens in Irak was nooit het motief voor de invasie van Irak en het was zeker geen geheim. Het enige geheime aan deze zaak was de schade aan Amerikaanse soldaten en daaropvolgend het falen van de overheid om deze slachtoffers degelijk te verzorgen. (dewereldmorgen)

De verhalen die op dit moment hier en daar opduiken dat ISIS chemische wapens gebruikt zouden hier ook wel eens mee verklaard kunnen worden.