Wel degelijk antisemitisch, wel degelijk verwerpelijk

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël CIDI beschuldigt de website Stop de Bezetting van antisemitisme. Het heeft daarom aangifte gedaan. Op deze website vind je informatie en kritiek op de staat Israël en de onderdrukking van Palestijnen op wordt gepubliceerd. Niets mis mee op zichzelf, kritiek op deze staat en haar onderdrukking van Palestijnen: antizionisme is nadrukkelijk geen antisemitisme. De aangifte draait echter om een specifiek artikel dat wel degelijk antisemitisch is. Het is een schande dat het op deze site te lezen staat. Het is tegelijk koren op de molen van de pro-Israëlische propagandagroep CIDI en haar geestverwanten die maar al te graag hard antizionisme afwimpelen als ‘eigenlijk’ antisemitisme. Die afwimpeling is dus onzin. Maar de aanklacht dat er in dit specifieke geval sprake is van antisemitisme, is dat helaas niet. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

5 gedachten over “Wel degelijk antisemitisch, wel degelijk verwerpelijk”

 1. Tot ik dit stuk zag op die site, waar ik verder toch niet kom, dacht ik dat La Duisenberg een lievelingsmikpunt was van de Likoed-en-erger-toejuichers in Nederland.
  Maar dit is een Protocollen-enz. stuk dat willens en wetens is overgenomen.
  Dus ik kan niet eens zeggen dat ik (in dit geval) met tegenzin het CIDI gelijk geef.

 2. Antisemitisme is fout. Dat neemt niet weg dat het feit dat antisemieten (en dat zijn lieden die klakkeloos propaganda maken voor en het goed praten van de fascistische apartheidsstaat Israël naar mijn idee) bij de rechter gaan jammeren over een (vermeend)antisemitisch artikel mij doet denken aan gevalletje van een pot die de ketel verwijt zwart te zijn…

 3. Inderdaad, met tegenzin. Ik begrijp ook niet waarom Duisenberg niet ingrijpt en het stuk laat verwijderen. Ze beweert dat ze kan scheiden tussen antizionisme en antisemitisme (de redactie van “Radio Islam”, waar dit prutswerk vandaan komt, kan dat duidelijk niet http://www.radioislam.org/index.html ), maar voegt niet de daad bij het woord. Ze maakt zichzelf “verdacht”. Taktisch unklug.

  “WARNING: Please note that the contents of some of the sites with revealing Jewish material we have linked to below, may be altered by the Jews in the future. Perhaps even information contrary to this document and Radio Islam will replace the original material we had linked to. This has happened before and for our part just illustrates the level of Jewish dishonesty.”

  Gatverdamme, gatverdamme!!

 4. Als islamradio zou weten dat de islam/moslimfobie in Nederland en in Europa steeds sterker wordt, dan zou ik me maar richten op de nihilistische,destructieve en racistische krachten die dit hier en elders mogelijk maken, in plaats van het hakke-takken op joden.Per slot zijn anti-semitisme en islam/moslimfobie loten van één stam.

 5. “The Jewish hand behind…”

  Klere zeg.

  Anti-Semitisch of niet, enkel en alleen bovenstaand stukje tekst behoort al voldoende te zijn om zowel keihard te lachen als te huilen.

  En het verder af te doen als complete kolder, alszijnde propaganda wat al decennia lang ’ter berde’ wordt gebracht. Veelal door volstrekt onnozele en onwetende dan wel simplistische lui aka ‘onderbuikers’ (/complotdenkers, welke zich ‘grappig genoeg’ veelal aan de extreemrechtse zijde bevinden. Maar dat terzijde.)

  Inderdaad, Arnold. “Maar dit is een Protocollen-enz.”

  En dan vooral dat enzovoorts.

  @laarmans:
  “Per slot zijn anti-semitisme en islam/moslimfobie loten van één stam.”

  Eens! Iets met hoefijzer, ook nog eens.

  Excuseer mij; ik ga even in een hoekje keihard staan vloeken.

Reacties zijn gesloten.